Gobeljics kiejtette a saját csapatát a Milan ellen

Vágólapra másolva!
2021.02.25. 20:53
Az AC Milan hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az Európa-ligában a Crvena zvezdával, így idegenben szerzett több góllal bejutott a nyolcaddöntőbe.



A sötétben játszó belgrádiak nagyot küzdöttek, de kiestek a Milan ellen (Fotó: AFP)
A sötétben játszó belgrádiak nagyot küzdöttek, de kiestek a Milan ellen (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
MILAN(olasz)–CRVENA ZVEZDA(szerb) 1–1 (
1–1)
Milánó,Giuseppe Meazza Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Jesús Gil (spanyol)
MILAN:G. Donnarumma – Calabria (T. Hernández, 65.), Romagnoli, Tomori, Diogo Dalot – Krunic (Rebic, a szünetben), Kessié, Meité – Samu Castillejo (Saelemakers, 65.), Calhanoglu, Rafael Leao (Ibrahimovic, a szünetben).Vezetőedző:Stefano Pioli
CRVENA ZVEZDA:Borja – R. Pankov, Degenek, S. Sanogo – Gajics, Kanga (Katai, 69.), Szrnics (Etrovics, a szünetben), Gobeljics –Ben Nabouhane (Falco, 69.), Ivanics (V. Nikolics, 84.) – Falcinelli (M. Pavkov, 72.).Vezetőedző:Dejan Sztankovics
Gólszerző:Kessié (9. – 11-esből), ill. Ben Nabouhane (26.)
Kiállítva:Gobeljics (70.)
Továbbjutott:aMilan,3–3-mal, idegenben szerzett több góllal

A többi mérkőzés alakulását itt olvashatja!

ÖSSZEFOGLALÓ

Meglehetősen érdekes képet festett az első félidőben az AC Milan–Crvena zvezda mérkőzés, ugyanis miután a hazaiak tulajdonképpen gólhelyzet nélkül is megszerezték a vezetést Franck Kessié 11-esével, teljesen átadták a kezdeményezés lehetőségét a szerbeknek. A Cz a remekül játszó Ben Nabouhane révén előbb egy kezezés miatt érvénytelenített gólig, majd kapufáig jutott, de a 26. percben már betalált a Comore-szigeteki csatár.

A Milan túlzottan kényelmes, visszafogott játéka tehát hamar megbosszulta magát, és az is, hogy három milánói kulcsember, Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic és Theo Hernández csak a kispadon kezdett. Így egy félidő után is egy gólra állt a továbbjutásról a Zvezda.

Alighanem a Milan vezetőedzője, Stefano Pioli is érezte a veszélyt, mert a szünetben Ibrahimovicot és Rebicet is becserélte, és rögtön meg is élénkült a hazaiak támadójátéka, majd az első meccsen gólt szerző Theo Hernández is beállt.

Azonban nem a Milan, hanem a Cz előtt adódott meccslabda, ám Sekou Sanogo közeli lövésénél Gianluigi Donnarumma óriásit védett, Marko Gobeljics pedig kihagyta a kipattanót. Nem sokkal a kimaradt helyzet után pedig Gobeljics lett a meccs negatív főszereplője, a tizenegyes előtt kezező védő ugyanis megkapta a második sárga lapját, így az első meccshez hasonlóan ismét tíz emberre fogyatkoztak a belgrádiak.

Így is voltak ugyan helyzeteik, de azok kimaradtak, a Milan idegenben szerzett több góllal jutott a nyolcaddöntőbe, és megmaradt az esélye, hogy a vitrinjéből egyedüliként még hiányzó nagy nemzetközi trófeát is begyűjtse.1–1

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK.

Három perc a hosszabbítás.

85 perc Ibra tört be a tizenhatoson belülre, Borja fogta a lövését,

84. perc Ivanics helyett V. Nikolics állt be.

81. perc Katai lőtt hét méterről, a bal oldalról jobb lábbal az oldalhálóba.

74. perc NAGY JÁTÉK, DE LES! Rebic ívelt be lágyan középre Ibra fejére, aki Saelemaekershez továbbított, ő pedig közelről a kapuba bombázott, de Ibra lesen volt, így érvénytelen a gól.

72. perc Falcinelli helyére M. Pabvkov állt be, aki az első meccsen a hajrában egyenlített.

70. perc KIÁLLÍTÁS! Az első félidőben 11-est összehozó, majd nem sokkal ezelőtt nagy helyzetben hibázó Gobeljics megkapta a második sárga lapját. Most is tíz emberre fogyatkozik a Zvezda!

69. perc Kanga helyett Katai, Ben Nabouhane helyett Falco állt be.

68. perc MIT HAGY KI A ZVEZDA!? Egy előreívelt szabadrúgás után, jobbról középre passzolt labdát előre vetődve tett kapura Sanogo, de Donnarumma óriásit védett, Gobeljics pedig a kipattanóból nem találta el a kaput.

 


 

 

67. perc Ibra balról, 27 méterről, laposan lőtt kapura szabadrúgásból, de a kapus résen volt.

65. perc Calabria helyett Hernandez állt be. Saelemaekers váltotta Castillejót.

64. perc Kanga 23 méterről, balról a kapu mellé lőtt.

62. perc Ibra ugratná ki Rebicet, aki lemaradt a labdáról, ami a kapusé lett. Ibra azonban letámadta a kapust, hogy ne tudja gyorsan játékba hozni a labdát, amiért sárgga lapot kapott.

60. perc Ivanics egy szép szóló végén, balról, hét méterről lőtt, Donnarumma védett.

57. perc Ivanicsot teljesen üresen hagyták középen, így megindulhatott a kapu felé, majd jobbra passzolt Gajicshoz, aki azonban rosszul passzolt keresztbe, mert a hosszún nem volt érkező.

53. perc Calhanoglu jobb oldali beadását Ibra fejelte le, Rebic érkezett rá, de közelről nem találta el a labdát.

53. perc Kessié visszagurításából Ibra jobbal, belsővel lőtt kapura, Borja lehúzta a labdát.

51. perc Petrovics távoli lövése nem veszélyes.

48. perc Kanga lőtt 18-ról a kapu mellé.

47. perc Ibra rögtön egy íveléssel venné célba Castillejót, de hosszú a labda.

 

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ

CSERÉK: Krunic és Rafael Leao helyére jött Rebic és Ibrahimovic a Milannál.

Jól játszik a Zvezda, a Milan pedig túlzottan is visszahúzódott a saját térfelére a vezetés megszerzése után. Megérdemelték a vendégek az egyenlítést, egy gólra vannak a továbbjutástól.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.

46. perc Kruniccsal szabálytalankodtak 16-os vonalánál, Calhangolu viszont méterekkel a kapu fölé lőtte a szabadrúgást.

Szrnics sárga lapot kapott a szabálytalanságért.

44. perc Donnarumma húzta le Kanga jobbról középre ívelt szabadrúgását.

43. perc Kanga kapott labdát középen, közel 30 méterről lőtt, de nem találta el a kaput.

38. perc NAGY VÉDÉS! Dalot érkezett a bal oldalról egy középre passzolt labdára, tíz méterről, jobbal lőtt, Borja lábbal hárított.

36.perc A 4. Milan-szöglet is veszélytzelen.

35. perc Tomori fejel fel egy magas labdát, amire Falcinelli csapott volna le, de Donnarumma jól mozdult ki és lehúzta.

29. perc Hosszú idő után az első hazai lövés: a 11-esből a meccs elején eredményes Kessié kísérlete szöglettre vágódott. Samu Castillejo szöglete átszáll a hosszú oldalra, Calhanoglu visszteszi középre, Rafael Leao próbálná kapura tenni, de megfogjaa a kapus.

26. perc BEN NABOUHANE! EZ MÁR GÓL 1-1. A meg nem adott gól után és a kapufa után egyenlíteni tudtak a vendégek! A Comore-szigeteki csatár 12 méterről, balról lőtte ki a hosszú alsót.

22. perc LÉC! A Falcinelli által kiharcolt szabadrúgást 19 méterről csavarta kapura Ben Nabouhane, a lécet találta el.

19. perc GÓL VAGY NEM GÓL? NEM GÓL! Vendégszöglet után Nabouhane lő közelről a kapuba, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mert Pannkov (aki az első meccsen óngólt lőtt) kezéről pattant a támadó elé a labda.

18. perc Miután a Milan helyzet nélkül gólt szerzett és összesítésben 3-2-re vezet, a saját térfelét is alig lépi át

16. perc Nabouhane lő a jobbszélről, a 11-es ponttal egy magasságból, a kapu hosszú oldalát vette volna célba, de méterekkel mellé ment a lövés.

14. perc Falcinelli lőtt 11 méterről, egy védőről felpattant a labda, szöglet lett belőle, de abból nem lett helyzet

Gobeljic sárga lapot is kapott.

9. perc KESSIÉ belőtte a 11-est! A kapu bal oldalába helyezett, a kapus a másik irányba indult. 1–0

6. perc VIDEÓZÁS!

Krunic lőtt 15-ről, Gobeljic beleért kézzel. Visszanézés után a spanyol játékvezető megadta a 11-est.

5. perc Az első szöglet: Calhanoglu bal oldali szögletét kifejelik, nem alakul ki helyzet.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Zvezda kezdett.

A Milan messze nem a legerősebb csapatával áll fel, Ibrahimovic, Rebic és Theo Hernandez is csak a kispadon kezd, miközben, az általában csere vagy sokszor a keretből is kimaradó Rade Krunic ott van a kezdőcsapatban. A Milanból Mandzukic és Bennacer hiányzik sérülés miatt. A Zvezdából A. M. Bakayoko és Erakovics sérült, Milunovics és m. Rodics eltiltás miatt nem játszhat.

 


 


ELŐZMÉNYEK

Az AC Milan a párharc első meccsén 1–0-ra (egy öngóllal), majd 2–1-re (Theo Hernández 11-esével) is vezetett, de Milan Pavkov a 93. percben döntetlenre mentette a belgrádiaknak a mérkőzést, akik a 77. perctől, Milan Rodics kiállítása után emberhátrányban játszottak.

A Milan vezetőedzője, Stefano Pioli nem lehetett teljesen elégedett az első meccs után, mert bár kétszer is vezetett a csapata, nem tudott győzni a tíz emberre fogyatkozó belgrádiak ellen (Fotó: AFP)

 

Az első meccs krónikájához tartozik, hogy bár zárt kapuk mögött rendezték a találkozót, egy amatőr felvételen hallatszik, ahogy a Milan csatárát, a bosnyák és horvát gyökerekkel bíró svéd Zlatan Ibrahimovicot – aki csereként a lelátóról nézte végig az összecsapást – valaki folyamatosan szidalmazza. Az Európai Labdarúgó-szövetség a honlapján közölte, kivizsgálja az incidenst, amely után a belgrádi klub már hivatalosan is bocsánatot kért.

Az AC Milan három tétmeccs óta nyeretlen, a bajnokságban a Speziától és az Intertől is kikapott, 2–0-ra és 3–0-ra, így már nem vezeti a Serie A tabelláját, a 2. helyen áll az Inter mögött. Ellenben a Zvezda előnye hat pont a szerb élvonalban a 2. helyen álló Partizan előtt, úgyhogy a listavezető egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Zvezda október óta nem kapott ki tétmeccsen (akkor 2–0-ra a Hoffenheim vendégeként), azóta négy döntetlent leszámítva az összes találkozóját megnyerte.

Az AC Milan a csoportkörben, a H-csoportban szerepelt, 13 ponttal megnyerte a csoportot a francia Lille-t, a cseh Sparta Prahát és a skót Celticet megelőzve. A Crvena zvezda az L-csoportban lett 2. a a német Hoffenheim mögött, illetve a cseh Slovan Liberec és a belga Gent előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik