El: az Arsenal vezetőedzője szerint túl sok könnyű gólt kapnak

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 12:02
null
Mikel Arteta szerint fejlődnie kell csapata védekezésének (Fotó: Getty Images)
Mikel Arteta, a Premier League-ben listavezető Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttesének javítani kell a védekezésén, mert túl sok egyszerű helyzetből kap gólt.

 

„Nem védekeztünk elég jól ezen a mérkőzésen sem, jobban kell majd teljesítenünk a jövőben” – mondta csalódottan a 40 éves spanyol szakember a Sporting CP elleni Európa-liga-találkozó (2–2) után csütörtökön. Utalva egyben a Bournemouth elleni bajnokira, amelyen 2–0-s hátrányból állt fel az Arsenal.

Hozzátette, hogy kulcsjátékosa, Gabriel Jesus hiánya miatt – aki decemberben térdsérülést szenvedett a katari világbajnokságon – csapata nem tudta azt a támadó szellemű játékot bemutatni, amelyet már megszokhattak tőlük a szurkolók.

„Volt pozitívuma is a meccsnek, mivel megmutattuk, hogy képesek vagyunk hátrányból felállni, de sokat kell még javítanunk a kapu előtti védekezésen és nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a kontratámadásokra is” – értékelt Arteta.
A londoni csapat szerezte meg a vezetést a nyolcaddöntő lisszaboni mérkőzésén, de a Sporting nem sokkal később egyenlített, és a második félidőben fordítani tudott. Néhány perccel később egy öngólnak köszönhetően Arteta alakulata egyenlített, így 2–2-es döntetlennel végződött az összecsapás.
A visszavágóra jövő csütörtökön a londoni Emirates Stadionban kerül sor.

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Union Berlin (német)–Union Saint-Gilloise (belga) 3–3 (Juranovic 43., Knoche 69., Michel 89., ill. Boniface 28., 72., Vertessen 58.)
Sporting CP (portugál)–Arsenal (angol) 2–2 (Goncalo Inácio 34., Paulinho 55., ill. Saliba 22., Morita 62. – öngól)
Roma (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 2–0 (El Shaarawy 13., Kumbulla 87.)
Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS 2–0 (Demirbay 9., E. Tapsoba 82.)

Sevilla (spanyol)–Fenerbahce (török) 2–0 (Joan Jordán 56., Lamela 85.)
Juventus (olasz)–Freiburg (német) 1–0 (Di María 53.)
Manchester United (angol)–Real Betis (spanyol) 4–1 (Rashford 6., Antony 52., Bruno Fernandes 59., Weghorst 84., ill. Ayoze Pérez 32.)
Sahtar Doneck (ukrán)–Feyenoord (holland) 1–1 (Rakickij 79., ill. Bullaude 88.)

A visszavágókat március 16-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik