Rashford-góllal fél lábbal az El-döntőben a United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.04. 21:00
null
Rashford gólja döntött (Fotó: AFP)
Marcus Rashford szabadrúgásból esett góljával nyert a Manchester United a Celta Vigo otthonában az Európa-liga elődöntőjének első felvonásán.

EURÓPA-LIGA
Elődöntő, első mérkőzés
Celta Vigo (spanyol)–Manchester United (angol) 0–1
(Rashford 67.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A túl sok meccsre és a túl sok sérültre panaszkodott a Celta és a Manchester United találkozója előtt a vendégek menedzsere, José Mourinho, míg a hazaiak mestere, az egykori kőkemény védő, Eduardo Berizzo optimistán nyilatkozott az elődöntő előtt, mondván: hittel és szívvel hajtva nyerhetnek.

Nem árt azonban a pontosság sem, a vigóiak a mérkőzés elején vezetést szerezhettek volna, ha pontosabban fejel kapura az ötösről Daniel Wass, majd a házi gólkirály Iago Aspas rontott el egy kecsegtető lehetőséget.

Nem remekelt az MU sem, ám jellemző módon a hazaiak legjobbja a kapus Sergio Álvarez volt, aki a szünetig háromszor is bravúrral hárította Henrih Mhitarjanék ziccereit.

Nem bírt ellenben a 67. percben Marcus Rashford szabadrúgásával (0–1), ekkorra már a kissé fásultan mozgó United fizikailag kezdte felőrölni a spanyolokat, bár Aspas egyenlíthetett volna még.

A hajrában rutinosan lopták az időt az angolok, és erőltették a meddő mezőnyjátékot, de hogy ne térjenek haza kellemes szájízzel, arról Rashford és Ashley Young újabb sérülése gondoskodott: minkét játékos fájdalmas arccal sántikált le a pályáról, utóbbi ráadásul nem sokkal korábban állt be.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Ajax (holland)–Olympique Lyon (francia) 4–1 (2–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik