El: „Még nem tartozunk az elithez” – Csercseszov a csoportgyőzelem után

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.10.28. 06:41
null
Stanislav Cherchesov will hold a training session for FTC the next day at 10am (Photos: Attila Török)
Mint beszámoltunk róla, a Monaco elleni 1–1-es döntetlenjével a Ferencváros megnyerte a labdarúgó Európa-liga H-csoportját. A mérkőzést követően így értékeltek a vezetőedzők.

„Jó estét! Ez most tényleg egy jó este!” – köszöntötte a sajtótájékoztatón részt vevőket a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

„A félidőben tudtuk, hogy nem játszunk olyan jól, mint amennyire tudunk. Szerettem volna lenyugtatni a csapatomat, túl gyorsan próbáltunk támadni. A mérkőzés közben nem tudtam, hogy áll az ellenfeleink párharca, igyekeztünk a saját játékunkra koncentrálni”– kezdte értékelését az orosz mester.

Az FTC vezetőedzőjét megkérdezték, mi a kulcsa annak, hogy csapata az elmúlt időszakban az övénél jóval nagyobb költségvetésű együttesek ellen tudott nyerni, illetve döntetlent játszani.

„És mekkora pénzből gazdálkodik az Iváncsa?– vágott vissza gyorsan a tréner.– Nem a pénz focizik, hanem a focival lehet pénzt keresni. A büdzsének nincs mindig jelentősége, jól be is kell tudni azt osztani. A kulcs az, hogy nagyon egységesek voltunk.

Csercseszov úgy érzi, csapata csoportgyőzelme ellenére nincs az európai élklubok sorában.

„Még nem vagyunk az elitben. Akkor tartoznánk oda, ha minden évben BL-csoportkörösek lennénk, majd onnan továbbjutnánk. Mi nem is szeretnénk az elit lenni, mi a Ferencváros szeretnénk lenni a maga történelmével, szurkolóival.”

Philippe Clement jobbnak látta a Monacót
Philippe Clement jobbnak látta a Monacót

A vendégeket irányítóPhilippe Clementdicsérte csapatát.

„Azt gondolom, hogy domináltunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Nagyon jó első félidő után a másodikat is kontroll alatt tudtuk tartani. Nem mutattuk sérült csapat képét és a kapott gólt is jól reagálta le a csapat. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de a legfontosabb az, hogy a sorsunk továbbra is a kezünkben van. A pont amelyet szereztünk, mindenképp megbecsülendő. Jövő héten csütörtökön megküzdünk a továbbjutásért.”

A tréner elismerően szólt az FTC minőségi játékáról és akaraterejéről is, megjegyezte, sokat számított az a biztatás, amelyet a ferencvárosiak szurkolóiktól kaptak, majd gratulált a továbbjutáshoz.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–MONACO 1–1(0–1)
Budapest,
Groupama Aréna,20 517néző.V:Jorgij (albán)
Ferencváros:Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Adama Traoré, Gojak (Marquinhos, a szünetben, Esiti, 90+1.), Zachariassen – R. Mmaee.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Monaco:Nübel – Disasi, Maripán, Badashile – Vanderson (Diatta, 40.), Golovin, Mo. Camara, Yu. Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Embolo, 83.), Ben Yedder.Vezetőedző:Philippe Clement
Gólszerző:Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

GÓLVIDEÓK ITT!

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS53118–8010
2. Monaco52125–7–27
3. Trabzonspor52310–9+16
4. Crvena zvezda5238–7+16
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik