El: Egy előnyünk biztosan lesz, a szurkolóink – Csercseszov

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 13:44
null
Csercseszov bízik a szurkolók erejében (Fotó: Árvai Károly)
A múlt heti, belgrádi 4–1-es vereség után ismét a Crvena zvezda ellen készül a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Anderson Esiti és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Ferencváros játékosa, Anderson Esiti azzal kezdte: a Debrecen elleni, vasárnapi győztes meccsen a szívüket-lelküket otthagyták a pályán.

„Nagyon fontos, hogy egy ilyen győzelemből energiát merítsünk a folytatásra. Nehéz előre megmondani, mi fog történni holnap, de láttuk a belgrádi meccsen, mi ment jól és mik voltak a hibáink. Ezt az edzőnk is megmutatta, rávilágított arra, miben kell jobban teljesítenünk.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: hogyan látja a saját helyzetét, hiszen az elmúlt időszakban nem mindig volt a kezdőcsapat tagja.

„Jó a viszonyom a vezetőedzővel, az ő döntése, hogy ki kerül a pályára. Ha nem én játszom a posztomon, akkor is minőségi labdarúgókkal van tele a keretünk.”

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, mi ennek a Ferencvárosnak a legnagyobb erőssége.

„A szív, amit kiviszünk a pályára. A vezetőedzővel együtt szeretnénk a klubot egy új szintre emelni. Az elmúlt négy évben sikerült valamennyire letenni nemzetközileg a névjegyünket, de szeretnénk ennél is feljebb lépni. Bár nem vagyok magyar, látom, mennyire buzdítanak minket a szurkolók, és tudom, hogy ez mekkora előnyt jelent számunkra.”

Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov elárulta: lesznek hiányzók sérülések miatt, de konkrét neveket nem mondott (Tokmac Nguen, Aissa Laidouni és Henry Wingo sérülés miatt maradt ki a DVSC elleni vasárnapi keretből).

A Nemzeti Sport felvetette a trénernek, hogy a belgrádi találkozó után néhány játékos úgy érezte, nem jobb csapat a Ferencvárosnál a Crvena zvezda.

„Ha a mutatott játékot nézzük, igenis jobb volt, hiszen négy-egyre megvert minket. Az biztos, hogy nem tettünk meg mindent, amit a meccs előtt megbeszéltünk, és ami szükséges lett volna a jó eredményhez, így jogos volt a vereség. Holnap lehetőségünk lesz mindent kijavítani. A Zvezda nagyon jó csapat, évek óta remekül teljesít nemzetközi szinten is. Egy előnyünk viszont biztosan lesz: a szurkolók ott lesznek mögöttünk hazai pályán.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV ÉS ANDERSON ESITI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A FERENCVÁROS EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

OKTÓBER 13., CSÜTÖRTÖK

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4.FORDULÓ

H-CSOPORT
21.00: Trabzonspor (török)–AS Monaco (francia)
21.00: Ferencvárosi TC–Crvena zvezda (szerb) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik