El: Máltai szinten komoly csapat vár ránk - Szivics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 16:50
null
Szivics újra nagy hátrányból állt fel csapatával (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Győzelmet és továbbjutást vár Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője a máltai FC Birkirkara ellen a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójában.

 

„Tudjuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ez a vébén is látszik, a pályán kell bizonyítani" – mondta Szivics a Diósgyőr keddi miskolci sajtótájékoztatóján. Az első mérkőzést csütörtökön 20.30 órakor rendezik Debrecenben.

A vezetőedző hozzátette, hogy az ellenfél sokszor szerepelt már a nemzetközi kupákban, többször volt bajnok, „majdnem tavaly is", ehhez mindössze egy pont hiányzott.

Szivics felhívta a figyelmet arra, hogy a máltaiaknak több külföldi játékosuk van, „máltai szinten tehát egy komoly csapat vár ránk". Úgy vélte, hogy az ellenfél kontrára fog játszani, erre kell majd választ adni.

Hangsúlyozta, hogy a DVTK az új labdarúgók miatt más stílusban futballozik majd. Kapott gól nélkül szeretné megnyerni a meccset, legalább két találatot szerezve.

Mint mondta, öröm és nagy lehetőség nemzetközi kupában szerepelni, de csak a jelenre és a jövőre figyelnek.

Utalt a diósgyőri csapat szurkolótáborára, amelynek, mint mondta, „járna az öröm és mi megpróbáljuk ezt megadni nekik".

A Diósgyőr azért szerepelhet az Európa-liga-selejtezőben, mert második lett a Magyar Kupában, a győztes Újpest pedig a licencjog bajnokság közbeni átruházása miatt nem kapott indulási engedélyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik