El: hazai pályán szenvedett vereséget a Manchester United

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 23:19
null
Cristiano Ronaldo kezdett, de nem sokat tudott tenni a sikerért (Fotó: AFP)
Az Európa-liga csoportkörének első játéknapján az esti mérkőzéseken a Manchester United meglepetésre 1–0-ra kikapott az Old Traffordon a Real Sociedadtól, a Lazio hatgólos meccsen győzött a Feyenoord ellen.

Csaknem egy hónap után szerepelt ismét a Manchester United kezdőjében Cristiano Ronaldo, és először volt kezdő a briteknél a nyáron igazolt Casemiro is, ám hiába volt kettejük jelenléte a kezdetektől fogva, a United vereséggel indított az Európa-ligában.

A gól nélküli első félidőt követően ugyanis az 59. percben büntetőhöz jutott a Real Sociedad, miután a tizenhatoson belül a lövés útjába vetődő Lisandro Martínez kezére pattant a labda. A megítélt büntetőt Brais Méndez váltotta gólra.

A United hiába próbálkozott a hajrában az egyenlítéssel, nem járt sikerrel, így a Real Sociedad lett a hetedik spanyol csapat, amely győzni tudott tétmeccsen az Old Traffordon.

A nap legtöbb gólt hozó mérkőzésén a Lazio 4–2-re legyőzte a Feyenoordot: az olaszok a második félidő első negyedórája után már 4–0-ra vezettek, ám a hollandok a hátralévő fél órában kétszer is betaláltak, de szorosabbá már nem tudták tenni a római találkozót.

Az esti meccseken egyetlen magyar játékos lépett pályára, Lang Ádám az Omonia védelme közepén játszotta végig a Sheriff elleni mérkőzést, csapata 3–0-ra kikapott a Cipruson vendégeskedő moldovaiaktól, Lang pedig egy sárga lappal került be a találkozó jegyzőkönyvébe. A mérkőzés egyébként még a vendégek második gólja után nem sokkal, a 60. perc környékén jó 10 percre félbeszakadt nézőtéri rendbontás miatt, ám a rövid kényszerszünet elég volt a kedélyek megnyugodására, és a találkozó befejeződhetett.

Sallai Roland lehetett volna az esti meccseken pályára lépő másik magyar labdarúgó, de őt arccsonttörés miatt nélkülözte a Freiburg, amely nélküle is győzött 2–1-re a BL-selejtezőben a Ferencvárost búcsúztató Qarabag ellen.

A csoportokból az első kettő jut majd tovább, míg a harmadik helyezettek a Konferencia-ligában folytathatják.

Az Európa-liga döntőjét jövő májusban a budapesti Puskás Arénában rendezik.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 0–1 (Brais Méndez 59. – 11-esből)
Omonia (ciprusi)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–3 (Rasheed 2., Atiemwen 55. – 11-esből, M. Diop 76.)
F-CSOPORT
Lazio (olasz)–Feyenoord (holland) 4–2 (Luis Alberto 4., Felipe Anderson 15., Vecino 28., 63., ill. S. Giménez 69., 88. – az elsőt 11-esből)
Sturm Graz (osztrák)–FC Midtjylland (dán) 1–0 (Emegha 8.)
G-CSOPORT
Nantes (francia)–Olympiakosz (görög) 2–1 (Mohamed 32., Guessand 90+3., ill. Moutoussamy 50. – öngól)
Freiburg (német)–Qarabag (azeri) 2–1 (Grifo 7., Doan 15., ill. Vesovics 39.)
H-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1 (Embolo 74. – 11-esből)
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2 (Nguen 5., 44. – a másodikat 11-esből, ill. Maxi Gómez 39., Bozok 71.)

A KORÁBBI MÉRKŐZÉSEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik