El: megvan a 2023-as budapesti döntő arculata – kép

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 11:05
null
Az Európa-liga 2022–2023-as döntőjének vizuálja (Fotó: UEFA)
A labdarúgó Európa-liga 2022–2023-as idényének döntőjét a Puskás Arénában rendezik meg. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a budapesti finálé arculatát, amely igencsak egyedire sikerült – jelentette a helyszínről a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György.

 

A 2023-as budapesti döntőnek a Puskás Aréna ad otthont, ennek megfelelően az Európa-liga klasszikus színei mellett a magyar főváros került a finálé logójának középpontjába.

A grafikusok az El „energiahullámait” Budapest nevezetességeivel kombinálták össze, ami egy igencsak látványos és egyedi arculatot eredményez – a központi hátteret a Parlament képezi, mellette a Széchenyi lánchíd ikonikus oroszlánszobrai, a budai vár és a Halászbástya díszesíti a vizuált.

Ez lesz a második UEFA-döntő, amelyet a Puskás Arénában rendeznek meg – 2020-ban az európai Szuperkupát is Budapesten játszották, akkor a Bayern München 2–1-re legyőzte a Sevillát.

Gera Zoltán és Szöllősi György a sorsolás helyszínén
Gera Zoltán és Szöllősi György a sorsolás helyszínén


Az Európa-liga csoportkörét pénteken (ma) 13 órától sorsolják ki Isztambulban. Az eseményen főszerepet kap a Ferencváros legendás futballistája, Gera Zoltán. A 97-szeres magyar válogatott játékost – aki 2010-ben maga is játszott Európa-liga-döntőt a Fulham színeiben az Atlético Madrid ellen (1–2) – éppen a budapesti döntő miatt kérték fel a golyók kihúzására.

Csütörtökön a Shamrock Rovers 1–0-ra legyőzte a Ferencvárost a rájátszás utolsó körében, de a magyar bajnok az odavágón aratott 4–0-s sikerének köszönhetően így is simán bejutott a csoportkörbe, s hamarosan kiderül, milyen ellenfelekkel kell megmérkőznie Sztanyiszlav Csercseszov együttesének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik