El: bocsánatot kért Ibrahimovictól a Crvena zvezda

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.02.19. 19:56
null
Ibrahimovicot származása miatt gyalázta valaki Belgrádban (Fotó: AFP)
A Crvena zvezda pénteken bocsánatot kért Zlatan Ibrahimovictól, az AC Milan sztárcsatárától, aki a két csapat csütörtök esti, belgrádi Európa-liga-mérkőzésén ismétlődően etnikai sértegetésnek volt kitéve.

 

Egy amatőr felvételen hallatszik, ahogy a bosnyák és horvát gyökerekkel bíró svéd Zlatan Ibrahimovicot – aki nem használt csereként a lelátóról nézte végig a 2–2-re végződő összecsapást – valaki folyamatosan rágalmazza. A 39 éves futballista rezzenéstelen arccal tűrte, ahogy az illető bosnyákokat gyalázó mondatokat kiabál neki azon a nyelven – szerbül –, amelyet ért.

A Crvena zvezda pénteken közleményben kért elnézést a játékostól, és azt ígérte, hogy amint megtalálja, megbünteti a vétkest.

„Klubunk mindent megtett annak érdekében, hogy a mérkőzés szervezése elérje a két csapat szintjét, és nem fogjuk engedni, hogy egyetlen primitív személy foltot ejtsen országunk és honfitársaink hagyományosan vendégszerető hírnevén” – írta az egyesület.

A találkozót a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött kellett volna megtartani, de a hazai együttes néhány szimpatizánsa mégis bejutott a tisztségviselők részére fenntartott lelátórészre.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Crvena zvezda (szerb)–Milan (olasz) 2–2(Kanga 52. – 11-esből, Pavkov 90+3., ill. Pankov 42. – öngól, Theo Hernandez 61. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik