Muhamed Besic: szívvel-lélekkel kell küzdenünk (Fotó: Török Attila)

Muhamed Besic ragyogó teljesítményt nyújtott a Trabzonspor elleni győztes találkozón, és izgatottan várja a Monaco elleni ütközetet.

„Örülök, hogy az előző Európa-liga-mérkőzésen segíthettem, de nem csupán nekem, az egész csapatnak jól ment a játék” − mondta a szerdai sajtótájékoztatón az FTC 30 éves bosnyák középpályása. – A Monaco otthonában is becsülettel fogunk küzdeni, tiszteljük az ellenfelet, de tőlünk is sokat várnak a szurkolóink. Ismét szívvel-lélekkel kell harcolnunk, nincs veszítenivalónk. Sztanyiszlav Csercseszov jó stratéga. A Trabzonspor elleni ütközetre tökéletesen felkészített bennünket, s most a Monaco ellenire is készen állunk. Karakteres csapat a miénk. A francia együttesek közül eddig csak a Lille ellen játszottam, a Monacóval szemben annak idején az Everton játékosaként sem futballoztam. Kíváncsian várom a csütörtöki csatát.”

Lisztes Krisztián, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója úgy véli, Dibusz Dénesék nyomás nélkül játszhatnak.

„Nehéz megjósolni, mire számíthatunk. A Monaco az esélyes, a francia bajnokságban szerepel, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy nincs a Ferencvároson nyomás. Nyugodtan futballozhat tehát a Fradi, és azt gondolom, van miben reménykedni. Ha azt a szervezettséget, alázatot, akaratot láthatjuk, mint a Trabzonspor ellen, szerintem elégedett lesz a szurkoló – talán akkor is, ha végül az esélyeknek megfelelően a franciák megnyerik a mérkőzést. Mert ilyen is előfordulhat: felkészülsz, mindent kiadsz magadból, betartod a taktikát, jól teljesítesz, megfelelő a mentalitás, mégsem elég egy ponthoz sem, mert az ellenfél erősebb, jobb napja van és szerencsésebb. Azt hiszem, érdemes mindig a folyamatot figyelni, a hullámzó nyár után a Mol Fehérvár, az Újpest és a Kisvárda fölényes legyőzése már azt mutatta, jó úton jár a csapat, a Trabzonspor elleni siker pedig hatalmas élményt jelentett, ezekből a meccsekből hitet, önbizalmat meríthetnek a játékosok. Szóval, mire számíthatunk? Hogy a mérkőzésen azt érezzük majd, ez a folyamat zajlik tovább” – fejtette ki várakozásait Lisztes Krisztián.

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINSON A KÉPRE!


„Szép feladat megmérkőzni olyan ellenféllel, amely minden bizonnyal frissebb lesz nálunk, mivel csak két olyan játékosa van, Dibusz Dénes és Samy Mmaee, aki a hét végén és a Trabzonspor ellen is végig játszott. A Ferencváros uralja a magyar bajnokságot, török vetélytársa ellen az emberhátrány ellenére kitűnően futballozott, úgy tűnik, kiváló támadói és minőségi cseréi vannak” – nyilatkozta Philippe Clement, az AS Monaco vezetőedzője a klub honlapján.

„Nem lesz gyerekjáték megnyerni az összecsapást. Ha itthon tartjuk a három pontot, jó eséllyel várhatjuk a hátralévő meccseket, s megágyazhatunk a tavaszi folytatásnak” – húzta alá Krépin Diatta, a hercegségbeliek szenegáli válogatott szélsője az asmonaco.com-nak.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
18.45:
Monaco (francia)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) – élőben az NSO-n!