El: „Talán váltunk egy-két sms-t” – Gulácsi Nápolyból kaphat tippeket

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.07. 12:19
null
Gulácsi Péterék szeme előtt a győzelem és az elődöntő lebeg (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter (valamint Szoboszlai Dominik és Willi Orbán) csapata, az RB Leipzig az Atalantával mérkőzik meg csütörtökön a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében. A bergamói együttes az elmúlt hétvégén 3–1-re kikapott az olasz bajnokságban a Napolitól, melynek tagja Diego Demme, a magyar kapus korábbi lipcsei csapattársa is. Lehet, hogy éppen ő árulja majd el a siker receptjét Gulácsiéknak?

 

A mérkőzést felvezető szerdai sajtótájékoztatón Domenico Tedesco vezetőedző mellett lipcsei részről Gulácsi Péter volt jelen. „Az Atalanta fizikailag erős, robusztus csapat, és minden tekintetben a legmagasabb szintet képviseli. Nem lesz könnyű dolgunk” – idézte a magyar válogatott kapust a Bild.

A Borussia Dortmundot 4–1-re kiütő Leipziggel ellentétben a bergamói gárda főpróbája nem volt sikeres a csütörtöki mérkőzésre, hiszen a hétvégén 3–1-re kikapott otthon a Napolitól. A vendégeknél Diego Demme, a lipcsei klub korábbi játékosa nem lépett pályára, de a kispadon ülve is fontos információkat szerezhetett az Atalantáról.

„Ki tudja, talán váltunk egy-két sms-t Diegóval… – mondta egy mosoly kíséretében Gulácsi, aki 2015 és 2020 között futballozott együtt Demmével a „vörös bikáknál”. – Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy az edzői stáb tökéletesen felkészít minket az ellenfélből, egy-két értékes tudnivalót már át is adtak nekünk.”

A Leipzig a balul sikerült őszi szezonjának következtében a bajnoki címért nincs versenyben a Bundesligában, az utóbbi időben mutatott jó formája miatt azonban esélyesként várhatja az Atalanta elleni párharcot az El-ben.

„Nincs értelme a múlton rágódni. Ami fontos, hogy jelenleg bármely más csapatnál jobban teljesítünk az idény második felében” – nyilatkozta Gulácsi.

A lipcseiek csütörtöki Európa-liga-mérkőzése 18.45 órakor kezdődik. A visszavágóra a jövő héten kerül sor Bergamóban. A párharc győztese a Braga–Rangers csata továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
18.45:
RB Leipzig (német)–Atalanta (olasz) (Tv: RTL+) – élőben az NSO-n!
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: West Ham United (angol)–Olympique Lyon (francia) (Tv: RTL+)
21.00: Braga (portugál)–Rangers (skót)
A visszavágókra a jövő héten kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik