El: elképesztő hangulatot varázsoltak a frankfurti szurkolók – videó

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 10:02
null
A frankfurti szurkolók öröme (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Eintracht Frankfurt 1–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágóján, így 3–1-es összesítéssel bejutott a fináléba. A mérkőzés előtt és után is parádés hangulatot varázsoltak a német drukkerek. Videó!


A Frankfurt szimpatizánsai már az összecsapás előtt kitettek magukért – nem csupán hangos énekléssel, hanem görögtűz segítségével látványosan is buzdította a szurkolótábor a csapat játékosait.


Immár 42 éves várakozás ért véget Frankfurtban, hiszen az Eintracht ismét bejutott egy európai kupasorozat döntőjébe. A szurkolók is nagyon várták már ezt a pillanatot, így a lefújás után berohantak a pályára ünnepelni.


Sajnos nem minden frankfurti a futballal és a csapatával foglalkozott: a 15-20, arcát eltakaró Frankfurt-drukker bement egy szórakozóhelyre, ahol megtámadta a West Ham-szurkolókat, egyiküket, egy 34 éves férfit könnyebb sérülésekkel kórházba is kellett szállítani.

A rendőrségnek egyelőre nem sikerült azonosítania a kisbuszokat, melyek közül az egyik biztosan frankfurti rendszámú volt.

 

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Eintracht Frankfurt (német)–West Ham United (angol) 1–0 (1–0)
Frankfurt, Frankfurt Stadion, 50 000 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
FRANKFURT: Trapp – Tuta, Hinteregger (Al. Touré, 7.), N'Dicka – Knauff, D. Sow, Rode (Jakic, 76.), Kosztics – Hauge (Hrustic, 82.), Borré (Paciencia, 82.), Kamada. Vezetőedző: Oliver Glasner
WHU: Areola – Coufal (Jarmolenko, 87.), Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Lanzini (Ben Johnson, 21.), Fornals (Benrahma, 74.) – Antonio. Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Borré (26.)
Kiállítva:
Cresswell (17.)
Továbbjutott: az EintrachtFrankfurt, kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel

A MÁSIK ÁGON
Rangers (skót)–RB Leipzig (német) 3–1 (Tavernier 19., G. Kamara 24., Lundstram 81., ill. Nkunku 71.)
Továbbjutott: a Rangers, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik