Fotó: fradi.hu

 

– Elképzelhető, hogy öt védővel kezd a Ferencváros a Monaco otthonában, vagy örülnek, hogy egyáltalán van elég egészséges védő?
– A fejemben összeállt, mit szeretnénk játszani a Monaco otthonában, és igen, elképzelhető, hiszen a szabályok megengedik, nem?! Akár hat-hét védővel is felállhatunk. Na de valóban vannak sérültjeink, eltiltottjaink, meglátjuk, hogyan állunk fel, van még huszonnégy órám gondolkodni. Nem öt, hanem kilencven percre készülünk.

 

Samy Mmaee: Újra a kontratámadásokban bízhatunk

– A Trabzonspor legyőzésével szintet lépett a csapat?
– Talán fél lépcsőfokot léptünk előre... Ha netalán csütörtökön legyőznénk a Monacót is, akkor az újabb fél lépés lenne előre. Számomra csak az jelentené a teljes előrelépést.

– Mire számít az ellenféltől? Mi a legnagyobb erőssége?
– Alaposan kielemeztük házigazdánkat, a PSG elleni mérkőzését, a legutóbbi bajnokiját és a Crvena zvezda elleni Európa-liga-meccsét is megnéztük. Ha elkapja a fonalat, nehéz ellene játszani. Kemény mérkőzésre számítok, alighanem a csoport élén szeretnének végezni, ehhez odahaza be kell gyűjteniük a három pontot. De nem adjuk könnyen magunkat.

– A Monaco a legerősebb ellenfelük, mióta a Ferencváros élén dolgozik?
– Tény, nem játszunk a Monaco ellen minden héten. Sok kemény mérkőzés van a hátunk mögött, a Bajnokok Ligája-selejtezőben is nehéz dolgunk volt, a Monaco pedig talán a csoportunk favoritja. De nem hasonlítgatnám a csapatokat egymáshoz.

– A helyiek szerint hónapok óta nem esett Monacóban az eső. Örül a csapadékos időjárásnak?
– Tőlem süthet is a nap, a lényeg, hogy a csapatom hogyan játszik. Egyébként pedig a mérkőzés időpontjára nem mutat esőt az előrejelzés, szóval ennek túl nagy jelentősége nincsen.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
18.45: Monaco (francia)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb)