El: A szívé, az elszántságé és a felkészültségé ez a győzelem – Dibusz

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 23:33
null
Dibusz Dénes védései is kellettek az FTC sikeréhez (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában. A lefújás után az FTC magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sportnak.


„A szívé, az elszántságé és a felkészültségé ez a győzelem. A mai napon pályára lépő játékosok beletették a maximumot, senkire egy rossz szót nem lehet szólni. Érezhető volt, a párharcokba ma úgy mentünk bele, hogy nem volt kérdés. A múlt héten elvesztettük az ötven-ötvenes labdákat. Más volt a mai mérkőzés. Tudtuk, hogy javítanunk kell. Az, hogy ilyen izgalmas lett a vége, csak még értékesebbé teszi a sikert”
– mondta Dibusz Dénes.

Az 31 éves kapus elmondta, az FTC nem könnyítette meg a saját dolgát, ám nagy erőt adott a csapatnak, hogy 1–1 után ismét gólt tudott szerezni.

„Megint magunkat hoztuk nehéz helyzetbe annak ellenére, hogy a Crvena zvezda a második félidőt erősen kezdte. Szerzett egy szabálytalan gólt, viszont utána nekünk volt egy kapufánk. Erőltettük a kis szögletet, amit nem kellett volna. De ez is kellett ahhoz, hogy végül berúgjuk a labdát, és megszerezzük a győztes gólt. Jól tudtunk reagálni, s fordulópont volt, hogy a kapott gól után néhány perccel mi is betaláltunk. Ez hatalmas erőt adott a folytatáshoz. Mindenki önfeláldozóan tette a dolgát, volt egy-két kontralehetőségünk is, nagyon kevesen múlt, hogy ne szerezzük meg a harmadik gólt. A végén izgulni kellett, de minden jó, ha jó a vége!” – folytatta a Ferencváros kapusa.

Dibusz a mérkőzés utolsó pillanatait is felidézte, amikor is 16 méterről jöhetett szabadrúgással a szerb csapat.

„Nem mondom, hogy nehéz védés volt. Az egyik emberünk befeküdt a sorfal mögé, a szabadrúgás a tizenhatos vonaláról jött. Abból a szituációból egyértelmű volt, hogy visszarúgja a helyemre, s nem volt elemi erejű lövés, a felső sarokba se ment, így tudtam hárítani. Örülök neki, hogy én is hozzá tudtam tenni a győzelemhez, mindenkitől kellett ma valami” – zárta gondolatait Dibusz.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT

Ferencváros–Crvena zvezda (szerb) 2–1 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 675 néző. Vezette: Stefanski (lengyel)
FTC: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – A. Traoré, Zachariassen, Gojak (Nguen, 66.) – R. Mmaee (Boli, 90+4.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljics, Erakovics, Dragovic (Milunovics, 82.), Rodics – Sz. Mitrovics, S. Sanogo (Kangwa, 27.), G. Kanga (Mijatovics, 82.), Ivanics – Katai (Bukari, 61.), Pesics. Vezetőedző: Milos Milojevics
Gólszerző: Zachariassen (23.), S. Mmaee (61.), ill. Sz. Mitrovics (55.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik