El: A szívemet adom a Ferencvárosért! – Myrto Uzuni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 09:11
null
Myrto Uzuni szerint okos, taktikus futballal lesz esélye a Fradinak a Celtic ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A pályán és a magánéletben is érzelmes ember Myrto Uzuni, aki a Celtic elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen nem fogadná el a döntetlent, csakis a győzelemre gondol.

 

– A hétvégén Gyirmóton csatárként futballozott és gólt is szerzett. Szeret elöl játszani?
– Nincs vele gondom – felelte lapunk kérdésére Myrto Uzuni, a Ferencváros albán szélsője. – Ha választanom kellene, egy sorral hátrébb jobban érzem magam, hiszen ott többet vagyok játékban, jobban ki tudom venni a részem az összjátékból, de a lényeg, hogy pályán legyek. Ráadásul az albán válogatottban is csatárként futballozom, így nem volt új ez a poszt.

– Az első gólig volt nehéz az újonc elleni találkozó?
– Meg kellett szenvednünk a három pontért. Az ellenfél védekezett, a legtöbbször tíz mezőnyjátékossal tömörült a saját tizenhatosa előterében, de erre fel voltunk készülve. Kilencven percig képtelenség tökéletesen védekezni, a hiba előbb-utóbb becsúszik. Akkor pedig élni kell a lehetőséggel.

– Meg is tette, hiszen igazi lesipuskásként csapott le a labdára, és vágta a bal alsó sarokba.
– Egy pillanatig nem gondolkodtam. Kristoffer Zachariassen labdaátvétele után elém került a labda, én pedig ösztönösen mozdultam és lőttem... Talán Kristoffer is elérte volna a labdát, de egy támadó nem gondolkodik ilyen helyzetekben, azonnal cselekszik. Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, de összességében megérdemelten nyertünk.

A CELTIC BOTLOTT A HÉTVÉGÉN

A Celtic a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóját és edzését is Skóciában tartja, csupán szerdán kora délután indul Budapestre. A Celtic hivatalos honlapján kedd délután a szurkolók távolmaradása jelentette a legfőbb hírt, a skót klub ugyan felvette a kapcsolatot ez ügyben a Ferencvárossal és a magyar hatóságokkal, ám a jelenlegi helyzet miatt egyetlen Skóciából érkező drukker sem lehet a Groupama Aréna vendégszektorában. Ami a csapatot illeti, a Celtic a ráadásban tizenegyest rontva csak gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a tabella tizedik helyén álló Livingston együttesével.

– A Celtic ellen hogyan tehetnék könnyebbé maguknak a kilencven percet?
– Külön motiválni biztosan nem kell bennünket. Erővel is bírjuk, hiába követik egymást a meccsek néhány naponta, fáradtságról szó sem lehet... A skóciai mérkőzésen elkövetett hibákat ki kell javítanunk, ha nem is lesz könnyű, de hazai pályán nekünk kell irányítanunk.

– Glasgow-ban miben volt jobb a rivális?
– A védekezése nagyon egyben volt, a mezőnyben pedig sokat birtokolta a labdát. A legnagyobb különbséget mégis a labda járatásában láttam, olyan gyorsan passzolgattak, hogy sokszor nehéz volt követni. Egyik pillanatban a jobb oldalon volt a labda, néhány pillanattal később már a bal oldalon törtek előre. A csoportkörben ismét nagyszerű csapatokkal találkozunk, de mi sem véletlenül jutottunk el idáig.

– És a hangulat milyen volt a Celtic Parkban?
– Nem mindennapi volt. Az ötvenezer skót szurkoló félelmetes hangulatot teremtett az arénában, nem volt könnyű ilyen atmoszférában játszani. De ebből a szempontból mi is el vagyunk kényeztetve, a Fradi drukkerei hasonlóan elszántak. Biztos vagyok benne, hogy a Celtic elleni hazai meccsünkön is kitesznek magukért.

– Főleg ha az utolsó leheletükig küzdenek.
– Nálam ez az alap. Nemcsak a pályán, a magánéletben is érzelmes ember vagyok, szeretem megélni a pillanatokat, erről a szüleim sokat tudnának mesélni. Nehéz gyermekkorom volt, mindenért meg kellett küzdenem, a családomnak semmit sem adtak ingyen. De talán így volt ez jól, egy életre megtanultam, munkával, odaadással szinte mindent el lehet érni. Imádok Magyarországon játszani, élni, nem csak duma, a szívemet adom a Ferencvárosért! Rengeteget köszönhetek ennek a klubnak, nekem most nincs fontosabb, mint ezért a csapatért küzdeni.

– Lát esélyt a Celtic legyőzésére?
– Persze, miért ne?! Jó csapat vagyunk, az öltözőben egység van, és mindannyian nagyon szeretnénk megszerezni első pontjainkat a csoportkörben.

– Csütörtökön eldőlhet, a tavasszal is ott lehet-e a Ferencváros a nemzetközi porondon. Ez nem jelent plusznyomást?
– Ebből a szempontból a Celtic elleni a szokásosnál is fontosabb mérkőzés lesz, nincs más választás, nyernünk kell. Kemény kilencven perc vár ránk, a figyelmünk egyetlen pillanatra sem hagyhat ki, csapatként kell együtt dolgoznunk. Okosan, taktikusan kell futballoznunk, akkor lehet esélyünk a győzelemre.

– A döntetlen nem is lenne jó eredmény?
– Nem. Ezúttal muszáj győznünk!

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT
csütörtök, 21.00: FERENCVÁROS
–Celtic (skót) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A csoport másik mérkőzésén
csütörtök, 21.00: Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 3 2 1 7–2 +5 7
2. Betis 3 2 1 8–5 +3 7
3. Celtic 3 1 2 4–8 –4 3
4. FERENCVÁROS 3 3 2–6 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik