Európa-liga: Kádárék a Chelsea-t, Szoboszlaiék a Napolit kapták

Vágólapra másolva!
2019.02.22. 13:19
null
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosítása (Fotó: UEFA)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette az Európa-liga nyolcaddöntőjének párosítását: Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev a Chelsea-t, míg Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg a Napolit kapta ellenfélül. Az Eintracht Frankfurt–Internazionale a forduló slágerpárosítása. Az Arsenal a francia Rennes-nel küzd meg a nyolc közé jutásért.

 

EURÓPA-LIGA

A NYOLCADDÖNTŐ PROGRAMJA
1. MÉRKŐZÉS

március 7., csütörtök
18.55: Sevilla (spanyol)–Slavia Praha (cseh)
18.55: Rennes (francia)–Arsenal (angol)
18.55: Zenit (orosz)–Villarreal (spanyol)
18.55: Eintracht Frankfurt (német)–Internazionale (olasz)
18.55: Dinamo Zagreb (horvát)–Benfica (portugál)
21.00: Chelsea (angol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Napoli (olasz)–Salzburg (osztrák)
21.00: Valencia (spanyol)–FK Krasznodar (orosz)

VISSZAVÁGÓK
március 14., csütörtök
18.55:
FK Krasznodar (orosz)–Valencia (spanyol)
18.55: Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz)
18.55: Dinamo Kijev (ukrán)–Chelsea (angol)
21.00: Villarreal (spanyol)–Zenit (orosz)
21.00: Arsenal (angol)–Rennes (francia)
21.00: Slavia Praha (cseh)–Sevilla (spanyol)
21.00: Benfica (portugál)–Dinamo Zagreb (horvát)
21.00: Internazionale (olasz)–Frankfurt (német)

Az Európa-ligában még versenyben lévő két magyar játékos egyike, Kádár Tamás a Stamford Bridge-en léphet majd pályára, hiszen Andrés Palop, a Sevilla és a Valencia korábbi háromszoros UEFA-kupagyőztes kapusa a Dinamo Kijev mellé a Chelsea-t húzta ki a nyoni sorsoláson. Az ukrán és az angol alakulat legutóbb a 2015–2016-os Bajnokok Ligája-idény csoportkörében találkozott egymással, amikor Ukrajnában gól nélküli döntetlen született, míg Londonban a „kékek” nyertek 2–1-re.

A nyolcaddöntő slágerpárharcát az Eintracht Frankfurt és az Internazionale vívja majd, e két együttes a nemzetközi porondon még egyszer sem csapott össze. Az egyik oldalon Ante Rebic, a másikon Marcelo Brozovic és Ivan Perisic léphet pályára a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott tagjai közül.

A Sevilla nem panaszkodhat a sorsolásra, ellenfele a Genket kiejtő Slavia Praha lesz. Az andalúziai együttes kapusa, Tomás Vaclík nem számíthat szívélyes fogadtatásra az Eden Arenában, hiszen korábban a Slavia városi riválisánál, a Spartánál védett.

A legutóbbi hat alkalomból ötször az Arsenal továbbjutott a francia együttesek elleni nemzetközi kupapárharcokból (az egyetlen kivételt a Monaco elleni kiesés képezi a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 2015-ben), és erre most is megvan minden esélye, hiszen a Rennes nem tartozik a legyőzhetetlen ellenfelek közé. Az „ágyúsoknál” a szezon végén visszavonuló Petr Cech korábbi csapata ellen védhetne, ha lehetőséget kapna Unai Emerytől.

Attól az Unai Emerytől, aki 2016 és 2018 között a Paris Saint-Germain vezetőedzőjeként a 47 hazai bajnoki mérkőzésén egyetlenegy vereséget szenvedett csak el csapatával – a Rennes ellen (0–2).

Az osztrák együttesek csak négyet nyertek meg az előző 26 mérkőzésből olasz csapatok ellen a nemzetközi színtéren. Mind a négyet a ma már Szoboszlai Dominiket is soraiban tudó Salzburg, amely a Napolival találkozik a legjobb tizenhat között.

A spanyol bajnokságban kieső helyen álló Villarreal a szentpétervári Zenittel küzd meg a negyeddöntőbe jutásért, így ebben a szezonban másodszor is elrepülhet Oroszországba (a Szpartak Moszkvával idegenben 3–3-ra végzett a csoportkörben), míg a Valencia az FK Krasznodarral mérkőzik meg, amelyet napra pontosan 11 évvel ezelőtt (2008. február 22-én) alapítottak meg.

Sorsoltak az Európa-ligában! ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #europaleague #europaliga #draw #sorsolas #football #futball #foci #mik #instahun

Kezdődik a sorsolás!

A Dinamo Kijev, valamint a két orosz csapat nevét tartalmazó gömböt külön tálba helyezték, elősegítve ezzel a sorsolás gördülékenységét. Először az ukrán alakulat kap ellenfelet.

A legjobb nyolc közé jutásért rendezendő párharc első mérkőzéseit március 7-én, a visszavágókat március 14-én játsszák. Ugyanazon a két héten, amikor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóit bonyolítják le.

A sorsolásban Andrés Palop, a Valencia és a Sevilla korábbi háromszoros UEFA-kupa-győztes kapusa segédkezik.

Pedro Pinto már megnyitotta a sorsolást, a nyolcaddöntőket összefoglaló kisfilm lejátszása után a színpadra szólította Giorgio Marchettit, az UEFA versenyigazgatóját.

A sorozat ezen szakaszában azonos országbeli csapatok már összekerülhetnek egymással, az ukrán (Dinamo Kijev) és az orosz együttesek (FK Krasznodar, Zenit) viszont nem.

Mint az alábbi felsorolásunkban látható, a legjobb tizenhat közé három spanyol, két-két angol, olasz és orosz, valamint egy-egy osztrák, cseh, francia, horvát, német, portugál és ukrán csapat jutott be.

Köszöntjük kedves olvasóinkat az Európa-liga-nyolcaddöntő sorsolásának online közvetítésében!

A legjobb 16 mezőnye országonként
Spanyolország: Sevilla, Valencia, Villarreal
Anglia:
Arsenal, Chelsea
Olaszország: Internazionale, Napoli
Oroszország: FK Krasznodar, Zenit
Ausztria: Salzburg
Csehország: Slavia Praha
Franciaország: Rennes
Horvátország: Dinamo Zagreb
Németország: Eintracht Frankfurt
Portugália: Benfica
Ukrajna: Dinamo Kijev

A TOVÁBBI MENETREND

Március 7.: nyolcaddöntő, 1. mérkőzések
Március 14.: nyolcaddöntő, visszavágók
Március 15.: a negyeddöntő sorsolása
Április 11.: negyeddöntő, 1. mérkőzések
Április 18.: negyeddöntő, visszavágók
Április 19.: az elődöntő párosításának és a döntő házigazdájának sorsolása
Május 2.: elődöntő, 1. mérkőzések
Május 9.: elődöntő, visszavágók
Május 29.: döntő, Olimpiai Stadion, Baki

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik