El: levelet írtak az elnöknek, hogy nézők előtt fogadják a Milant

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.15. 09:41
null
A Crvena zvezda nézők előtt fogadná a Milant (Fotó: AFP)
Annak ellenére, hogy Szerbiában nem javul a járványhelyzet, és a napi új fertőzöttek száma hétközben kétezer körül alakul, a szerb sajtó értesülései szerint megtörténhet, hogy a Crvena zvezda és a Milan Európa-liga-mérkőzését nézők előtt rendezik majd meg.

 

A két csapat párharcának első összecsapása csütörtökön 18.55-kor kezdődik a szerb fővárosban, s a belgrádi együttes mindent elkövet, hogy ne legyen zárt kapus. A szerb bajnokcsapat vezetősége Alekszandar Vucsicsnak küldött levelében azt kéri a szerb államfőtől, hogy az befolyását és tekintélyét latba vetve próbáljon meg segíteni a klubnak abban, hogy a Milan ellen 15 ezer szurkoló buzdítsa a gárdát a lelátón.

„A Crvena zvezda készen áll a mérkőzés megrendezésére az Európai Labdarúgó-szövetség előírásaival összhangban, ami a stadion nézői kapacitásának harminc százalékos kihasználását is jelenti” – olvasható a belgrádi klub levelében, amely arra is kitér, hogy a klubvezetők és a szurkolók nagy vágya, hogy a hétszeres BEK, illetve BL-győztest drukkerek előtt fogadják, mivel mindenki számára jól ismert, hogy az egyesületnek mennyit jelent a szurkolók támogatása. A levélben arra is kitértek, hogy Szerbia Európában a szűk élcsoportba tartozik a koronavírus elleni védőoltások számát illetően, s hogy minden szükséges előírást betartanának, így a kockázat a lehető legkisebb lenne.

A levél közzététele után a szerb sajtó arról írt, minimális az esélye annak, hogy 15 ezer néző előtt rendezik meg a Rajko Mitics Stadionban a mérkőzést, azonban a legolvasottabb sportnapilap, a Szportszki zsurnal szerint arra van esély, hogy ötezer nézőt beengednek majd a Milan elleni találkozóra. Ha így lenne, akkor a belépőket a klubtagok és a bérletesek között osztanák ki.

A Köztársasági Válságtörzs hétfői ülésének egyik napirendi pontja a Crvena zvezda–Milan találkozó, ami azt jelenti, hogy a nap folyamán kiderül, zárt kapus lesz-e a mérkőzés, vagy pedig néhány ezer ember előtt rendezik meg a meccset.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
18.55:
Crvena zvezda (szerb)–Milan (olasz) (Tv: Digi Sport2)
A JÁTÉKNAP TOVÁBBI PROGRAMJA
18.55:
Wolfsberg (osztrák)–Tottenham Hotspur (angol), Puskás Aréna
18.55: Olimpiakosz (görög)–PSV Eindhoven (holland)
18.55: Young Boys (svájci)–Bayer Leverkusen (német)
18.55: Krasznodar (orosz)–Dinamo Zagreb (horvát)
18.55: Braga (portugál)–AS Roma (olasz) (Tv: Digi Sport3)
18.55: Slavia Praha (cseh)–Leicester City (angol)
18.55: Real Sociedad (spanyol)–Manchester United (angol), Torino (Tv: Digi Sport1)
18.55: Dinamo Kijev (ukrán)–Club Brugge (belga)
21.00: Lille (francia)–Ajax Amsterdam (holland) (Tv: Digi Sport2)
21.00: Makkabi Tel-Aviv (izraeli)–Sahtar Donyeck (ukrán)
21.00: Granada (spanyol)–SSC Napoli (olasz) (Tv: Digi Sport1)
21.00: Molde (norvég)–Hoffenheim (német), Villarreal
21.00: Salzburg (osztrák)–Villarreal (spanyol) (Tv: Digi Sport3)
21.00: Antwerp (belga)–Glasgow Rangers (skót)
21.00: Benfica (portugál)–Arsenal (angol) (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik