Kétgólos győzelemmel jutott tovább az MTK az Aktobe ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 17:51
null
Nagy csatában jutott tovább az MTK (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében az MTK–Aktobe párharc visszavágóján a budapesti együttes Darko Nikacs és Bese Barnabás góljával 2–0-ra legyőzte a kazah alakulatot, így 3–1-es összesítéssel továbbjutott a második körbe, amelyben az azeri Qäbälä vár rá.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

MTK–FK AKTOBE (kazah) 2–0 (Nikacs 7., Bese 84.)
Továbbjutott: az MTK, 3–1-es összesítéssel

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Kazahsztánban rendezett első mérkőzésen elért 1–1 jó kiindulási alap volt az MTK számára a gyirmóti visszavágó előtt, amelybe óriási elánnal vetette bele magát Teodoru Vaszilisz együttese. Alig telt el két perc Darko Nikacs félfordulatból eleresztett bombája után máris védenie kellett Szamat Otarbajevnek.

TOVÁBBI MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ MÉRKŐZÉSEK
ZARIA BALTI (moldovai)–VIDEOTON 2–0
Tj: a Videoton, 3–2-es összesítéssel
DVSC-TEVA–LA FIORITA (san marinó-i) 2–0
Tj: a Debrecen, 7–0-s összesítéssel
EL-ADATBANK A 1. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYÉVEL, ÉS A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSÁVAL – ITT!

Öt perccel később azonban a kazah kapus sem tudott segíteni csapatán, Gera Dániel húzott el a jobb oldalon, beadását Darko Nikacs kapásból a kapu bal oldalába zúdította (1–0). A gól után az Európa-bajnokságot követően visszatérő Bese Barnabás kis híján megduplázta a kék-fehérek előnyét, közeli próbálkozásába azonban egy védő az utolsó pillanatban belevetődött.

A folytatásban a kazahok előtt is adódott lehetőség, Hegedüs Lajosnak egy nagyobb védést is be kellett mutatnia Marat Sitdikov bombája után, ám az eredmény nem változott, a félidőre egygólos MTK-előnnyel vonultak a csapatok.

A második negyvenöt percet nagy lendülettel kezdte az Aktobe, az MTK sokáig a saját térfelét is csak nehezen tudta elhagyni. A kazahoknál azonban gyakran hiba csúszott az utolsó passzokba, így igazi veszélyt nem tudtak jelenteni Hegedüs kapujára.

Sőt a hajrában az MTK tovább növelte az előnyét, és lezárta a továbbjutás kérdését. A 84. percben Bese Barnabás hosszú szóló után Hrepka Ádámot próbálta kiugratni, ám egy kazah védő sarkáról visszapattant elé a labda, így tizenhat méterről bal lábbal a jobb alsó sarokba tekert, beállítva a 2–0-s végeredményt.

Az MTK nyolcas nyeretlenségi sorozatnak vetett véget az európai kupamérkőzéseken (a legutóbbi MTK-győzelem 2007. 07. 19-ról: MTK–MIKA 2–1), valamint hat elveszített párharc (Vojvodina, Senica, Fenerbahce, MIKA, Dinamo Zagreb, Celtic) után vett sikerrel egy kontinentális kupafordulót – ez legutóbb 2003 augusztusában, a finn HJK (3–1, 0–1) ellen sikerült a kék-fehéreknek.

Az MTK ellenfele a második selejtezőkörben az azeri Qäbälä lesz, amely az első mérkőzésen 5–1-re legyőzte a grúz Szamtrediát, így a szintén a mai napon megrendezett visszavágón elszenvedett 2–1-es vereség is belefért neki.

„Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a gólt az elején, amit nagyon szerettünk volna – kezdte értékelését az M4 Sportnak Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője. – Aztán érthetetlen módon visszaestünk, az ellenfél pedig ránk kényszerítette az akaratát. A második félidőre rendeztük a sorainkat, és az biztos volt, hogyha belőjük a második gólunkat, akkor meglesz a továbbjutás.”

„A sok kihagyott helyzet a következő mérkőzésen már biztosan megbosszulja magát, hiszen egy az Európa-liga csoportkörében is megforduló, nagyon jó csapattal játszunk, így addigra fel kell javulnunk” – zárta mondandóját a tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik