Nem ment a Honvédnak, két góllal kikapott a Malmőtől

PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 20:50
Az Európa-liga-selejtező 2. fordulójában a Budapest Honvéd 2–0-ra kikapott odahaza a sokkal jobb erőkből álló és sokkal jobban is futballozó svéd Malmőtől.
Nagyon nem ment a Honvédnak (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Nagyon nem ment a Honvédnak (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–Malmö (svéd) 0–2 (Toivonen 43., Traustason 86.)
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. V: Papapetru (görög)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ahogy szerda este a ferencvárosi szurkolók, úgy huszonnégy órával később a kispestiek sem hagyták magára csapatukat: már egy órával a kezdés előtt gyülekeztek a Hidegkuti-stadion közelében felállított kivetítő előtt, hogy egyfelől ott nézzék a meccset, másfelől onnan biztassák Hidi Patrikékat. El is kelt a támogatás, mert ami a Fradinak már most biztos, nevezetesen az Európa-liga-csoportkör, attól a Honvédot még három lépés választotta el a Malmö FF elleni mérkőzést megelőzően. Ráadásul mindjárt az első megtétele szerfelett nehéznek ígérkezett, hiszen a svéd bajnokság listavezetőjét sodorta a sors(olás) a piros-feketék útjába. Bódog Tamás mindenesetre ragaszkodott a „győztes csapaton ne változtass!” elvhez: ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte csatába, mint múlt szombaton, amikor a Honvéd 4–2-re nyert Diósgyőrben.

A vendégek edzője, Jon Dal Tomasson sem húzott váratlant, még az a „svédcsavar” sem zavarta meg a kispestieket, hogy bár az előzetesen leadott összeállításban a 10-es szám szerepelt Ola Toivonen neve mellett, végül 11-esben lépett pályára. A csapatkapitány eresztette el az első igazán veszélyes lövést is a 12. percben – a labda mellé szállt. Várható volt, hogy a párharc favoritjaként a Malmö többet birtokolja a labdát, és negyedóra elteltével megállapíthattuk, ez így is történt. A szorításból azért időnként kiszabadult a Honvéd, sőt a 19. percben Ugrai Roland ígéretes lövőhelyzetbe hozta magát, próbálkozását azonban Johan Dahlin hárította. Toivonen nem hagyta ezt válasz nélkül, újabb kísérletét követően alighanem a kapuban kötött volna ki a labda, ha Baráth Botond nem blokkol parádésan.

Ha őszinték akarunk lenni, jobb csapat benyomását keltette a Malmö, de a hazaiak a saját helyzetüket nehezítették meg azzal, hogy többször is könnyelműen eladták a labdát – és máris küzdhettek azért, hogy visszaszerezzék. Öt perccel a szünet előtt Ugrai Roland vehemensen tört be a tizenhatoson belülre, a lövés és a beadás is jó megoldásnak tűnt, ám ő elesett. A mi állunk meg leesett a 42. percben, ugyanis a vonalban álló asszisztens, Jordanisz Aptoszoglu nem szúrta ki, hogy Jo Inge Berger lecsúszott lövése után Ola Toivonen lesről talált a kapuba. Mivel nem jelzett, kollégája, Anasztasziosz Papapetru megadta a gólt, a Malmö pedig köszönte szépen, és előnnyel vonult pihenőre.

A folytatásra egy jobb Honvéd jött ki! Az elszántság az első félidőben sem hiányzott a kispestiekből, de a szünet után már a bátorság is megjött. Két szabadrúgás után is esélyük nyílt az egyenlítésre, ezen felbuzdulva mentek is előre becsülettel, igaz, ziccer nem adódott előttük. A szünetben Zsótér Donát helyére Szendrei Norbertet beküldő Bódog Tamás csatárt cserélt csatárra, de a Balogh Norbert helyét elfoglaló Boubacar Traoré nem góllal, hanem sárga lap „kiharcolásával” tette le névjegyét. Ugrai Roland lábában volt az egyenlítés a 74. percben, kár, hogy néhány centit tévedett az egyébként szép lövésnél.

A Malmö ugyanakkor nem tévedett, megőrizte előnyét, sőt növelte is, és bejutott a harmadik körbe. 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik