El: Tudom, milyen nagy dolog lenne a csoportkörbe jutni – Rebrov

Vágólapra másolva!
2019.08.21. 19:17
null
Rebrov és Dvali válaszolt az újságírók kérdéseire (Fotó: fradi.hu)
Csütörtökön már a csoportkörbe jutásért lép pályára a Ferencváros a litván Suduva otthonában az Európa-liga selejtezőjében. Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője nem álmodozik, de tisztában van azzal, mekkora szó lenne csapatának a továbblépés. Egyelőre ötven-ötven százalék esélyt ad a két együttesnek.

– Ha nem tévedek, ezúttal is alaposan kielemezte az ellenfelet. Mit látott?
– Azt, hogy a Suduva nem véletlenül tart ott, ahol... – válaszolta Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője. – Láttuk az előző fordulóbeli, Maccabi Tel-Aviv elleni két mérkőzésüket, keményen, agresszíven futballoztak.

LASA DVALI: RÉGI EMLÉKEK

A litván Suduvában a hírek szerint nem hiánycikk a kemény védő, viszont ebből a szempontból a Ferencváros sem áll rosszul, Lasa Dvali kifejezetten jó felépítésű, harcias hátvéd.

„Jó csapat az ellenfelünk, de bízunk magunkban – mondta a grúz labdarúgó. – Alaposan kielemeztük őket, láttuk, hogy jobbára védekezni szeretnek, ám mivel hazai pályán játszanak, alighanem támadni is szeretnének. Hosszú évekkel ezelőtt jártam legutóbb Litvániában, a grúz utánpótlás-válogatottal jártunk itt egy nemzetközi tornán, ha jól emlékszem, másodikak lettünk. Izgatottan várom a Suduva elleni párharcot, nagyon szeretnénk a csoportkörbe jutni.”

– Ez a stílusuk?
– Igen. Inkább védekező csapat, mintsem olyan, amely szeret kilencven percet át kezdeményezni. Hátul keményen beáll, ám azt sem szabad elfelejteni, hogy elöl gyors, veszélyes játékosai vannak. Az utolsó lépés előtt állunk, két meccs választ el bennünket attól, hogy bejussunk a csoportkörbe.

– Litván újságírók arról faggatták, mit jelentene ez önnek, a Ferencvárosnak.
– Azt válaszoltam, kérdezze meg inkább a szurkolóinkat. A magam részéről próbálok a saját munkámra koncentrálni, és nem arra, hogy mikor volt a klub legutóbb csoportkörben, vagy éppen játszott rájátszást.

– Mikalaj Szihnyevics sérülés miatt nem utazott a csapattal. Mekkora gondot jelent a hiánya?
– Mikalaj kedden megpróbált tréningezni, ám miután fájdalmat érzett, úgy döntöttünk, nem kockáztatunk. Nélküle leszünk kénytelenek megoldani ezt a feladatot.

– Mit gondol a párharc esélyeiről?
– Tiszteljük a Suduvát, egyelőre ötven-ötven százalék a két csapat esélye a továbbjutásra.

– Nehéz volt talpra állni a Dinamo Zagreb elleni pofonból?
– Kikapni sosem jó, főleg nem négy nullára, de a futball ilyen. Most kell megmutatni, mentálisan milyen erősek vagyunk. Egy biztos, a jelenlegi teljesen más lesz, mint a Dinamo elleni utóbbi kilencven perc volt. Nehéz megjósolni, hogy a litván együttes kivárásra játszik majd, vagy miután idehaza kezd, nekünk ugrik...

– Árulja el, álmodozik a csoportkörről?
– Aki ismer, tudja, nem vagyok álmodozó típus... Szeretek a földön járni, egyelőre arra koncentrálok, hogy minél jobban felkészítsem a játékosokat a Suduva elleni párharcra. Ettől függetlenül tudom, milyen nagy dolog lenne a csoportkörbe jutni.

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 22., csütörtök
19.00:
FK Suduva (litván)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓ
Augusztus 29., csütörtök
20.00:
Ferencváros–Suduva (litván) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik