El: nagy terveket szövöget a Videoton leendő ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.10. 12:08
Átalakuló játékoskeret, új edző, modernizált stadion – ezek a legfontosabb nyári változások a szlovák élvonalbeli FK Senica labdarúgócsapatánál, melynél a bajnoki címet és a sikeres európai kupaszereplést tűzték ki célul. A szeniceiek az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a Videotonnal találkoznak, ha a fehérváriak továbbjutnak (a Mladoszt Podgorica elleni párharc első felvonását 2–1-re megnyerte a magyar együttes, visszavágó csütörtökön).

A Senica elnöke, Viktor Blazek elmondta: bajnoki címet szeretne nyerni a klubbal, és ki akarja vívni a Bajnokok Ligájában való indulást. Ennek érdekében új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére (Eduard Pagác júniusban vette át az irányítást), valamint jelentősen átalakították a keretet (11 játékos távozott, és egyelőre 10 érkezett).

Ráadásul a stadion modernizálásának második szakasza is hamarosan elkezdődik, amire a tervek szerint az infrastrukturális átalakítással együtt összesen hatmillió eurót költene a Senica.

A szenicei klubelnök hozzátette: „Stabilizáltuk a klubot, sorozatban három éve résztvevői vagyunk az Európa-ligának, ami nagyszerű eredmény. A céljaink egyértelműek, bajnoki címet szeretnénk. A Bajnokok Ligájában is meg akarjuk mutatni magunkat, a topklubok közé szeretnénk tartozni".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik