El: Ez most igazi csata lesz – Aissa Laidouni

Vágólapra másolva!
2022.10.06. 07:46
null
Aissa Laidouni, a Fradi tunéziai válogatott középpályása minden idegszálával a csütörtöki mérkőzésre összpontosít
Hiába híres vendégszeretetéről Belgrád, a Ferencvárost csütörtökön aligha várják barátságosan a Rajko Mitics Stadionban. Aissa Laidouni, a Ferencváros alapembere mindenesetre nem aggódik, kifejezetten szeret zsúfolt lelátók előtt futballozni.

Belgrád a régi idők szellemét már elengedte. A szerb metropolisz nem kifejezetten szép város, a régi világ kultúráját egyre inkább háttérbe szorítják az éttermek, szórakozóhelyek, kávéházak, füstös kis kocsmák. Az elmúlt években olyan pezsgő éjszakai élet alakult ki, hogy a bárok már nem is férnek el a szárazföldön, a Dunán és a Száván amolyan úszó klubok jöttek létre, a folyópart melletti rész szerda délután is zenétől volt hangos.


Belgrád hangulatos hely.

Aissa Laidouni (Fotó: FTC)
Aissa Laidouni (Fotó: FTC)

A teraszokkal teli utcáinak hamisítatlan mediterrán hangulata van, olyan érzés, mintha az ember valamelyik délolasz vagy délfrancia városban járna. A belgrádiak imádják az életet, a központ olyan zsúfolt, akár egy felbolydult méhkas, Budapest ehhez képest nyugodt főváros. Az éttermek, kiülős kávézók zsúfolásig telve, turistákból sincs hiány – no igen, a legenda szerint a szerbek a világ legvendégszeretőbb házigazdái. A helyiek úgy tartják, ha nem fogadják kedvesen az idegeneket, odafentről előbb-utóbb megbüntetik őket.

Mégsem hinnénk, hogy csütörtök este a Rajko Mitics Stadionban szeretettel fogadnák a ferencvárosiakat. A buzdításáról híres szerb szurkolótábor aligha fogja vissza magát, Aissa Laidouninak és társainak az atmoszférára is külön készülniük kellett.

Rajko Mitics legendás alakja a Crvena zvezda gazdag történelmének – róla nevezték el a belgrádi csapat stadionját
Rajko Mitics legendás alakja a Crvena zvezda gazdag történelmének – róla nevezték el a belgrádi csapat stadionját


„Sokat beszélgettünk a ránk váró hangulatról
–  mondta lapunknak már Belgrádban a zöld-fehérek tunéziai válogatott középpályása, aki kihagyhatatlan láncszem ­Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző együttesében. – A stadionba több mint ötvenezren férnek be, kíváncsi vagyok, ellenünk mennyien lesznek a nézőtéren. Bízom benne, minél többen, szeretek sok ember előtt futballozni. Engem nemhogy megbénít, egyenesen feldob, ha zsúfolásig vannak a lelátók. A Crvena zvezda kemény ellenfél, biztos, hogy hazai pályán mindent megtesz csoportbeli első győzelme érdekében.”

A 25 esztendős középpályás a hétvégén nem lépett pályára a Kecskeméten 2–0-ra elveszített bajnokin, ám azzal a mérkőzéssel már nem szeretnének foglalkozni, ilyen kilencven percek előfordulnak egy-egy csapat életében. Ahogyan fogalmazott: az élet ettől nem állt meg.

MATS KNOESTER, A FERENCVÁROS HOLLAND VÉDŐJE
„Két győzelmünk van eddig a csoportban, de Belgrádban a nulláról indulunk. A hétvégén vereséget szenvedtünk a Kecskemét otthonában, emiatt még inkább kiélezetten, fókuszálva lépünk pályára. A stadionban sokan lesznek, de ez nem zavar, szeretek ilyen körülmények között játszani. A drukkerek többsége nem bennünket támogat majd, de ilyen mérkőzéseken igazán nagy élmény pályára lépni. A taktikánk erre a mérkőzésre is meg van, továbbra is önbizalommal telve kell futballoznunk. További győzelmekről álmodunk, van már vesztenivalónk, ám ez nem szabad hogy terhet tegyen ránk. Lehet beszélni az esélyekről, van aki már esélyesként tekint ránk, de úgyis minden a pályán dől el. Ott kell megmutatnunk, mire vagyunk képesek.”
(Fotó: fradi.hu)
(Fotó: fradi.hu)


Sőt, csütörtökön nem mindennapi kihívás vár a Fradira!

A magyar bajnok megnyerte eddigi két csoportmérkőzését, a Trabzonsport odahaza verte meg 3–2-re, a Monacót idegenben 1–0-ra.

„A hat pont nagyszerű. A Crvena zvezda otthonában is jó eredményt akarunk elérni, szeretnénk minél több pontot szerezni a csoportban. A szerb bajnok egyelőre pont nélkül áll, ám ez nem téveszthet meg bennünket, sokkal jobb csapat annál, mint amit az eddigi eredményei mutatnak. Keményen kell harcolnunk a pályán, ez most igazi csata lesz.”

Aissa Laidouni a bajnoki szünetben sem pihent, hiszen a tunéziai válogatott tagjaként a Comore-szigetek (1–0), majd Brazília ellen (1–5) lépett pályára – méghozzá Franciaországban.

„Mindkét meccsen játszottam, de friss vagyok, energiával telve várom a mérkőzést. Mindkét válogatott meccs hasznos volt, a brazilok ellen életemben először játszottam, Neymar, Thiago Silva, Casemiro, az összes sztár pályán volt Párizsban. A meccseken ráadásul a Franciaországban élő családom is ott lehetett. Öt gólt kaptunk a braziloktól, legalább láttuk, miben kell javulnunk a közelgő világbajnokságig.”

 

Győzelemre játszik az FTC a belgrádi összecsapáson
Győzelemre játszik az FTC a belgrádi összecsapáson


Szerda délután a Rajko Mitics Stadion környékén még csend volt.

A helyiek szerint ezúttal nem lesz telt ház, de azért 40 000 szurkoló így is összejöhet. A belgrádi klub ultrái közül a gyenge szereplés miatt sokan bojkottálják a mérkőzéseket, a Red Star Delije nevű szurkolói csoport vezetője,      Ognjen      a vele megbeszélt találkozón elmondta, a városba érkező több mint ezer magyar szurkolóra nem készültek külön, nem beszéltek meg „randevút” városszéli eldugott utcában.

„Nekünk a Partizan ultrái az ősi ellenségeink. Sok kemény ütközeten vagyunk túl, az öt évvel ezelőtti összecsapást a mai napig emlegetjük. Több százan vettünk részt az illegális bunyóban, folyt a vér mindenhol, az interneten több videófelvétel is van róla. Ebben a szurkolói csoportban nagyjából tízezren vagyunk, a vezetéknevemet pedig azért ne írja le, mert mi csak keresztneveket használunk. Mostanában kevesebben járunk meccsre, mert gyenge a csapat. Úgy tűnt, ebben az idényben jók leszünk, ám az átigazolási időszak végén olyan elhibázott lépései voltak a vezetőségnek, aminek a levét a mai napig isszuk.”

A zöld-fehérek szerda este már a mérkőzés helyszínén tréningeztek, csütörtökön több tízezer szerb hang­erejével is meg kell küzdeniük.

A Ferencváros számára a tét a biztos tavaszi nemzetközi kupaszereplés, míg a szerbek a versenyben maradásért harcolnak.

Sztanyiszlav Csercseszov arra is felkészítette csapatát, hogy félelmetes hangulatban kell pályára lépnie
Sztanyiszlav Csercseszov arra is felkészítette csapatát, hogy félelmetes hangulatban kell pályára lépnie

 

Hangay György izgatottan várja a belgrádi mérkőzést, és 
nagyon szurkol a Ferencvárosnak
Hangay György izgatottan várja a belgrádi mérkőzést, és nagyon szurkol a Ferencvárosnak
(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)


EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
H-CSOPORT
1. FORDULÓ
Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2
2. FORDULÓ
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1
Monaco (francia)–Ferencváros 0–1
3. FORDULÓ (október 6.)
18.45: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Trabzonspor (török)
4. FORDULÓ (október 13.)
21.00:
Ferencváros–Crvena zvezda (szerb) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Trabzonspor (török)–Monaco (francia)
5. FORDULÓ (október 27.)
21.00:
Ferencváros–Monaco (francia) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Crvena zvezda (szerb)–Trabzonspor (török)
6. FORDULÓ (november 3.)
18.45: Trabzonspor (török)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Crvena zvezda (szerb)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS224–2+26
2. Trabzonspor2114–40 3
3. Monaco2111–10 3
4. Crvena zvezda221–3–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik