Fehérvári öröm a Reims elleni továbbjutás után (Fotó: Török Attila)

 

Három éve, 2017 júliusában a Videoton ugyancsak az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a francia Bordeaux-val találkozott. Az idegenbeli 2–1-es vereség után Felcsúton Stopira góljával 1–0-ra győzött, így pedig az idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott az akkor még Marko Nikolics által irányított fehérvári csapat. A következő körben, a főtáblára jutásért viszont pályaválasztóként, az idegenbeli 0–0 után 4–0-ra kikapott a szerb Partizantól.

A Bordeaux egyébként nem is hagyta szó nélkül, hogy a Fehérvár egy újabb francia csapatot búcsúztatott: a Twitteren egy giffel üzenték meg a Reimsnek, átérzik a fájdalmukat.

Card

Ezt megelőzően, 2010-ben a Pintér Attila vezette Győr ejtette ki az Európa-liga selejtezőjéből a francia Montpellier-t: a hazai 0–1 után Franciaországban Valentin Babic góljával nyert az ETO, majd 11-esekkel jutott tovább. A következő fordulóban viszont a horvát Dinamo Zagreb már a végállomást jelentette.

A Reims búcsúztatása után a Mol Fehérvár a belga Standard Liege vendégeként lép majd pályára a playoffkörben. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a győztes pedig bejut a csoportkörbe. A találkozót október 1-jén, 20 órától rendezik meg.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
MOL FEHÉRVÁR FC–STADE DE REIMS (francia) 0–0 – 11-esekkel 4–1
Fehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette: Jug (szlovén)
MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Bolla – Nego, Houri, Nikolov, Hangya – Zivzivadze (Evandro, 68.), Petrjak (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor
REIMS: Rajkovics – Foket, Faes, Abdelhamid, Konan – Berisha (El Bilal Touré, 79.), Munetsi, Chavalerin – Zeneli (Sierhuis, 62.), Dia, Kutesa (Donisz, 69.). Vezetőedző: David Guion
Kiállítva: Foket (115.) 

PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)
Október 1., csütörtök

20.00: Standard Liege (belga)–MOL FEHÉRVÁR FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!