El: több szurkolót előállítottak a Slovan-Videoton meccs előtt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.07.20. 10:43
Több magyar, lengyel és szlovák szurkoló csütörtök este nem jutott el a pozsonyi Pasienky Stadionba, hogy megtekintse a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében játszott Slovan Bratislava–Videoton mérkőzést, mert rendbontás miatt a szlovák rendőrség előállította.

„Nem sokkal a találkozó előtt a rendőrség tizenhat lengyel és nyolc magyar állampolgárt állított elő garázdaság gyanújával a Vajnorská utcában" – közölte Tatiana Kurucová pozsonyi rendőrségi szóvivő péntek reggel.

Egy további magyar állampolgárt a stadion előtti parkolóban vettek őrizetbe a rendőrök. „Magyar állampolgárról van szó, aki egy ismeretlen tárggyal megrongálta egy másik magyar állampolgár Audi márkájú személygépkocsiját. Az ügyben vagyon elleni szabálysértési eljárás indult" – mondta Kurucová.

Közlése szerint este nyolc óra előtt a rendőrségi segélyhívó számon egy stadionhoz közeli kávéházból jelentettek be incidenst, ahová nagyobb számú magyar szurkoló tért be és randalírozott. A kávéház személyzete rendőrségi segítséget kért. A rendőrség kiérkezése után a helyzet rendeződött, s további intézkedésre nem volt szükség.

A Pravda.sk hírportál szerint a mérkőzés előtt a stadion előtti parkolóban néhány tucatnyi magyar és szlovák szurkoló keveredett vitába, de a verekedést a rendőrség megakadályozta. Néhány magyar és szlovák drukkert azonosítás céljából elővezettek.

Az Európa-liga-selejtező 2. fordulójának csütörtöki, első mérkőzésén a Videoton 1–1-es döntetlent ért el a szlovák Slovan Bratislava vendégeként.

A visszavágót egy hét múlva rendezik Székesfehérváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik