El: „Sosem láttam még ilyet” – a Milan edzője a maratoni 11-es párbajról

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 10:41
Mint arról beszámoltunk, csütörtök este kialakult a labdarúgó Európa-liga csoportkörének mezőnye. A playoffkörben az AC Milan az utolsó utáni pillanatban, a kétszer 15 perces hosszabbítás ráadásában mentette döntetlenre a meccset, majd megnyerte a maratoni tizenegyespárbajt a Rio Ave ellen.

A Milan Alexis Saelemaekers góljával szerzett vezetést az 51. percben, majd a Rio Ave Francisco Geraldesnek köszönhetően egyenlített. A hosszabbítás legelején Gelson köszönt be, majd az olaszok az utolsó utáni pillanatban, a 122. percben, Toni Borekovic kezezése után büntetőhöz jutottak, amit Hakan Calhanoglu értékesített is.

Rövid szusszanás után jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyben egészen a 7. párig senki sem hibázott, a 8. körben viszont mind a két csapat rúgója elvétette a lövést: Lorenzo Colombo a kaput sem találta el, majd a Rio Ave játékosának, Nélson Monténak a tizenegyese után a jobb és a bal oldali kapufát is érintette a labda, amely közben végiggurult a gólvonalon…

A párharc újabb négy körön át folytatódott – a 10. körben mind a két kapus, Gianluigi Donnarumma, majd Pawel Kieszek is a kapu fölé lőtte a labdát –, ezek közül a Milan kettőt, a Rio Ave hármat is elhibázott, így a 12. pár után az olasz csapat ünnepelhetett továbbjutást (2–2, tizenegyesekkel 8–9).

Card

„Sosem láttam még ilyet, de ilyen a labdarúgás”kommentálta a mérkőzés után a történteket Stefano Pioli, az AC Milan vezetőedzője, aki úgy fogalmazott, megérdemelték a továbbjutást.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)

NEM BAJNOKI ÁG
Rio Ave FC (portugál)–AC Milan (olasz) 2–2
(Geraldes 72., Gelson 91., ill. Saelemaekers 51., Calhanoglu 120+2. – 11-esből) – 11-esekkel: 8–9

KALAPBEOSZTÁS A SORSOLÁSRA
1. kalap:
Arsenal (angol), Tottenham (angol), Roma (olasz), Napoli (olasz), Benfica (portugál), Leverkusen (német), Villarreal (spanyol), CSZKA Moszkva (orosz), Sporting Braga (portugál), Gent (belga), PSV Eindhoven (holland), Celtic (skót)
2. kalap:Dinamo Zagreb (horvát), Slavia Praha (cseh), Sparta Praha (cseh), Ludogorec (bolgár), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Rapid Wien (osztrák), Leicester City (angol), Quarabag (azeri), PAOK (görög), Standard Liege (belga), Real Sociead (spanyol)
3. kalap:Granada (spanyol), Milan (olasz), AZ Alkmaar (holland), Feyenoord (holland), AEK Athén (görög), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Rangers (skót), Molde (norvég), Hoffenheim (német), LASK Linz (osztrák), Hapoel Beer-Seva (izraeli),CFR Cluj (romániai)
4. kalap:Zorja Luhanszk (ukrán), Lille (francia), Nice (francia), Rijeka (horvát), Dundalk (ír), Slovan Liberec (cseh), Royal Antwerp (belga), Lech Poznan (lengyel), Sivasspor (török), Omonia (ciprusi), CSZKA Szófia (bolgár)

A sorsolást október 2-án, pénteken 13 órától tartják meg Nyonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik