El: az osztrákok történelmi meccset rendeznek a Puskás Arénában

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 17:33
null
A WAC csütörtökön fogadja a Tottenhamet a Puskás Arénában (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy várakozással tekint klubtörténeti meccse elé az osztrák Wolfsberger AC, amely csütörtökön a Tottenham Hotspurt fogadja a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-liga kieséses szakaszának első fordulójában.

 

A Wolfsberger AC először szerepelhet kieséses szakaszban a nemzetközi porondon, s Ferdinand Feldhofer vezetőedző szerint az, hogy ilyen neves ellenfelet kaptak, még inkább növeli az izgalmat és az örömöt a csapatnál.

Ferdinand Feldhofer (Fotó: AFP)
Ferdinand Feldhofer (Fotó: AFP)

„Ezt magamon is érzékelem, de a srácokon is és az egész egyesületen. Élvezzük a pillanatot” – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón a tréner, akinek együttese jelenleg a hatodik helyen áll az osztrák bajnokságban.

Az örömöt természetesen némileg csökkenti, hogy a Nagy-Britanniából érkezőkre vonatkozó beutazási korlátozások miatt a párharc első meccsére nem az eredetileg kijelölt helyszínen, a Wolfsbergtől bő hatvan kilométerre található Klagenfurtban, hanem Budapesten kerül sor, így a hazai környezet előnye elvész a papíron házigazda osztrákok számára. Feldhofer ugyanakkor kijelentette: ilyen körülmények között is szeretnének jó eredményt elérni.

„Olyan eredményre törekszünk, amely után marad még esélyünk a jövő szerdai, londoni visszavágóra. Megvan a tervünk” – fogalmazott.

A Tottenham a csoportkör során is összecsapott egy osztrák együttessel, s ugyan a LASK idegenben 3–0-ra kikapott, otthon 3–3-as döntetlent ért el, bizonyítva, hogy nem lehetetlen jó eredményt elérni a Spurs ellen.

José Mourinho (Fotó: AFP)
José Mourinho (Fotó: AFP)

A Tottenham ráadásul most nincs jó formában, s leginkább arra összpontosít, hogy a Premier League-ben visszazárkózzon az élcsoporthoz – az Európa-liga emellett háttérbe szorul. A PL-ben a hétvégén fontos meccs vár az észak-londoni csapatra a West Ham United ellen, ezért José Mourinho – ahogy szerdán meg is erősítette újságíróknak – néhány kulcsjátékosát pihentetni fogja a csütörtöki összecsapáson.

„Természetesen szeretném minden stabil kezdőjátékosomat magammal vinni, de ez sajnos nem lehetséges” – mondta a portugál menedzser.

A párharc a nyolcaddöntőbe jutásért zajlik, a budapesti első mérkőzés csütörtök este, 18.55-kor kezdődik. A találkozó játékvezetője a török Ali Palabiyik lesz.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Csütörtök, 18.55: Wolfsberg (osztrák)–Tottenham Hotspur (angol), Puskás Aréna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik