El: Előzetesen sokan aláírtuk volna a harmadik helyet, de megéri álmodni – Dibusz

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.27. 23:34
null
Dibusz Dénes védései is kellettek a Fradi mai döntetlenjéhez és összességében csoportgyőzelméhez (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a francia Monacóval hazai pályán a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, míg a kvartett másik meccsén a szerb Crvena zvezda legyőzte a török Trabzonsport (2–1), ezzel biztossá vált: az FTC megnyerte a H-csoportot! A fantasztikus bravúrt követően a Fradi magyar válogatott védője, Botka Endre értékelt az M4 Sportnak.

 

„Elképesztően nehéz mérkőzés volt, az elején nem is találtuk az ellenszert a játékukra, de ezen felül tudtunk kerekedni, és ezúttal is tudtunk szerezni egy gólt, még úgy is, hogy a bíró mellettük volt, ám nekünk van egy fantasztikus szurkolótáborunk...” – kezdte Botka Endre, az FTC válogatott védője az M4 Sportnak – „Tudtuk, mekkora a tét, de ez nem ment rá a játékra. Még így elsőre hihetetlen, hogy ott leszünk a nyolcaddöntőben, de ezért küzdöttük...”

A csapatkapitány, Dibusz Dénes is megszólalt a mérkőzés után: „A sorsolás pillanatában sem gondolta senki, de még utána sem, hogy ebből ez lesz... Az első félidő nehézkes volt, de azt gondolom, hogy ott is voltak olyan lehetőségeink, amikben több volt. A Monaco gólja véleményes volt, talán volt előtte egy fault, de a második félidőben már úgy jöttünk ki, hogy egy életem egy halálom. A csoportgyőzelem nagyon nagy öröm, boldogság, és nagyon szerencsésnek vallhatjuk magunkat mi, akik ennek részesei vagyunk. Előzetesen sokan aláírtuk volna a harmadik helyet, az Európa-konferencialigába jutást is... de megéri álmodozni, érdemes álmodni!”

Dibusz arra a kérdésre is felelt, tudja-e, hogy az Európa-liga döntőjét jövőre (a 2022–2023-as idény végén) a Puskás Arénában rendezik: „Tudjuk, hol lesz az Európa-liga-döntő. Szerettünk volna a BL-ben elindulni először, ha ez az út, akkor ez az út...” – jegyezte meg viccesen.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–MONACO 1–1 (0–1)
Budapest,
Gorupama Aréna, 20 517 néző. V: Jorgij (albán)
Ferencváros:Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Nguen 65.) – Vécsei (Besic, 56.), Laidouni – Adama Traoré, Gojak (Marquinhos, a szünetben, Esiti, 90+1.), Zachariassen – R. Mmaee.Vezetőedző:Sztanyiszlav Csercseszov
Monaco: Nübel – Disasi, Maripán, Badashile – Vanderson (Diatta, 40.), Golovin, Mo. Camara, Yu. Fofana (Jean Lucas, 83.), Caio Henrique – Volland (Embolo, 83.), Ben Yedder. Vezetőedző: Philippe Clement
Gólszerző: Zachariassen (81.), ill. Ben Yedder (31.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Crvena zvezda (szerb)–Trabzonspor (török) 2–1

GÓLVIDEÓ ITT!

A csoportokban azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmények rangsorolnak, utána az összesített gólkülönbség.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 5 3 1 1 8–8 0 10
2. Monaco 5 2 1 2 5–7 –2 7
3. Trabzonspor 5 2 0 3 10–9 +1 6
4. Crvena zvezda 5 2 0 3 8–7 +1 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik