El: Solskjaer nem teljesen elégedett, három játékosát eltiltották

Vágólapra másolva!
2021.04.09. 08:20
null
Ole Gunnar Solskjaer tudja, a Manchester Unitednek a visszavágón is jól kell teljesítenie (Fotó: AFP)
Nem született hazai siker a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésein. Az Arsenal Londonban ikszelt a Slavia Prahával, az AS Roma 2–1-re nyert az Ajax otthonában, a Manchester United pedig 2–0-ra győzött a Granada vendégeként. Íme, Mikel Arteta, Ole Gunnar Solskjaer és Paulo Fonseca értékelése!

 

 

Az Arsenal a 86. percben szerezte meg a vezetést a csehek ellen, ám a 94. percben egyenlített a Slavia.

„Nem hiszem, hogy leblokkoltunk a végén, egyszerűen rossz döntést hoztunk és emiatt egy szögletet ajándékoztunk az ellenfélnek – idézi a Sky Sports Mikel Artetát, az Arsenal menedzserét. – A nemzetközi porondon nem szabad ennyi lehetőséget elpuskázni. Nem volt könnyű megszerezni az első gólt, mégis sikerült, ám az utolsó percekben nem tudtuk menedzselni a játékot. Nem ezt vártam. A Slavia erős ellenfél, a játékosai sokat ütköznek és számos egy egy elleni szituációt alakítanak ki. Ha nem hinnék benne, hogy a visszavágón kiharcolhatjuk a továbbjutást, nem ülnék itt. Meg kell nyernünk a jövő heti mérkőzést, gólt kell szereznünk.”

A Manchester United Marcus Rashford és Bruno Fernandes révén kétgólos előnyt szerzett a Granada vendégeként.

„Kitűnően futballoztak, fontos szerepük voltutalt Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United szakvezetője a két gólszerzőre. – Rashford fantasztikusan indult be és remekül kezelte le a labdát, Bruno pedig hihetetlenül magabiztos a tizenegyeseknél. Bruno roppant éhes a sikerre, ő hajtja a csapatot. Őszintén megmondva én játszottam ennél erősebb karakterrel rendelkező együttesekben. Ebben kellene fejlődnünk, hogy szintet lépjünk. Az este nem volt tökéletes, mert három játékosunkra [Scott McTominay, Luke Shaw és Harry Maguire – a szerk.] nem számíthatok a visszavágón sárga lapos eltiltás miatt. Tudjuk, Spanyolországban nem lesz könnyű dolgunk, jól kell játszanunk, hogy továbbjussunk.”

Az AS Roma egygólos hátrányból 2–1-re győzött az Ajax otthonában úgy, hogy az amszterdamiak kihagytak egy tizenegyest 1–0-s állásnál.

„Rendkívül fontos diadal volt ez nekünk, különösen a számos sérülés ismeretében – mondta Paulo Fonseca, a Roma vezetőedzője a Sky Sport Italiának. Az Ajax nagyszerű gárda, ezt ma is bizonyította, ám a játékosaim csodálatosan teljesítettek. A továbbjutás nem dőlt el, de fontos, hogy sikerült nyernünk. Éreztük, hogy van esélyünk gólokat szerezni, nagy önbizalommal futballoztunk a nehéz időszakokban is. Óriási győzelem ez.”

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Ajax (holland)–Roma (olasz) 1–2 (Klaassen 39., ill. Lo. Pellegrini 57., Ibanez 87.)
Arsenal (angol)–Slavia Praha (cseh) 1–1 (Pépé 86., ill. Holes 90+4.)
Dinamo Zagreb (horvát)–Villarreal (spanyol) 0–1 (Gerard Moreno 42. – 11-esből)

Granada (spanyol)–Manchester United (angol) 0–2 (Rashford 31., B. Fernandes 89. – 11-esből)

A visszavágókat 2021. április 15-én rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik