El: hazatért, és fontos góllal debütált a világvándor – videó

Vágólapra másolva!
2019.08.06. 19:24
null
Levan Kenia itt még a Dudelange mezében egy tavalyi El-mérkőzésen (Fotó: AFP)
A grúz Szaburtalo Tbiliszi 2–1-re győzött az örmény Ararat-Armenia vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének keddi játéknapján, a 3. kör nyitányán.

A szünetben még az örmény bajnok vezetett orosz légiósa, Anton Kobjalko góljával, de a második félidő derekán Szandro Altunasvili és a csereként beálló világjáró támadó, az öt perccel a beállása után betaláló Levan Kenia révén fordított.

Kenia nagyon fiatalon lett a Schalke labdarúgója, alig 18 évesen bemutatkozott a Bundesligában, de súlyos sérülések megakadályozták abban, hogy nagy karriert fusson be. Később az ukrán Karpati Lviv, a német Fortuna Düsseldorf, a cseh Slavia Praha játékosa volt, 2017-ben visszatért az őt útra bocsátó Lokomotiv Tbiliszibe, néhány hete pedig a luxemburgi Dudelange-ból igazolt haza.

A keddi volt a 27-szeres grúz válogatott Kenia első hivatalos mérkőzése a grúz bajnok Szaburtalóban – soha rosszabb bemutatkozást!

LEVAN KENIA GYŐZTES GÓLJA

A rigai mérkőzésen is fontos szerep jutott egy cserejátékosnak: a házigazda Riga FC a 61. percben beálló lengyel légiós, Kamil Bilinski 81. percbeli góljával mentette 1–1-re a finn bajnok HJK elleni első felvonást.

S hiába vezetett a hazai csapat a játéknap harmadik mérkőzésén, ott is a vendégek örülhettek: az északír bajnok Linfield Kirk Millar duplájával fordított, és legyőzte a montenegrói aranyérmest.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG, keddi mérkőzések
Ararat-Armenia
(örmény)–Szaburtalo Tbiliszi (grúz) 1–2
Riga FC (lett)–HJK (finn) 1–1
Szutjeszka Niksics (montenegrói)–Linfield FC (északír) 1–2
A visszavágókat a jövő héten játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik