El: Nincs olyan ellenfél, akit szeretnék a mi csoportunkba – Csercseszov

BORBOLA BENCE (Dublin)BORBOLA BENCE (Dublin)
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 23:43
null
Sztanyiszlav Csercseszov a dublini mérkőzés egy feszült pillanatában (Fotó: Getty Images)
Nem volt mosolygós kedvében a Shamrock Rovers elleni visszavágót követően Sztanyiszlav Csercseszov. A Ferencváros vezetőedzője csalódott volt az 1–0-s vereség miatt, és nem tagadta, sokkal jobb játékra számított csapatától.


„Ettől függetlenül a lényeg, hogy ott vagyunk az Európa-liga csoportkörében. Természetesen szerettük volna a Shamrock Rovers elleni visszavágót is megnyerni, de nem koncentráltunk száz százalékosan, és ez a vesztünket okozta. Maradjunk annyiban, ki kell elemezni ezt a mérkőzést, és remélhetőleg megtaláljuk az okait a mostani gyengébb játéknak.”

A gyengébb futballt alighanem az okozhatta, hogy a négygólos előny tudatában a ferencvárosi futballisták tudat alatt nem fókuszáltak eléggé.

„El kell ismerni, ilyen helyzetben nem könnyű koncentrálni. Ne feledjük, az ellenfél is a csoportkörbe jutásért küzdött, harcolt, ettől függetlenül jobban kellett volna játszanunk. Persze nem könnyű mentálisan négygólos győzelem után maximálisan felpörögni, de sokkal jobb játékot vártam a csapatomtól. Örömteli, hogy bemutatkozott a nemzetközi porondon ifjabb Lisztes Krisztián, gratuláltam neki az öltözőben.”

Ami az Európa-liga pénteki sorsolását illeti, Csercseszovnak nincs álomellenfele.

„Meglátjuk, kit sodor a szerencse a csoportunkba. Nincs olyan ellenfél, akit szeretnék, ha a mi csoportunkba sorsolnának. A csoportkörben olyan ellenfelekkel lenne jó találkozni, melyek passzolnak a mi játékunkhoz. Az ellenfél az mindig ellenfél, fontos, hogy megmutassuk, milyen jó csapat vagyunk. Nem lesz könnyű, hiszen ott már kőkemény ellenfelek várnak ránk.”

EURÓPA-LIGA, PLAYOFF, 2. MÉRKŐZÉS
SHAMROCK ROVERS (ír)–FERENCVÁROS 1–0 (0–0)

Dublin, Tallaght Stadion, 7136 néző. Vezette: Letexier (francia)
SHAMROCK: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn (Lyons, 64.), G. O’Neill, Towell (J. Byrne, 72.), Ferizaj (Tetteh, 72.), Kavanagh (Watts, 72.) – Emakhu (Greene, 64.), Farrugia. Vezetőedző: Stephen Bradley
FTC: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Vécsei, 57.) – Auzqui (Marquinhos, 57.), Nguen (Mercier, 71.), A. Traoré (Lisztes, 79.) – R. Mmaee (F. Boli, 71.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Lyons (89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Továbbjutott: a Ferencváros, 4–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik