El: hétgólos meccsen kapott ki Doll csapata, simán győzött a Sevilla

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 20:48
null
A Sevilla magabiztos győzelemmel indította a 2019–2020-as El-szereplését (Fotó: AFP)
Az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában a Thomas Doll irányította APOEL 4–3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Dudelange-zsal szemben, míg a Sevilla idegenben győzte le 3–0-ra a Qarabagot. A PSV is három gólt lőtt lőtt a Sportingnak, a Basel öttel tömte ki a Krasznodart. Nehezen ugyan, de egy góllal nyert a Getafe és a Linz.

A Sevilla nagyszerű góljainak köszönhetően magabiztosan verte meg a Qarabagot – Javier Hernández a 62. percben váltott gólra egy szabadrúgást, majd bő negyedórával később Munir őrizte meg hidegvérét, s emelt a kifutó kapus fölött a hálóba. Hét perc elteltével végleg lezárta a meccset a Sevilla, miután fantasztikus csapatjátékot mutatott be, melynek végén Óliver Torres volt eredményes.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Thomas Doll csapata őrült meccset játszott a Dudelange-zsal – az 51. percben a luxemburgiak még a második góljukat ünnepelték, azonban tíz perc sem telt el, és már az APOEL vezetett 3–2-re. A Dudelange felállt a padlóról, megfordította a találkozót, és 4–3-ra nyert.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A C-csoportban az FC Basel 5–0-ra lemészárolta az FK Krasznodart, és bár a Getafe sem kapott gólt, jóval szorosabb meccset vívott a Trabzonsporral, a spanyolok 1–0-ra győztek.

A PSV Eindhoven fordulatos mérkőzésen hazai pályán 3–2-re legyűrte a Sportingot a D-csoport rangadóján, és a LASK is otthon tartotta a három pontot a Rosenborg elleni, egygólos sikerének köszönhetően.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Qarabag (azeri)–Sevilla (spanyol) 0–3
APOEL (ciprusi)–Dudelange (luxemburgi) 3–4
C-CSOPORT
FC Basel (svájci)–FK Krasznodar (orosz) 5–0
Getafe (spanyol)–Trabzonspor (török) 1–0
D-CSOPORT
PSV Eindhoven (holland)–Sporting CP (portugál) 3–2
Linzer ASK (osztrák)–Rosenborg BK (norvég) 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik