El: büntetőt hibázott az Inter, nem született gól Frankfurtban

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 20:54
null
Brozovic a 24. percben hibázott büntetőt (Fotó: AFP)
Nem bírt egymással a német ötödik és az olasz negyedik, vagyis az Eintracht Frankfurt és az Internazionale az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, amely gól nélküli döntetlent hozott Németországban. Meglepetésre a Sevilla sem tudott győzni, a spanyolok a Slavia Prahát fogadták, az összecsapás 2–2-vel ért véget, és a Valencia sem szerzett megnyugtató előnyt az FK Krasznodar ellen (2–1). Örülhetett viszont a Villarreal, amely szentpétervári 3–1-es sikerével fél lábbal talán már túl is jutott a Zeniten, valamint a Napoli, amely 3–0-ra verte meg a Salzburgot. A Dinamo Zagreb hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Benficát.

Előzetesen a nyolcaddöntő egyik slágermérkőzésének ígérkezett a Frankfurt–Internazionale találkozó, hiszen a német bajnokság ötödik helyezettje az olasz negyediket fogadta. A csapatok jó iramban is kezdtek, a 24. percben pedig a találkozó addigi – és mint később kiderült, az egész mérkőzést tekintve is – legnagyobb gólszerzési lehetőségét Marcelo Brozovic hagyta ki: a Lautaro Martinez buktatásáért megítélt büntetőt elpuskázva.

A második félidőre átvette a kezdeményezést a Frankfurt, amely Danny da Costa, majd Filip Kostic fejesével veszélyeztetett, de Samir Handanovic mind a kétszer védeni tudott. A hajrában a Bundesligában brillírozó Luka Jovicsnak is akadt egy ígéretes helyzete, ám lövésébe nem tudott elég erőt beleadni.

Döntés jövő héten Milánóban, ahol akár 13 ezer német szurkoló is szoríthat a Frankfurtért.

Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Zenit és a Villarreal (Fotó: AFP)
Küzdelmes mérkőzést játszott egymással a Zenit és a Villarreal (Fotó: AFP)

Szentpéterváron a 33. percig kellett az első gólra várni,Vicente Iborra védhetetlenül fejelt hat méterről a hazai hálóba (0–1). Szardar Azmun egy elsőre (és másodikra is) komikusnak tűnő szituáció végén passzolt két méterről a vendégkapuba (1–1).

A második félidőben Gerard Moreno fejesével szerezte vissza a vezetést a Villarreal (1–2), amely nem állt meg, és az Andrej Lunyev előtt közvetlenül megpattanó átlövéssel a harmadik gólt is megszerezte (1–3). Manu Morlanes találata nagyon-nagyon sokat érhet a visszavágó előtt, amelyen az oroszoknak szintén legalább háromszor kell beköszönniük, ha tovább akarnak jutni...

A Sevilla már az első percben megszerezte a vezetést a Slavia ellen. Wissam Ben Yedder a hazai védők bizonytalanságát és Éver Banega rámenős labdaszerzését kihasználva a találkozó 25. másodpercében volt eredményes (1–0). Csakhogy a Slavia Miroslav Stoch megpattanó lövésével a 25. percben válaszolt (1–1). Újabb három perc telt el, amikor a Barcelonától télen szerződtetett sevillai támadó, Munir El Haddadi újfent vezetéshez juttatta a hazaiakat (2–1), de Alex Kral révén a prágaiaknak erre is volt válaszuk (2–2).

Amennyire fordulatosra sikerült az első játékrész, annyira volt egyhangú a második: a Sevilla nem kevesebb mint 13 kapura lövést kísérelt meg, a Slavia viszont csak kétszer jutott el lövőhelyzetig 45 perc alatt. Újabb gól viszont a nyomasztó hazai fölény ellenére sem született.

A Dinamo Zagreb hazai pályán Bruno Petkovic büntetőjével 1–0-ra megverte a Benficát.

A Napoli 3–0-ra verte meg vendégét, a Salzburgot a késő esti programban. Az osztrák csapat nevezte Szoboszlai Dominiket a nápolyi mérkőzésre, de a magyar légiós a cseresorban maradt, nem lépett pályára.

Nyert hazai pályán a Valencia is, igaz, csak egy góllal az FK Krasznodar ellen (2–1).

A RENNES–ARSENAL ÖSSZECSAPÁSRÓL ITT OLVASHAT RÉSZLETEKET!

A CHELSEA–DINAMO KIJEV MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sevilla (spanyol)–Slavia Praha (cseh) 2–2 (Ben Yedder 1., Munir 28., ill. Stoch 25., Kral 39.)
Rennes (francia)–Arsenal (angol) 3–1 (Bourigeaud 42., Koscielny 65. – öngól, I. Sarr 88., ill. Iwobi 4.)
Zenit (orosz)–Villarreal (spanyol) 1–3 (Azmun 35., ill. Iborra 33., Moreno 64., Morlanes 71.)
Eintracht Frankfurt (német)–Internazionale (olasz) 0–0
Dinamo Zagreb (horvát)–Benfica (portugál) 1–0 (Petkovic 38. – 11-esből)

Késő este
Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák) 3–0
(Milik 10., Fabián Ruíz 18., Onguéné 58. – öngól)

Valencia (spanyol)–FK Krasznodar (orosz)
2–1 (Rodrigo 12., 24., ill. Claesson 63.)
Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 3–0 (Pedro 17., Willian 65., Hudson-Odoi 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik