El: Szívvel-lélekkel kell küzdenünk – Besic

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.09.15. 09:47
null
Muhamed Besic: szívvel-lélekkel kell küzdenünk (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Európa-liga H-csoportjának 2. fordulójában a Ferencváros az AS Monaco otthonában lép pályára. A mérkőzés előtt Muhamed Besic mellett Lisztes Krisztián, az FTC korábbi válogatott labdarúgója, valamint az AS Monaco részéről Philippe Clement vezetőedző és Krépin Diatta fejtette ki várakozásait.

Muhamed Besic ragyogó teljesítményt nyújtott a Trabzonspor elleni győztes találkozón, és izgatottan várja a Monaco elleni ütközetet.

„Örülök, hogy az előző Európa-liga-mérkőzésen segíthettem, de nem csupán nekem, az egész csapatnak jól ment a játék” − mondta a szerdai sajtótájékoztatón az FTC 30 éves bosnyák középpályása. – A Monaco otthonában is becsülettel fogunk küzdeni, tiszteljük az ellenfelet, de tőlünk is sokat várnak a szurkolóink. Ismét szívvel-lélekkel kell harcolnunk, nincs veszítenivalónk. Sztanyiszlav Csercseszov jó stratéga. A Trabzonspor elleni ütközetre tökéletesen felkészített bennünket, s most a Monaco ellenire is készen állunk. Karakteres csapat a miénk. A francia együttesek közül eddig csak a Lille ellen játszottam, a Monacóval szemben annak idején az Everton játékosaként sem futballoztam. Kíváncsian várom a csütörtöki csatát.”

Lisztes Krisztián, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója úgy véli, Dibusz Dénesék nyomás nélkül játszhatnak.

„Nehéz megjósolni, mire számíthatunk. A Monaco az esélyes, a francia bajnokságban szerepel, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy nincs a Ferencvároson nyomás. Nyugodtan futballozhat tehát a Fradi, és azt gondolom, van miben reménykedni. Ha azt a szervezettséget, alázatot, akaratot láthatjuk, mint a Trabzonspor ellen, szerintem elégedett lesz a szurkoló – talán akkor is, ha végül az esélyeknek megfelelően a franciák megnyerik a mérkőzést. Mert ilyen is előfordulhat: felkészülsz, mindent kiadsz magadból, betartod a taktikát, jól teljesítesz, megfelelő a mentalitás, mégsem elég egy ponthoz sem, mert az ellenfél erősebb, jobb napja van és szerencsésebb. Azt hiszem, érdemes mindig a folyamatot figyelni, a hullámzó nyár után a Mol Fehérvár, az Újpest és a Kisvárda fölényes legyőzése már azt mutatta, jó úton jár a csapat, a Trabzonspor elleni siker pedig hatalmas élményt jelentett, ezekből a meccsekből hitet, önbizalmat meríthetnek a játékosok. Szóval, mire számíthatunk? Hogy a mérkőzésen azt érezzük majd, ez a folyamat zajlik tovább” – fejtette ki várakozásait Lisztes Krisztián.

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINSON A KÉPRE!


„Szép feladat megmérkőzni olyan ellenféllel, amely minden bizonnyal frissebb lesz nálunk, mivel csak két olyan játékosa van, Dibusz Dénes és Samy Mmaee, aki a hét végén és a Trabzonspor ellen is végig játszott. A Ferencváros uralja a magyar bajnokságot, török vetélytársa ellen az emberhátrány ellenére kitűnően futballozott, úgy tűnik, kiváló támadói és minőségi cseréi vannak” – nyilatkozta Philippe Clement, az AS Monaco vezetőedzője a klub honlapján.

„Nem lesz gyerekjáték megnyerni az összecsapást. Ha itthon tartjuk a három pontot, jó eséllyel várhatjuk a hátralévő meccseket, s megágyazhatunk a tavaszi folytatásnak” – húzta alá Krépin Diatta, a hercegségbeliek szenegáli válogatott szélsője az asmonaco.com-nak.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
18.45:
Monaco (francia)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik