A Milan kétgólos hátrányból felállva nyert és jutott tovább az El-ben

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.03. 18:44
null
A második félidőben Hauge góljával fordította meg a meccset a Milan (Fotó: AFP)
Az AC Milan kétgólos hátrányból felállva 4–2-re legyőzte a Celticet a San Siróban, eközben a Lille hazai pályán, szintén fordítás után, a Sparta Prahát verte. Ezzel eldőlt, hogy az olasz és a francia csapat is továbbjut a H-csoportból a labdarúgó Európa-ligában, a kérdés már csak az, hogy első vagy második helyen... 

LABDARÚGÁS
EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR

5. FORDULÓ
H-CSOPORT
Milan (olasz)–Celtic (skót) 4–2
(2–2)
Milánó, San Siro, zárt kapuk mögött. V: R. Bengoetxea (spanyol)
MILAN: Donnarumma – Dalot, Kjaer (Romagnoli, 12.), Gabbia, Theo Hernández Krunic (Tonali a szünetben), Kessié (Bennaszer, 61.), Calhanoglu (Brahim Díaz, 61.) – Castillejo, Rebic (Colombo, 83.), Hauge
Vezetőedző: Stefano Pioli
CELTIC: Barkasz – Abd Elhamed, Bitton, Ajer, Laxalt – McGregor, Brown (Soro, 78.) – Christie (Klimala, 86.), Rogic (Ntcham, 67.), J. Frimpong – Édouard
Vezetőedző: Neil Lennon
Gólszerző: Calhanoglu (24.), Castillejo (26.), Hauge (50.), Brahim Díaz (82.), ill. Rogic (8.), Édouard (14.)

A csoport másik meccsén
Lille (francia)–Sparta Praha (cseh) 2–1
(Yilmaz 80., 84., ill. Krejcí 71.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Celtic őrült tempóban kezdett. Vagy ha kevésbé vagyunk kedvesek: a Milan aludta át az első 15 percet a San Siróban. A csoportutolsó skótok, akik Glasgow-ban hármat kaptak az olaszoktól, már a 7. percben megszerezték a vezetést Tom Rogic találatával. Ha a hazai kapuban nem Gianluigi Donnarumma áll, könnyen lehet, hogy a 15. percben már 0–4 szerepel az eredményjelzőn. Két kapusbravúrt követően viszont így is megkapta a második gólt a Milan: egy remek kiugratás után Édouard növelte a különbséget (0–2).

A 24. percben Hakan Calhanoglu jól eltalált szabadrúgása hozta vissza a meccsbe (és kicsit talán az élők közé is) a Milant, amely a hirtelen jött lendülettől hajtva két percen belül egyenlített is, Samu Castillejo vágott a hálóba egy elé pattanó labdát alig hét méterről (2–2).

A második félidőre érezhetően elfogyott a Celtic, a kissé esetlenül, de kellően szerencsésen „bicikliző” Jens Hauge az 50. percben három védő gyűrűjéből kitörve lőtte ki a bal alsót (3–2), hogy a végén a csereként beállt Brahim Díaznak is hasonló cselek után adjon gólpasszt. A spanyol támadó a 82. percben biztosította be a hazai sikert (4–2).

A csoport másik találkozóján bő egyórányi játék során semmi érdemleges nem történt, a 65. percben azonban emberhátrányba került a Sparta Praha, Celustka kiállítása után pedig igencsak felpörögtek az események.

Kisebb meglepetésre a vendégek tíz fővel is előnybe kerültek Ladislav Krejcí góljával, de az utolsó tíz percben Burak Yilmaz kétszer is betalált, így a Lille is fordított (2–1), és a Milanhoz hasonlóan továbbjutott.

 

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lille53212–5+711
2. Milan531111–7+410
3. Sparta Praha52310–11–16
4. Celtic5147–17–101

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE A MECCSNEK

90+2. perc: Laxalt labdaszerzése után Frimpong lő jobbról, 20 méterről, életerős labdája a jobb alsóba tart, de Donnarumma leér és védeni tudja!

90. perc: Három perc a tervezett hosszabbítás.

88. perc: Tonali próbálkozik meg egy fejesel Bennaszer szöglete után, de nem találja el a kaput.

86. perc: Klimala váltja Christie-t, ez a meccs utolsó cseréje.

86. perc: Christie próbálja meg erőből kapura küldeni a labdát egy középről, de jó 26-28 méterről megítélt szabadrúgásból. Bő egy méterrel véti el a kapu bal alsó sarkát.

83. perc: Rebic le, Colombo be!

82. perc: ELDŐLT A MÉRKŐZÉS! Hauge húz befelé, bedob egy biciklicselt, nem a legmeggyőzőbb, de így is megtartja három védő között, az ötös sarkánál kiugratja Brahimot, aki a kilépő kapus mellett bokából elpöcköli és így a hálóba emel. 4–2

78. perc: Soro be, Brown le a Celticnél.

77. perc: Hauge centerez balról, Theo jön az ötös csücskénél a helycsere után, Ajer ment óriásit egy bátor becsúszással.

75. perc: Brown akasztotta össze a meglóduló Theo Hernández bokáit. Sárga.

72. perc: DONNARUMMA! Hatalmas védés az olasztól! Christie végez el egy szabadrúgást a kaputól 20 méterre, enyhén jobbról, ígéretes szögből. Jól is tekeri kapura, Donnarumma látványos robinzonáddal kapja ki a bal felsőből!

Az elmúlt percek inkább az apró faultokról szóltak, mint a szép fociról.

67. perc: Rogic le is jön, Ntcham váltja.

66. perc: Rogic kap sárgát mezhúzásért. Theo a kárvallott.

A második félidő összességében nem olyan lendületes, mint az első volt. A Milan kényelmesen is dominálja a játékot.

63. perc: Frimpong lövése szállt el a kapu mellett.

61. perc: Kettős csere a Milannál: Diaz jön Calhanoglu helyére, Bennaszer pedig Kessiét váltja.

55. perc: Rogic próbálkozik meg egy átlövéssel középről. Blokkolják.

53. perc: Castillejo lő balról, a 16-os csücskétől, a lapos labdája az elvetődő Barkasz kezei közt végzi.

50. perc: GÓÓÓÓL! FORDÍT A MILAN! Hauge szinte a bal oldalvonalon vezeti végig a labdát, betör a 16-os irányába, három ember között viszi el, majd a 12 méterre a kaputól, a negyedik lába alatt eltekeri a hosszú alsóba. 3–2

47. perc: Kessié lő balról, 19 méterről, de nem elég erős ahhoz, hogy meglepje Barkaszt.

46. percben: Pioli egyet cserélt, Krunic megsérült, Tonali állt be a helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

SZÜNET

45+1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

Egy perc a ráadás!

42. perc: Kessié felszabadítása rövid, Rogichoz kerül vissza a labda, aki a tizenhatos előteréből lő, Donnarumma a jobb kapufa mellett öleli magához.

39. perc: Theo Hernández próbálkozik meg középről egy átlövéssel, de blokkolják.

38. perc: Calhanoglu jó 30 méterről elvégzett szabadrúgása után Abd Elhamed fejeli ki a labdát a berobbanó milánóiak elől az ötös előterében.

34. perc: Castillejo lő a 16-oson belülről, a lövése megpattan, Barkasznak kell résen lennie, és védeni a bal kapufánál.

29. perc: Castillejo kerül helyzetbe, de ezúttal nem találja el a kaput.

26. perc: NA JÓ! MI VAN ITT?! PILLANATOK ALATT EGYENLÍT A MILAN! Calhanoglu adja középre balról, Rebic két védő szorításában nem tudja átvenni, az érkező Castillejo elé pattan, aki 7 méterről lő, a labda megpattan, de így is a léc alá hullik. Barkasz kiszolgáltatott, nem védhet! 2–2

24. perc: SZÉPÍT A MILAN! Calhanoglu 20 méterről, enyhén balról a bal kapufa tövébe tekeri a labdát, ezzel egy gólra olvad a vendégelőny! 1–2

23. perc: Christie állítja meg szabálytalanul Rebicet, sárga és szabadrúgás jó helyről, a 16-os előteréből.

20. perc: Frimpong csinálja meg a cselt a 16-os jobb csücskétől befelé, lopja a távolságot, 9 méterről lő, Romagnoli blokkol nagyot mentve.

A Celtic kábé azt csinál a Milánnal ezekben a percekben, amit csak szeretne. Teljes a káosz a hazaiaknál...

14. perc: KETTŐVEL VEZET A CELTIC! Tegye fel a kezét, aki erre számított! Édouard kap remek kiugratást, a 16-oson belül átveszi a labdát, majd a kilépő Donnarumma mellett a kapu jobb oldalába helyez, 0–2

12. perc: Kjaer meghúzódott, a sérüléséből frissen visszatérő Romagnoli áll be a helyére.

10. perc: Donnarumma megint csak nézi a labdát, Frimpong lövése levágódik, Rogic szerzi meg a 16-os előterében, egy igazítás után a jobb felsőt veszi célba, s nem is sokkal lő mellé!

8. perc: VEZET A CELTIC! Bohózatba illő góllal... Kessié hazaadja a labdát Donnarummának, ő kipasszolja a 16-os vonalán, középen helyezkedő Gabbiához, utóbbi hosszan veszi át, Rogic letámadja, megszerzi tőle, majd 14 méterről kilövi a kapu jobb oldalát, 0–1

4. perc: Theo Hernández labdáját Rebic némi szerencsével tartja meg a 16-os előterében, a balján érkező Haugét indítja, utóbbi éles szögből centerezne, de csak egy szögletet tud kicsikarni.

A koronavírus-fertőzésből felépült Stefano Pioli három kihagyott tétmeccs után ismét leülhetett a kispadra a milánóiaknál.

A Milan szokásos hazai, piros-fekete felsőjében, fehér nadrágban és fehér sportszárban. A Celtic világos zöld felsőben, sötétebb zöld nadrágban és szinte fekete sportszárban.

1. perc: A Celtic kezdte a találkozót.

Milánóban enyhén felhős idő, 3 Celsius-fok fogadta a pályára vonuló csapatokat.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Rebic akcióban (Fotó: AFP)
Rebic akcióban (Fotó: AFP)
A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lille42210–4+68
2. Milan42117–5+27
3. Sparta Praha4229–90 6
4. Celtic4135–13–81

Az első fordulóban, még október végén, a Milan 3–1-re győzött a Celtic otthonában. Azóta már biztos, hogy a skót csapat tavasszal nem lesz ott a legjobb 32 mezőnyében. A Milan számára viszont fontos lenne az újabb siker: nemcsak a csoportelsőség szempontjából, hanem amiatt is, hogy az utolsó körben már lehetőleg ne legyen tétje a Sparta Praha otthonában lejátszandó találkozójának.

A két csapat eddig 11-szer találkozott egymással, hét Milan-siker mellett három döntetlen, valamint egy Celtic-győzelem született ezeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik