El: Egyre közelebb kerülünk egy cím megszerzéséhez – Solskjaer

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 06:52
null
Solskjaer elbukta az El-döntőt a Manchester Uniteddel (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Villarreal 1–1-es döntetlent és hosszabbítást követően tizenegyesekkel 11–10-re legyőzte a Manchester Unitedet a labdarúgó Európa-liga döntőjében. A finálét követően a két csapat trénere, Unai Emery és Ole Gunnar Solskjaer, valamint egy-egy játékosa, Francis Coquelin és Marcus Rashford értékelték a találkozót – olvasható az UEFA honlapján.

 

„Nagyon boldog vagyok. Játékosaink keményen dolgoztak ebben az idényben. Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. A Manchester United volt az ellenfelünk, de keményen megküzdöttünk vele. A klubunk már játszott a Bajnokok Ligájában, és remek lesz ismét ott szerepelni” – értékelt lelkesen a Villarreal vezetőedzője, Unai Emery, aki edzői pályafutása során a negyedik El-trófeáját szerezte meg.

Kollégája, az MU-t irányító Ole Gunnar Solskjaer így nyilatkozott:

„Az öltözőnkben csend honol. Csalódottság uralkodott el rajtunk. Ilyen a futball – néha egy lövésen dőlnek el a dolgok. Tanulnunk kell abból, ami történt, hogy ez ne történhessen meg újra. (…) A Villarreal játékosai megnehezítették a dolgunkat, leszűkítették a területeket, jól védekeztek, mi pedig nem tudtunk elég nagy helyzetet kialakítani. Most viszont nem annak van az ideje, hogy azon gondolkodjunk, mit lehetett volna jobban csinálni – persze az ember lehet elégedetlen, ha egy döntő végén kupa nélkül marad. De egyre jobbak vagyunk, és egyre közelebb kerülünk egy cím megszerzéséhez. Egyetlen lövésnyire voltunk attól, hogy elnyerjük egy trófeát és hogy remek esténk legyen. Az egyedüli módja annak, hogy szerezzünk egyet a későbbiekben, hogy folyamatosan javulunk.”

Marcus Rashford, a Manchester United támadója csalódott az eredmény miatt, de bízik csapata sikeresebb jövőjében.

„Kiábrándító… Nehéz megmagyarázni az érzéseket, ami ránk tört. Győzni jöttünk a döntőbe. (…) Nem fogjuk feladni a továbbiakban sem mi, játékosok és az edzőnk sem. Amikor Oléval elkezdtük a közös munkát, az egy fejlődési folyamat kezdete volt. Ebben hiszünk, és még messze nincs vége a történetnek. Jövőre még nagyobb akarattal és szenvedéllyel térünk vissza."

Francis Coquelin, a Villarreal középpályása is elmondta a véleményét a mérkőzésről.

„Kemény kihívás volt a mai, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz lesz egy olyan csapat ellen, mint a Manchester United. Különleges dolog a Bajnokok Ligájába bejutni, és az El-győzelmünk a klub első nagy nemzetközi trófeája, szóval nagyszerű érzés volt megnyerni ezt.

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
Villarreal (spanyol)–Manchester United (angol) 1–1 (1–0, 1–1,
1–1) – 11-esekkel 1110
Gdansk,Miejski Stadion,9500néző.Vezette:Turpin (francia)
Villarreal:Rulli – Foyth (Mario Gaspar, 88.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, 88.) – Pino (Alcácer, 77.), Parejo, Capoué (Raba, 120+4.), Trigueros (Moi Gómez, 77.) – Gerard Moreno, Bacca (Coquelin, 60.).Vezetőedző:Unai Emery
MU:De Gea – Wan-Bissaka (Alex Telles, 120+3.), Bailly (Tuanzebe, 116.), Lindelöf, L. Shaw – Greenwood (Fred, 100.), McTominay (Juan Mata, 120+3.), P. Pogba (Daniel James, 116.), Bruno Fernandes – Rashford, Cavani.Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző:Gerard Moreno (29.), ill. Cavani (55.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik