Wirtz ezúttal is betalált, néggyel nyert Glasgow-ban a Leverkusen

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
2021.09.30. 20:43
null
Négygólos sikert aratott idegenben a Leverkusen (Fotó: AFP)
A német Bayer Leverkusen 4–0-ra legyőzte idegenben a skót Celticet a labdarúgó Európa-liga G-csoportjában, amelyben a Ferencváros is szerepel. A vendégek góljait Piero Hincapié, Florian Wirtz, Lucas Alario és Amine Adli szerezték.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT

Celtic (skót)–Bayer Leverkusen (német) 0–4 (0–2)
Glasgow, Celtic Park, 55 000 néző. Vezette: Marco Di Bello (olasz)
Celtic: Hart – Ralston, Starfelt, Carter-Vickers – McGregor (McCarthy, 67.), Rogic (Bitton, 67.), Turnbull (Jakumakisz, 74.) Abada – Montgomery, Jota, Furuhasi (Ajeti, 74.).Vezetőedző: Ange Postecoglou
Leverkusen: Hrádecky – Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker – Demirbay, Aránguiz (Amiri, 67.) – Paulinho (Recosz, 78.) Wirtz (Adli, 74.), Diaby (Bellarabi, 67.) – Alario (Schick, 74.). Vezetőedző: Gerardo Seoane
Gólszerző: Hincapié (25.), Wirtz (35.), Alario (58. – 11-esből), Adli (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első körben a Ferencvárost 2–1-re legyőző, a német Bundesliga tabelláján második helyen álló Leverkusen idegenben lépett pályára a skót Celtic otthonában. A hangulatra egyáltalán nem lehetett panasz, Glasgow-ban csaknem 60 ezer szurkoló gyűlt össze a Celtic Parkban.

Mindkét csapat lendületesen kezdett, Lucas Alario már a 2. percben szerzett egy lesgólt, majd néhány másodperccel később a Celtic japán támadója, Furuhasi Kjogo ugrott ki ziccerben, de Jonathan Tah hatalmasat mentett.

Ezt követően Lukás Hrádecky két bravúrt is bemutatott, a Celtic pedig ráfázott a kihagyott helyzetekre. A 35. percben David Turnbull hibázott nagyot tizenhatosa közelében, Mitchel Bakker lecsapott a labdára, majd Piero Hincapié elé tálalt, aki szinte üres kapura lőhetett – próbálkozása ugyan megpattant, de a kapuban kötött ki (0–1).

Hat perccel később Moussa Diaby tálalt egy zseniális mélységi labdát Florian Wirtz elé, a 18 éves német tehetség pedig nem hibázott közelről (0–2).

A második félidőre ismét nagy lendülettel jött ki a Celtic, Furuhasinak megint volt egy ziccere, de Hrádecky eszén nem tudott túljárni, nem jött össze a szépítés.

A meccs ezek szakaszában a skót csapat játszott jobban, de az 57. percben Cameron Carter-Vickers könyökkel blokkolt egy leverkuseni lövést, a játékvezető büntetőt ítélt – Alario magabiztosan értékesítette azt (0–3).

A hajrában a Celtic igyekezett szépíteni, de csak még nagyobb lett a különbség, ugyanis a 94. percben egy kontrát követően a csereként beálló Amine Adli kapta meg a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve könyörtelenül a léc alá lőtt (0–4). Ezzel alakult ki a végeredmény – a Leverkusennek két meccs után hat pontja van, míg a Celtic egy sincs.

A mérkőzés góljai

A MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉT, KEZDŐCSAPATAIT, ÉRDEKESSÉGEIT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A csoport másik mérkőzésén
FERENCVÁROS–Real Betis (spanyol) 1–3 (Uzuni 44., ill. Fekir 17., Wingo 76. – öngól, Tello 90+5.)bővebben itt olvashat a mérkőzésről!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 2 2 6–1 +5 6
2. Betis 2 2 7–4 +3 6
3. FERENCVÁROS 2 2 2–5 –3 0
4. Celtic 2 2 3–8 –5 0
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek