Pogba gólja döntötte el a Milan–Manchester United párharcot

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2021.03.18. 20:55
null
Kiesett a Milan (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a Manchester United győzni tudott a Milan otthonában, ezzel továbbjutott.


EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AC Milan (olasz)–Manchester United (angol) 0–1 (0–0)
Milánó,
Giuseppe Meazza Stadion, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
Milan: G. Donnarumma – Kalulu (Dalot, 62.), Kjaer, Tomori, Theo Hernández – S. Meité, Kessié – Saelemaekers, Calhanoglu, Krunic (Brahim Díaz, 72.) – Castillejo (Ibrahimovic, 62.). Vezetőedző: Stefano Pioli
Manchester United: D: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno Fernandes, D. James – Rashford (Pogba, a szünetben). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző:Pogba (48.)

Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel

A Milan 1–1-et játszott Manchesterben az Uniteddel, így a szurkolók és a szakértők is remek, színvonalas mérkőzést, nagy küzdelmet vártak a két csapat olaszországi összecsapásától. Nos, a drukkerek és a szakértők egy része biztosan elbóbiskolt az első félidőben, amely egyetlen helyzetet hozott, de Rade Krunic borzalmasan találta el a labdát az ötös előtt.

El is kezdett melegíteni a harmincadik perc után Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic, ám csak előbbi állt be a szünetben – mindkét csapat tartalékos volt, minden bizonnyal színvonalasabb lett volna az első félidő Pogbával, Ibrahimoviccsal és a Mario Mandzukic, Daniel Maldini, Ante Rebic, Rafael Leao, Anthony Martial, Edinson Cavani, Juan Mata hetessel a pályán.

Paul Pogba három perc után góllal használta ki, hogy a Milan védelme a nagy lezárások idején nyílt napot tartott az ötösük környékén.



Muszáj volt bevetnie Ibrahimovicot a Milan mesterének, Stefano Piolinak, aki amúgy középcsatár nélkül játszatta addig a csapatát, és a svéd körül rögtön meg is pezsdült az élet, de közeli fejesét védte Dean Henderson. Pogba sem talált fejjel a kapuba, szintén hét méterről, miközben ügyesen tartotta a labdát az MU, és ennyi elég is volt a gyengécske Milan ellen.

PERCRŐL PERCRE

90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, KIESETT A MILAN!

90+5. perc Theo Hernández megrúgja a jobbon felfutó McTominayt, sárga lap. Ezzel vége lesz.

90+3. perc Saelemaekers lesérül, Luke Shaw kap sárga lapot a könyökösért.

90+2. perc Henderson kapus lábbal ment az ötös jobb sarka és Díaz elől, Calhanoglu lapos indítását követően.

Öt perc a ráadás!

90. perc Greenwood passzát Fernandes jobbal ellövi, 20-ról, de blokkol az előtte álló Kessié.

88. perc James jobb oldali beadását Pogba az ötös bal sarkáról a kapu tetejére fejeli!


86. perc Dalot hatalmasat rúg a balon Pogbába... tovább. Kessié lekönyökli James, ez sem sárga...

85. perc Ellöki Fredet Simon Kjaer, sárga lap. Jogos. Ápolás.

83. perc James passzát a kapushoz vágja középtávolról Wan-Bissaka, kontra, majdnem öngólt lő McTominay.

78. perc Kontra, Hernández beadását menti bevetődve Shaw Saelemaekers elől, az ötösön.

77. perc Diogo Dalot kap sárga lapot Pogba ellökéséért. Fernandes jó 35-ről feladja a szabadrúgást a kapusnak.

74. perc Nincs bent, Ibra lefejeli Shaw-t az ötös jobb sarkán, de a fejesét menti a léc alatt Henderson! Calhanoglu adott ismét szép passzt, most balról, jobbal.

72. perc Brahim Díaz be, Krunic le.

72. perc Mellé, Kessié hétről a jobb alsó mellé fejel hét méterről, középről. Saelemaekers adott be jobbról nagyon szépen.

70. perc Hernández emel elegánsan Ibra elé, de ment előle fejjel Henderson.

69. perc Calhanoglu jobb oldali beadását Kessié kapura teszi az ötös jobb sarkáról, ám ment bevetődve Lindelöf.

Pogba mindössze a második gólját szerezte csereként az MU-ban, ez a 31. "beállása", előzőleg a Brightonnak köszönt be, a Ligakupában.

66. perc Le is megy, Diogo Dalot váltja, Castillejót meg Zlatan Ibrahimovic. MU-s és ex-unitedes a pályán!

6

5. perc Pierre Kalulu kap sárga lapot Pogba megcibálásáért.

65. perc Maguire sokadszor lép közbe remekül ma.

A Milan 5-ből 4 hazai meccsét megnyerte az MU ellen, mindet a BL-ben, 2010-ben ellenben nyertek itt az angolok, Rooney duplájával.


54. perc Pogba 32-ről jobbal jócskán a jobb felső fölé lő, majd Maguire jobb vállal blokkolja az ötösön Calhanoglu jobbról érkező beadását.

51. perc Greenwood lő ballal 22-ről kapura, kissé balról, fogja azonban a labdát a bal alsó előtt Donnarumma, vetődve.

50. perc Saelemaekers lő Calhanoglu passza után jobbal a bal alsó felé az ötös bal sarka elől, de vetődve véd Henderson.

48. PERC ITT A GÓL! Pogba passzol a jobb alsó elől középre Greenwoodnak, de rossz a fiatal szélső sarkazása, Meité felszabadíthatna, de nem teszi, Fred odaugrik, a labda PAUL POGBA elé pattan, aki kissé balról, három méterről a rövid felső sarokba lő. Jobbal: 0–1!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Paul Pogba be, Rashfordot váltja.

13 mérkőzés óta veretlen az MU.



E párharc legjobb góllövői

Wayne Rooney 6
Juan Schiaffino 3
Kaká 3
Hernán Crespo 2
Clarence Seedorf 2

45+1. PERC ÉPPEN AMIKOR ELKEZDTEK FUTBALLOZNI, VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc HELYZET, Saelemaekers jobb oldali beadását Krunic jobbal a jobb alsó mellé gyötri az ötösről!

Pogba is melegít már.

41. perc Hosszas hazai adogatás után Meité passzát jobbal 21-ről nagyon gyatrán teszi kapura Saelemaekers, balra eldőlve könnyedén véd Henderson.

Amikor az utóbbi 8 alkalommal nem nyert a párharc első felvonásán odahaza az MU, 6-szor is kiesett. Egyszer éppen a Milan ellen, 2005-ben, a BL-ből.

Ibra elindul melegíteni.

35. perc Calhanoglu futtatja Castillejót, aki betör a 16-osra, de ment előle bevetődve Lindelöf, remek és szabályos becsúszással.


32. perc Krunic nem lő jobbal 19-ről, inkább Wan-Bissakát futtatja.

Eközben a Tottenham...

27. perc Calhanoglu remek indítását elengedi a lesen lévő Castillejo Hernándeznek, aki nem veszi elsőre a lapot, így nem tud kapura törni, beéri McTominay.

A Milan utóbbi 9 hazai európai kupameccsén csak egyszer nem kapott gólt, ebben az El-kiírásban három hazai meccsen összesen hatszor kapitulált.

24. perc
Ez is valami már, Fred jobbal 26-ról a kapus ölébe lő.

23. perc Hernández jobban van már, megindul, egy csel, két csel, de szereli őt az ötös előtt Maguire!

James már a levegőben a hátára fordult, és úgy reklamált, bravúros teljesítmény!

21. perc James megindul, az ötös jobb sarka előtt szereli őt Tomori, a Chelsea kölcsönjátékosa! Kemény, de szabályos belépő volt.

20. perc Fred távolija céltalanabb, mint egy összeválogatott dadaista vers.

Eközben az Arsenal...

19. perc Shaw megindul szépen a balon, a beadását blokkolja Kalulu. A kornert kiüti Donnarumma.

17. perc Hernández sántikál picit, csere lesz?

13. perc Hernández megindul, James azonnal felrúgja.

12. perc A pályán kitört közben a futball, rajtaütésszerűen, Shaw passzát Fernandes jobbal 16-ról, kissé balról igencsak a léc fölé nyesi.


Ibra elszántan rágózik, talán még a Sanremóban hallott dallamok ütemére.

7. perc Abszolúte nem találja a letámadás ellenszerét a Milan, egyszer mentek át a felezőn labdával, Saelemaekers akkor is lesen volt.

5. perc Lelkes mezőnymunkával, teljesen visszaállt a Milan.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fekete mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-fekete mezben és fekete nadrágban.

Egy kis örökmérleg: 13 találkozó, 5 Milan- és 5 MU-sikerrel, 17, ill. 14 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Manchester Unitedtől a Milanhoz:

2020, Diogo Dalot, kölcsönbe
1984, Ray Wilkins, 1 700 000 euró
1981, Joe Jordan

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól Mario Mandzukic, Daniel Maldini, Ante Rebic, Rafael Leao, Alessio Romagnoli és Davide Calabria sérült, a vendégektől Anthony Martial, Edinson Cavani, Eric Bailly, Phil Jones és Juan Mata maródi.


Az első mérkőzésén sokáig úgy tűnt, a Manchester United megőrzi egygólos előnyét, de az olasz alakulat a 92. percben döntetlenre (1–1) mentette az Old Traffordban az összecsapást. A kedvezőtlenebb helyzet ellenére az angol együttes a mérkőzés esélyese, legutóbb január végén szenvedett vereséget, míg a milánói El-csatára győzelemmel hangolt. A Milan ezzel szemben idén már hat vereséget számlál, a legutóbbit ráadásul vasárnap szenvedte el. A két fél az elmúlt 10 évben nem találkozott egymással a San Siróban, ebben az évezredben viszont háromszor is (2–0–1), a mérleg nyelve az olaszok felé billen, de legutóbb (2010) az angolok nyertek.

Ibrahimovicnak egyébként azért is különleges lesz a találkozó, mivel 2016 és 2018 között a Unitedet erősítette (és Európa-ligát nyert vele), majd a Los Angeles Galaxyben folytatta, hogy aztán visszatérve a Milanba ismét az európai topfutball meghatározó alakja legyen. Eddigi pályafutása során mindössze kétszer játszott a manchesteriek ellen, még az Internazionale labdarúgójaként a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírásának nyolcaddöntőjében, akkor az olaszok a hazai pályán játszott gól nélküli döntetlen után 2–0-s vereséget szenvedtek Angliában.


„Isten visszatért” – kommentálta a hírt a rá jellemző szerénységgel a Milan játékosa, aki nem csak a válogatott meghívó miatt lehet boldog. A február 28-i, Roma elleni bajnoki mérkőzés óta izomsérüléssel bajlódott, de kedden ismét a csapattal edzett, és minden bizonnyal a csütörtöki, Manchester United elleni Európa-liga-nyolcaddöntő visszavágóján is lehetőséget kap. Szükség lesz rá, az eddigi tizennégy bajnoki mérkőzésén tizennégy gólt szerzett, más kérdés, hogy az El jelenlegi kiírásában még nem volt eredményes. Azt azonban mondanunk sem kell, hogy vele a hazaiak magabiztosabban várhatják a csütörtök esti összecsapást. Az Old Traffordon Simon Kjaer kilencvenkettedik percben szerzett góljának köszönhetően 1–1-et játszott a Milan, így Stefano Pioli együttese kedvező helyzetből várhatja az olaszországi visszavágót.

Zlatan Ibrahimovic szinte biztosan ott lesz a nyári Eb-n, és a csütörtöki, Manchester United elleni visszavágón is pályára léphet. Ahogyan arról lapunk szerdai számában röviden beszámoltunk, Zlatan Ibrahimovic csaknem öt év után visszatér a márciusi vb-selejtezőre készülő svéd válogatottba. Sőt, Janne Andersson szövetségi kapitány nyilatkozata szerint szinte biztos, hogy az októberben 40 éves futballista ott lesz a nyári kontinenstornán is.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MILAN–MU LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik