A helyzetek java kimaradt, kiesett a Ferencváros az Európa-ligából

BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 20:40
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában a Ferencváros 1–1-es döntetlent ért el a Ludogorec otthonában, így a magyar csapat a csoport 3. helyén zárt, és kiesett.
Ebből sem lett gól (Fotó: Szabó Miklós)
GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA!
Ebből sem lett gól (Fotó: Szabó Miklós) GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA!



EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
H-CSOPORT
LUDOGOREC (bolgár)–FERENCVÁROS 1–1
(1–0)
Razgrad, Ludogorec Aréna, 5000 néző. V: Jug (szlovén)
LUDOGOREC: Iliev – Cicinho, Terziev, Grigore, Nedjalkov – Anicet, Badji – Lukoki (Tchibota, 77.), Marcelinho, Wanderson (Djakov, 84.) – Keserü (Ikoko, 91.). Vezetőedző: Sztaniszlav Gencsev
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Skvarka, 79.), Haratin (Ihnatenko, 84.) – Zubkov, Isael, Nguen – Boli (Szihnyevics, 84.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Lukoki (24.), ill. Szihnyevics (95.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A város lassan hangolódott az esti összecsapásra. A főtéren délután a legkisebb jele sem volt annak, hogy este továbbjutásról döntő összecsapást rendeznek, és másfél órával a kezdés előtt a stadion környékén is csak lassan gyülekeztek a drukkerek. Az arénához közeli utcákban egykedvűen sétáltak a helyiek, csupán az egyik sarki kocsma előtt volt nagyobb tömeg – vagy a sör volt olcsó, vagy a Mikulás-sapkás csinos hölgy mozgatta meg a drukkerek fantáziáját. Helyi idő este tíz órakor indult a találkozó, a gyerekeket azonban így sem lehetett eltántorítani attól, hogy ott legyenek az arénában, péntek reggel alighanem többen is késve, de legalábbis ásítozva lépnek be az iskola ajtaján.

Sajnos lesz miről mesélniük…

Hiába kezdte a Fradi bátran az összecsapást, a szünetre a Ludogorec vonulhatott előnnyel, és ez azért volt különösen nagy gond, mert így a magyar bajnoknak negyvenöt perc leforgása alatt kellett volna megfordítani az eredményt. Pedig az első félidő közepén foghatták a fejüket a ferencvárosi futballisták – a szlovén Matej Jug játékvezető talán az eget kémlelte, hogy nem vette észre az egyértelmű kezezést a tizenhatoson belül. Kétség sem férhetett ahhoz, hogy tizenegyestől fosztotta meg a magyar bajnokot. És hogy milyen a sors, két perccel később megszerezte a vezetést a Ludogorec.

A támadást Jody Lukoki fejezte be, de a hazaiak aligha kerültek volna helyzetbe, ha Botka Endre nem adja el a labdát. A védő nagyot hibázott, hiszen éppen ezekkel a keresztpasszokkal kellett (volna) nagyon vigyázni, a bolgárok egy szempillantás alatt lerohanták a ferencvárosi védelmet, nekik elegendő ennyi, hogy megoldhatatlan feladat elé állítsák az ellenfél hátsó alakzatát. Lélektanilag rendkívül fontos gólt volt ez, ám a magyar bajnok nem adta fel, Abraham Frimpong még a szünet előtt kapufát lőtt, Franck Boli pedig ollózó mozdulattal igyekezett bevenni a razgradiak kapuját.

A második félidőre egy kérdés maradt: lesz-e annyi (lelki) erő az FTC játékosaiban, hogy kivívják a továbbjutást érő győzelmet.

Ha a bolgárok terve az volt, hogy a szünet után lassítsák a játékot, s elfojtják a kibontakozó ferencvárosi támadásokat, egyértelműen az ő akaratuk érvényesült. Ekkor jóval kevesebb volt az esemény a gyepen, hiába passzolgattak olykor jól a vendégek az ellenfél térfelén, a veszélyes befejezésekig a fordulás utáni húsz percben nemigen jutottak el.

Sőt ekkor már inkább attól kellett tartani, nehogy a Ludogorec lekontrázza a magyar bajnokot, hiszen fürge támadói keselyűként várták az előrevágott hosszú indításokat. A Ferencvárosnak lett volna esélye, hogy szorossá, izgalmassá tegye a találkozó hajráját, ám a brazil Isael óriási ziccerben rontott, pedig ha az a lövés bemegy, akár meg is remeghetett volna a bolgár csapat…

Ki tudja, hogyan alakult volna az utolsó negyedóra, ha ekkor mindent egy lapra feltéve rohamozhatott volna a Fradi, így azonban csak a 95. percben jött össze az egyenlítés, ez pedig ferencvárosi búcsút jelentett.

Több volt ebben a mérkőzésben, Szerhij Rebrov vezetőedző együttese egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, az más kérdés, hogy a második félidőben bátrabban mehetett volna előre, hiszen nem nagyon volt már veszítenivalója.

A Ferencvárosnak nem sikerült a bravúr, ám a nemzetközi porondon nyújtott teljesítményére így is büszke lehet: bejutott az Európa-liga csoportkörébe, ahol egy győzelemmel és négy döntetlennel hét pontot gyűjtött.

Az Üllői úton úgy tervezik: a következő idényben jöhet a folytatás.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Espanyol (spanyol)–CSZKA Moszkva (orosz) 0–1 (Vlasic, 84.)

A tét nélküli Espanyol–CSZKA találkozón a nézők – már az a maréknyi szurkoló, aki kilátogatott a stadionba – csupán a 84. percben láthattak gólt, ráadásul az sem a spanyol csapattól jött. A korábban az Evertonban is megforduló Nikola Vlasic fordult le egy barcelonai védőről, majd ballal mértani pontossággal helyezett a bal alsó sarokba. Az orosz együttes végül megnyerte a meccset, így egyetlen gárda sem zárt győzelem nélkül a H-csoportban. Három pont ide vagy oda, már a forduló előtt biztos volt, hogy a kvartett utolsó helyén végez a CSZKA, ahogyan az is, hogy az Espanyol az első helyen zár.

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Espanyol 6 3 2 1 12–4 +8 11
2. Ludogorec 6 2 2 2 10–10 0 8
3. FERENCVÁROS 6 1 4 1 5–7 –2 7
4. CSZKA Moszkva 6 1 2 3 3–9 –6 5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik