Az Arsenalnak nem jött össze a győzelem a Guimaraes ellen (Fotó: AFP)

 

Az Arsenalnak szokatlan időpontban kellett játszani az Európa-ligában, hiszen ezúttal szerdán lépett pályára csütörtök helyett. Ennek az volt az oka, hogy a Guimaraes stadionjától 20 percre lévő Estádio Municipal de Bragában szintén Európa-liga-meccset rendeznek csütörtökön. Annak érdekében, hogy ne legyen túl nagy tömeg a városokban és a települések között, az UEFA úgy döntött, hogy a Guimaraes–Arsenal találkozót egy nappal előrébb hozza.

A szokatlan időpont mellett az időjárás sem volt a legmegfelelőbb a csapatok számára, hiszen zuhogó esőben kellett futballozniuk. A találkozó elején a Guimaraes többször is veszélyeztette a kaput, de csak a kapufát sikerült megzörgetnie a portugál csapatnak az első félidőben.

A nagy csatában a londoniak szerezték az elsőt gólt – a 81. percben Pépé beadására remek ütemben érkezett Shkodran Mustafi, s fejelt a kapu jobb oldalába. Úgy tűnt, hogy az Arsenalnak ez a gól elegendő lesz ahhoz, hogy megnyerje a találkozót, ám a ráadásban jött a csattanó, amelyre senki sem számított. A hazaiak nagyszerű támadást vittek végig a 91. percben, melynek végén Bruno Duarte zseniális mozdulattal ollózott a kapuba. 1–1 lett a vége, az Arsenal elvesztette százszázalékos mérlegét, de így is vezeti az F-csoport tabelláját. A Vitória Guimaraes – három vereség után – az első pontját szerezte a csoportkörben.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
F-CSOPORT
Vitória Guimaraes (portugál)–Arsenal (angol) 1–1
(Bruno Duarte 91., ill. Mustafi 80.)

 AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 4 3 1 11–3 +8 10
2. Eintracht Frankfurt 3 2 1   3–4 –1   6
3. Standard Liege 3 1 2   3–6 –3   3
4. Vitória Guimaraes 4 1 3   3–7 –4   1