EL: Hiszünk abban, hogy nyerhetünk – Gulácsi

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.15. 09:46
null
Gulácsi Péter és Willi Orbán is remekül teljesített az Atalanta elleni visszavágón (Fotó: AFP)
Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az RB Leipzig 2–0-ra legyőzte Bergamóban az Atalantát és 3–1-es összesítéssel bejutott az Európa-liga elődöntőjébe. A vendégek magyar kapusa nyilatkozott a mérkőzés után, amelyet a német Kicker idéz.

„Egyre több nemzetközi tapasztalatot szereztünk az évek során, és ma sikeresen felül tudtuk múlni az ellenfelünket. Nem volt könnyű, mivel az Atalantának kifejezetten minőségi játékosai vannak” – mondta Gulácsi Péter a lefújást követően.

„Hiszünk abban, hogy nyerhetünk. A visszavágó előtt azt mondtuk, hogy szeretnénk egy lépéssel előrébb jutni, ez sikerült is. Most az a célunk, hogy odaérjünk a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekre a Bundesligában.”

A németek csapatkapitánya mellett a két gólt szerző Christopher Nkunku az UEFA-nak és a Canal+-nak értékelt: „Bejutottunk az elődöntőbe és jól teljesítettem a kedvelt pozíciómban. Továbbra is keményen dolgozunk és meg szeretnénk nyerni a trófeát.”

Több Atalanta-játékos szerint is a kis részleteken múlt a mérkőzés. A középpályás Marten de Roon szerint a támadó harmadban maradtak alul: „Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei. Nyernünk kellett volna idegenben, de a mai meccsen ők voltak a jobbak”

Az Európa-liga-elődöntő első mérkőzéseit április 28-án, a visszavágókat május 5-én rendezik.

A lipcseiek az Európa-liga mellett a Német Kupában is versenyben vannak még, a legjobb négy között Schäfer András csapatával, az Union Berlinnel találkoznak.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Atalanta (olasz)–RB Leipzig (német) 0–2 (0–1)
Bergamo,Stadio di Bergamo.Vezette:Antonio Mateu (spanyol)
Atalanta:Musso – De Roon, Demiral (Scalvini, 70.), Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler (Pasalic, 88.), Zappacosta – Malinovszkij (Muriel, 58.), Boga (Al. Mirancsuk, 70.) – D. Zapata.Vezetőedző:Gian Piero Gasperini
Leipzig:Gulácsi – Simakan, W. Orbán, Gvardiol (Poulsen, 79.) – Henrichs (Klostermann, 73.), Kampl (Halstenberg, 79.), Laimer (T. Adams, 73.), Angelino – Olmo – André Silva (Szoboszlai, 63.), Nkunku.Vezetőedző:Domenico Tedesco
Gólszerző:Nkunku (18., 87. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutó:az RB Leipzig, 3–1-es összesítéssel.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik