El: nem spóroltak a méretekkel a Senol Günes Stadionban – képek

Vágólapra másolva!
2022.11.03. 12:11
Különleges helyszínen, a Fekete-tenger partján fekvő stadionban lép pályára az Európa-liga csoportkör utolsó fordulójában a Ferencváros. Az este 18.45 órakor kezdődő összecsapás előtt bejártuk a Senol Günes Stadiont, melyben nem spóroltak a helyiségek méreteivel.
Nem spóroltak a méretekkel a Senol Günes Stadionban (Fotók: Borbola Bence) – MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Nem spóroltak a méretekkel a Senol Günes Stadionban (Fotók: Borbola Bence) – MÉG TÖBB FOTÓÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A főbejárat is önmagáért beszél. Az impozáns előtér a klub színeiben pompázik, elegáns fotelek, recepció és márványborítás fogadja a stadionba érkező vendégeket. A néhány éve átadott, az építkezést 2013-ban megkezdő munkálatokat követően 2016 decemberére elkészülő aréna kívülről és belülről is modern létesítmény, mostani formájában az első hivatalos mérkőzést 2017 januárjában játszották benne, a Trabzonspor 4–0-ra legyőzte a Gaziantepspor együttesét.

A stadion környezete is exkluzív, hiszen közvetlenül a Fekete-tenger partján fekszik, egyik oldalról a víz, másik oldalról edzőpályák és parkolók veszik körül. A szurkolók tömegközlekedéssel vagy autókkal érkeznek a helyszínre, hiszen a csapat korábbi kapusa és edzője, a török válogatottal szövetségi kapitányként 2002-ben világbajnoki bronzérmet szerző Senol Günes nevét viselő aréna a központtól nagyjából tíz kilométerre található.

A több mint 41 ezer néző befogadására alkalmas létesítményben nem spóroltak a négyzetméterekkel, az esti Trabzonspor–Ferencváros mérkőzés előtt belestünk a helyiségekbe, és a hosszú folyosókon észnél kellett lenni, nehogy eltévedjen az ember. A magyar bajnok jókora öltözőben készülődhet a találkozóra, melyben méretes medence is található, a masszőrök is külön szobában végezhetik munkájukat, és Sztanyiszlav Csercseszov és stábja is privát öltözőben készülődhet a találkozóra, melyben kényelmes fotelek és szekrények várják őket. A Ferencváros vezetőedzője korábban tapasztalta már, milyen hangulat várható este a stadionban, hiszen az orosz válogatott szövetségi kapitányaként korábban irányított már csapatát ebben a létesítményben. A helyiek szerint a 18.45 órakor (helyi idő szerint 20.45) kezdődő összecsapáson csaknem telt ház várható, így a zöld-fehérek futballistáinak pokoli hangulatra kell készülniük.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
H-CSOPORT
CSÜTÖRTÖK
18.45:
Trabzonspor (török)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Crvena zvezda (szerb)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS5311 8–8 010
2. Monaco5212 5–7–2 7
3. Trabzonspor52310–9+1 6
4. Crvena zvezda523 8–7+1 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik