El: kellemetlen Tottenham-vereség; Dzeko volt a Roma hőse

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 20:57
null
A Tottenham meglepetésre kikapott a Gent vendégeként (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga legjobb 16 csapata közé jutásért zajló párharcok első mérkőzésére került sor csütörtök este. A 19 órakor kezdődő találkozók legnagyobb meglepetését a Tottenham okozta azzal, hogy a Gent vendégeként 1–0-s vereséget szenvedett.

A Tottenham álmosan kezdett a jól szervezett Gent ellen, a ritmust pedig a folytatásban sem sikerült felpörgetnie, így egy szép támadás végén, de kissé szerencsés körülmények között esett Jeremy Perbet-gól győzelmet ért a belgáknak – Mauricio Pochettino gárdájának nem lesz könnyű dolga a visszavágón.

A Borussia Mönchengladbach jól kezdett hazai pályán a Paulo Sousa irányította Fiorentina ellen, helyzeteit azonban rendre elrontotta, ezt pedig a 23. születésnapját ma ünneplő Federico Bernardeschi óriási szabadrúgásgóllal büntette meg, így az olaszok 1–0-ra nyertek, és kedvező helyzetből várhatják a hazai visszavágót.

A nap első találkozóján az FK Krasznodar a svéd válogatott Viktor Claesson szépségdíjas fejesének köszönhetően 1–0-ra legyőzte a Fenerbahcét. A találkozót végigjátszotta a Ferencvárostól a télen távozó Cristian Ramírez, akinek ez volt az első tétmeccse az orosz együttes színeiben.

Két párharcban szinte már el is dőlt a továbbjutás kérdése: az FK Rosztov könnyedén nyert 4–0-ra a 32. perctől emberhátrányban játszó cseh rekordbajnok Sparta Praha ellen, míg a Lyon idegenben – a remek formában lévő, ezúttal is duplázó Alexandre Lacazette vezérletével – 4–1-re győzött az AZ Alkmaar ellen.

Az egyszeres UEFA-kupa-győztes Sahtar Doneck a Celta Vigo otthonában győzött 1–0-ra, és kellemes pozícióból várhatja a visszavágót. A Genk kétszer is vezetett az Astra Giurgiu otthonában, a román csapat azonban mindkétszer egyenlített, így 2–2-ről folytatják a felek.

A Ludogorec erejéből hazai pályán csak a szépítésre futotta az FC Köbenhavn ellenében, így a dánok 2–1-es győzelemmel a hátuk mögött készülhetnek a második összecsapásra. Az Olympiakosz hazai pályán csupán gól nélküli döntetlent játszott a török Osmanlispor ellen, igaz, a görögök az utolsó tizenöt percet emberhátrányban töltötték.

A Roma a pazar formában lévő Edin Dzeko vezérletével – ezúttal mesterhármasat szerzett a bosnyák csatár – 4–0-ra kiütötte a Villarrealt, így kényelmes helyzetből várhatja az olaszországi visszavágót.

A Legia Warszawa – immár a Chicagóba szerződő Nikolics Nemanja nélkül – hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a hajrában megfogyatkozó Ajax ellen. A hollandok bosszankodhatnak, hiszen az első félidőben a játékvezető egy egyértelmű gólt nem adott meg a javukra. A Ferencvárostól télen érkező Nagy Dominik nem került be a lengyel együttes keretébe.


A magyar válogatott Korhut Mihályt sérülés miatt nélkülöző Hapoel Beer-Seva hazai pályán 3–1-re kikapott a Besiktastól, így messzire került a továbbjutástól. Kevés sansza maradt a PAOK-nak is, amely hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Schalke ellen.

Frank Acheampong duplájával hazai pályán 2–0 nyert az Anderlecht, így a Zenitre kemény visszavágó vár. Igaz ez az Athletic Bilbaóra is, amely hazai pályán fordított az APOEL ellen, a 3–2-es végeredmény azonban izgalmas visszavágót ígér.

A Manchester United–Saint-Étienne találkozó összefoglalóját ide kattintva olvashatják el!

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

FK Krasznodar–Fenerbache 1–0 (Claesson 4.)
Olympiakosz Pireusz–Osmanlispor 0–0
Astra Giurgiu–Genk 2–2 (Budescu 43., Szeto 90., ill. Castagne 25., Trossard 83.)
Ludogorec Razgrad–FC Köbenhavn 1–2 (Keserü 81., ill. Anicet 2. – öngól, Toutouh 53.)
Celta Vigo–Sahtar Doneck 0–1 (Blanco Leschuk 27.)
Gent–Tottenham Hotspur 1–0 (Perbet 59.)
FK Rosztov–Sparta Praha 4–0 (Mevlja 15., Poloz 38., Noboa 40., Azmun 68.)
Borussia Mönchengladbach–Fiorentina 0–1 (Bernardeschi 44.)
AZ Alkmaar–Lyon 1–4 (Dzsahánbahs 68. – 11-esből, ill. Tousart 26., Lacazette 45+2., 57., Ferri 95.)
Manchester United–Saint-Étienne 3–0 (Ibrahimovic 15., 75., 88. – a harmadikat 11-esből)
Athletic Bilbao–APOEL 3–2 (Merkisz 38. – öngól, Aduriz 61., I. Williams 72., ill. Efrem 36., Janniotasz 89.)
Legia Warszawa–Ajax 0–0
Anderlecht–Zenit 2–0 (Acheampong 5., 31.)
Villarreal–Roma 0–4 (Emerson Palmieri 32., Dzeko 65., 79., 86.)
Hapoel Beer-Seva–Besiktas 1–3 (Barda 44., ill. William Soares 42. – öngól, Cenk Tosun 60., Hutchinson 93.)
PAOK–Schalke 0–3 (Burgstaller 27., Meyer 82., Huntelaar 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik