El: az Atalanta ötgólos meccsen nyert a Leverkusen ellen

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 23:00
null
Jó meccsen nyert az Atalanta (Fotó: AFP)
A Sevilla 1–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A meccset eldöntő egyetlen gólt Munir El Haddadi szerezte. Az Atalanta ötgólos, nagyon izgalmas meccsen 3–2-re legyőzte a Bayer Leverkusent. A játéknapon csupa hazai győzelmet láthattak a nézők, csak a Barcelona nem bírt otthon a Galatasarayjal…

A Sevilla a 42. kieséses rendszerű meccsére készülődött az Európa-ligában – ennyi fellépése csak a Benficának van ebben a kupasorozatban. A Sevilla nagy fölényben játszott. Többet birtokolta a labdát, sokkal több helyzetet dolgozott ki a West Hamnél, de az eredményjelzőn sokáig 0–0 maradt. Aztán elérkezett a 60. perc. Marcos Acuna szabadrúgása után Munir El Haddadi remek technikával lőtt 13 méterről a vendégek kapujába.

Ez volt a találkozó egyetlen gólja, így az andalúziai együttes egygólos előnnyel utazhat a jövő csütörtöki visszavágóra.

A többi mérkőzésen

A játéknapon – egy kivételtől eltekintve – csupa hazai győzelmet láthattak a nézők. Az Atalanta gólgazdag meccsen győzte le a Leverkusent. Az olasz sikerből Luis Muriel két góllal vette ki a részét. Érdekesség, hogy, bár a német együttes többet birtokolta a labdát (55:45 arányban), az Atalanta sokkal több helyzetet dolgozott ki. Az olasz csapat 18-szor vette célba a kaput, a Leverkusen csak hatszor – igaz, így is szorossá tudta tenni a meccset. A visszavágó is nagyon izgalmas csatát ígér.

A Rangers már az első negyedóra után két góllal vezetett a Crvena zvezda ellen. A 3–0-s végeredmény azt sejteti, hogy a szerbek nem voltak pariban a skótokkal, pedig a statisztikai adatok szerint nem volt nagy különbség a két csapat között. Nagyjából egyenlő volt a labdabirtoklási arány, és közel azonos számú helyzetet alakítottak ki – csak a legfontosabb mutatóban, a gólok számában volt jelentős az eltérés. A visszavágón nehéz dolga lesz a szerbeknek.

A Barcelona–Galatasaray (0–0) mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sevilla (spanyol)–West Ham United (angol) 1–0
(El Haddadi 60.)
Atalanta (olasz)–Bayer Leverkusen (német) 3–2 (Malinovszkij 23., Muriel 25., 49., ill. Aránguiz 11., M. Diaby 63.)
Rangers (skót)–Crvena zvezda (szerb) 3–0 (Tavernier 11. – 11-esből, Morelos 15., Balogun 51.)
Braga (portugál)–Monaco (francia) 2–0 (A. Ruiz 3., V. Oliveira 89.)
Barcelona (spanyol)–Galatasaray (török) 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik