A Frankfurt 39 év után újra nemzetközi kupa elődöntőjében

Vágólapra másolva!
2019.04.18. 20:53
null
Német öröm, portugál bánat: megfordította a Benfica elleni párharcot a Frankfurt (Fotó: AFP)
Az Európa-liga negyeddöntője visszavágóinak meglepetését az Eintracht Frankfurt szolgáltatta: az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát ledolgozva továbbjutott, és 39 év után készülhet ismét nemzetközi kupa elődöntőjére. A Slavia Praha szép halált halt a Stamford Bridge-en, a Chelsea otthonában, a három gól azonban még a győzelemhez is kevés volt. A Valencia biztosan jutott a négy közé a Villarrealt ismét legyőzve.

A Napoli–Arsenal mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

FRANKFURT–BENFICA 2–0

Az első meccsek egyik legjobbja volt a párharc „odavágója” – amelyen Joao Félix mesterhármasával és egy gólpasszával 4–2-re nyert a Benfica –, ám most a portugál futball legújabb szupertehetsége kevésbé brillírozott, és nem tudta megmenteni csapatát a váratlan búcsútól.

A Frankfurt Filip Kosztics góljával az első félidő hajrájában egygólos közelségbe hozta a továbbjutás kiharcolásának lehetőségét, majd a második félidő közepén Sebastian Rode jobblábas lövése után már ő állt továbbjutásra.

A hátralévő bő húsz percben a Benfica nem tudta megszerezni a továbbjutáshoz szükséges találatot – sőt, még a 39 év után újra nemzetközi kupa elődöntőjébe jutó németek álltak közelebb a gólszerzéshez.

Ezzel – bármilyen meglepő is – az Eintracht az, amely kozmetikázza némileg a németek 2018–2019-es idénybeli gyengécske nemzetközi kupaszereplését.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

CHELSEA–SLAVIA PRAHA 4–3

Az első meccsen a Slavia Praha megúszta minimális, 1–0-s vereséggel a Chelsea ellen, így a legvérmesebb prágai drukkerek joggal bízhattak egy idegenbeli csodálatos fordításban a visszavágón, mondván, egyszer minden csapat játszhat földöntúli módon.

Nos, a visszavágón ezen remények nem egészen öt percig éltek, amikor Pedro megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A kilencedik percben pedig demoralizálni is sikerült a vendégeket az alábbi öngóllal.

SIMON DELI ÖNGÓLJA

A folytatásban Pedro kiosztott még egy gólpasszt – Olivier Giroud is feliratkozott a góllövők közé, és még csak a 17. percben jártunk. Kilenc perccel később Tomás Soucek remek fejessel szépített, ám a Pedro-show alig egy perc múlva folytatódott, 4–1.

A második félidőre a spanyol játékos gálaelőadása véget ért, helyette színre lépett Petr Sevcík, a Slavia középpályása, aki négy percen belül kétszer is szépségdíjas találattal mattolta Kepa kapust, újra életet lehelve a mérkőzésbe (a gólpasszt mindkétszer Soucek jegyezte). A fellángolást azonban nem követte újabb vendéggól, legfeljebb hatalmas törekvés, így a Chelsea elődöntős szereplése nem került veszélybe.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

VALENCIA–VILLARREAL 2–0

Az első meccs 3–1-es valenciai győzelme után a visszavágón sem kellett sokáig izgulniuk a hazaiaknak, mivelAntonio Latorre góljával 13 perccel a kezdés után összesítésben már háromgólos előnyre tettek szert.

A Villarreal ugyan próbálkozott ímmel-ámmal a szépítéssel, hiába, mi több, a második félidő elején Daniel Parejo megduplázta a valenciai előnyt, eldöntve minden kérdést. Ha volt egyáltalán...

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Napoli (olasz)–Arsenal (angol) 0–1 (Lacazette 13.)
Továbbjutott:
az Arsenal, 3–0-s összesítéssel

Valencia (spanyol)–Villarreal (spanyol) 2–0 (Latorre 13., D. Parejo 54.)
Továbbjutott: a Valencia, 5–1-es összesítéssel

Eintracht Frankfurt (német)–Benfica (portugál) 2–0 (Kosztics 37., Rode 67.)
Továbbjutott: a Frankfurt, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal

Chelsea (angol)–Slavia Praha (cseh) 4–3 (Pedro 5., 27., Deli 10. – öngól, Giroud 17., ill. Soucek 26., Sevcík 50., 55.)
Továbbjutott: a Chelsea, 5–3-as összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Arsenal (angol)–Valencia (spanyol)
Eintracht Frankfurt (német)–Chelsea (angol)
Meccsnapok: május 2. és 9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik