El: Az eredményesség most előbbre való, mint a játék minősége – Márton Gábor

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 16:36
null
Márton Gábor látványos futballra törekszik a Mol Fehérvárnál is, de ezúttal az eredményt tartja előbbre valónak (Fotó: Török Attila)
A Mol Fehérvár csütörtökön az ír Bohemians csapatát fogadja az Európa-liga-selejtezőjében. A mérkőzés előtti napon Márton Gábor online sajtótájékoztatón beszélt az előttük álló mérkőzésről.


„Nyilván feltérképeztük az ellenfelet, ésnagyon agresszív, sok hosszú, magas labdával próbálkozó csapatot ismertünk meg. Számba vettük az erősségeiket, a gyengéiket és kidolgoztuk, hogy mivel tudjuk őket megverni. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, lehet, hogy ez jó, lehet, hogy ez rossz. Szeretnénk az ellenfél veszélyes támadásait, felíveléseit megakadályozni, és a földön megverni őket. Nyilvánvalóan gólokat kell rúgnunk, arra törekszünk, hogy minél gyorsabban megszerezzük a vezetést. Ha ez sikerül, akkor tudunk olyan játékot játszani, amit az ellenfél nehezebben tud kezelni.”

Zombori András, a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére elmondta, izgul-e az első nemzetközi mérkőzése előtt.

NIKOLICS NEMANJA: EZÚTTAL BE KELL RÚGNI A HELYZETEINKET
Nem lesz könnyű a Bohemians elleni mérkőzés, ma is videóztuk őket, kellemetlen ellenfél, meg kell adni nekik a tiszteletet. Üres lelátók előtt játszunk, nem ideális a helyzet, de készülünk erre is, és egyetlen célunk van, hogy továbbjussunk. Koncentrálnunk kell, nem szabad hibát elkövetnünk, de siettetni sem a játékot. Türelmesen kell játszani, dominálni és kivárni a lehetőségeinket, amelyeket ezúttal értékesíteni is kell. Tagja voltam annak a csapatnak, amely korábban Európa-liga csoportkört játszott. Óriási élmény, és nem titkolt célom, hogy ezt ismét átéljem a Fehérvárral. Nem egyszerű a feladat, de a csapatban benne van a potenciál, hogy ezt elérjük. Izgatottan várom a csütörtöki találkozót” – mondta a magyar válogatottba ismét meghívót kapó csatár a Mol Fehérvár honlapján.

„Játékosként sem voltam izgulós, és edzőként sem vagyok az, de nyilván itt mások az elvárások, mint a korábbi csapataimnál. Eleve nagyon nagy dolog, hogy a Fehérvár edzője lehetek,s be akarom bizonyítani, hogy képes vagyok megoldani ezt a feladatot.Így vagyok az Európa-liga-selejtezővel is. Nap mint nap becsülettel dolgozunk a csapattal az edzéseken, bízom a srácokban, hogy egyre jobb formát mutatnak, és a helyzetkihasználásunk javul a hétvégi, Paks elleni mérkőzéshez képest.Szóval, nem izgulok, bízom a srácokban, magunkban.

Hozzátette, nem tud a bőréből kibújni, és a Fehérvárnál is arra a látványos futballra törekszik, mint a korábbi csapatainál, ez azonban egyelőre nem valósult meg a pályán, elsősorban a rossz helyzetkihasználás miatt.

„A nemzetközi mérkőzés kőkeményen az eredményességről szól, így a játék minősége, ha lehet ilyet mondani, elhanyagolható. De persze jól kell játszani, csak akkor tudunk továbbjutni.”

A kerettel kapcsolatban elmondta,a kimaradó Kovács Istvánmellett a sérüléssel bajlódó Hangya Szilveszterre és Budu Zivzivadzére sem számíthat. Jó hír viszont, hogy Alefet sikerült olyan formába hozni, hogy tudja vállalni a játékot. Az a meccsen derül ki, hogy mennyi időt tud a pályán tölteni.

„Megvan már a fejemben a kezdő tizenegy, de a meccsig erről nem szívesen beszél az ember, hiszen bármi történhet” – tette hozzá.

NÉZZE MEG A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJÁT!

Keith Long, Bohemians vezetőedzője a következőket mondta:

Nagyon izgatottan várjuk, hogy nyolc év után ismét megmérettessünk a nemzetközi porondon. Kis csapat vagyunk, de tehetséges fiatal gárdánk van. Nyilván azonban azt is tudjuk, nagy csapattal állunk szemben, hiszen elég csak az európai klubranglistára ránézni, amelyen a Fehérvár 250 hellyel előttünk áll. Így mi vagyunk az esélytelenebb csapat.”

Hozzátette, természetesen kielemezték a Fehérvár eddigi két bajnokiját, és úgy gondolják, az új edzővel, még keresi az együttes a játékstílusát.

Vannak lehetőségek, amiket meg tudunk ragadni, ki tudunk aknázni. Technikailag képzett ellenfélről van szó, gyors támadásokat vezetnek, agresszíven letámadnak az ellenfél térfelén, és oldalt szeretnek helyzeteket kialakítani a felfutó hátvédek segítségével. Úgy gondolom, ha ezeket meg tudjuk állítani, akkor az ellentámadásból nekünk is meglesznek a helyzeteink.”

Az NSO kérdésére elmondta, mennyire fognak a pontrúgásokra építkezni a meccs folyamán.

Nem csak a pontrúgásokra építünk, ennél többre tartjuk magunkat, még ha persze fontos részei a játékunknak. Egy nyílt erőfutballt játszó csapatnak lehetne minket minősíteni, de nem akarunk beállni védekezni, nem a pontrúgásokra fogunk alapozni, hanem fel akarjuk venni a játékban a harcot, és úgy véljük, képesek leszünk meglepetést okozni. Ehhez azonban mindenkinek a maximumot kell nyújtani.”

Negot, Zivzivadzét és Nikolicsot nevezte meg a Fehérvár legveszélyesebb játékosainak, de nem akarnak csak egy játékosra koncentrálni, mert az ahhoz eredményez, hogy a többieknek nagyobb teret adnak.

A MOL FEHÉRVÁR FC EURÓPA-LIGA KERETE
Kapusok:Kovács Dániel, Kovácsik Ádám, Emil Rockov
Védők:Bolla Bendegúz, Fiola Attila, Hangya Szilveszter, Viszar Muszliu, Loic Nego, Adrián Rus, Stopira
Középpályások:Alef, Lyes Houri, Nyári Patrik, Boban Nikolov, Pátkai Máté
Támadók:Funsho Bamgboye, Evandro, Géresi Krisztián, Armin Hodzic, Nikolics Nemanja, Ivan Petrjak, Budu Zivzivadze

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

18.30: MOL FEHÉRVÁR FC
–Bohemians (ír) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Székesfehérvár. Vezeti:Hrisztofi (ciprusi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik