El: A La Ligában másfajta futballt játszanak, mint a magyar csapatok – Pellegrini

BORSOS LÁSZLÓ (Sevilla)BORSOS LÁSZLÓ (Sevilla)
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 14:27
null
Manuel Pellegrini (Fotó: Szabó Miklós)
Mintegy háromnegyed órás késéssel kezdődött a Ferencváros elleni Európa-liga-csoportmeccsére készülő Betis szerdai edzése. A csúszás háttérben a spanyolokra oly jellemző lazaság állt, errefelé a kisebb késések ugyanis nem képzik probléma tárgyát. Miután a sevillai zöld-fehér alakulat az egykori kiváló spanyol válogatott labdarúgóról, Luis del Solról elnevezett edzőkomplexumban végzett a videoelemzéssel és az erősítő gyakorlatokkal, a mérkőzés színpadára, a legendás Benito Villamarín elnök nevét viselő stadion gyepére lépett, hogy elvégezze csütörtöki meccsét megelőző utolsó edzését. A jó hangulatú tréning sajtónyilvános részében, az első tizenöt percben komolyabb feladatokat nem végeztek a játékosok: míg a kapusok nagy intenzitással melegítettek, a mezőnyjátékosok programját laza futás és cicázás tette ki. Kis idő elteltével Manuel Pellegrini vezetőedzővel és egyik játékosával, Marc Bartrával a hivatalos sajtótájékoztatón találkozhattak az újságírók és fotósok.

 

A mintegy negyedórás médiaeseményen a 68 éves chilei szakvezető a Ferencvárosról is szót ejtett.

Magyarország legnagyobb, legerősebb csapata a Ferencváros, amelyet kreatív, támadó szellemű játék jellemez, ennélfogva alaposan fel kell készülnünk az ellene vívott összecsapásra – nyilatkozta Manuel Pellegrini. – Azt azonban nehéz lenne meghatározni, mire menne a La Ligában, mert másfajta futballt játszanak az itteni csapatok, mint a magyarok, már csak emiatt sem bocsátkoznék komolyabb összehasonlításba. Annak ellenére, hogy négy játéknap után nyeretlen az Európa-ligában, jó játékosokkal rendelkező, kemény ellenfélnek tartom, amely szoros, kiélezett meccseket játszott a sorozatban. Nem tudnám azonban egyetlen játékosát sem kiemelni, a Ferencvárosról mint csapatról tudok csak beszélni. Hogy négy vagy öt védővel áll fel ellenünk, nem tudom, de ez nem is foglalkoztat minket, a saját játékunkra összpontosítunk.”

Manuel Pellegrini kitért arra is, mit szeretne látni együttesétől, illetve mit gondol, csapata odaérhet-e még csoportja első helyére, amelytől jelenleg három pont választja el.

Természetesen mint minden mérkőzés esetében, most is van egy tervünk, ami az elképzeléseink szerint sikerre vezethet. Erősen akarunk kezdeni, támadószellemben, kreatívan szeretnénk futballozni. Nem is lehet más a szándékunk, hiszen Magyarország legerősebb együttesével állunk szemben, amely hozzászokott ahhoz, hogy sorra nyeri a meccseit. Nyerni akarunk, hogy megcsípjük az első helyet, ám hangsúlyozom, fontos megőriznünk a nyugalmunkat – nem bízhatjuk el magunkat a záró forduló előtt akkor sem, ha nyerünk. Van néhány sérültünk, többek között William Carvallho és Rodri Sánchez sincs bevethető állapotban, ám biztos vagyok benne, hogy a hadra fogható játékosok gondoskodnak a megfelelő játékról, egy-két hiányzó aligha befolyásolja ránk nézve negatívan a mérkőzés kimenetelét.”

A sajtóesemény másik résztvevője, Marc Bartra is készséggel válaszolt a kérdésekre. A helyi újságírók arról faggatták az idény során mindössze öt mérkőzésen pályára lépő belső védőt, milyen kondiban érzi magát, majd a Nemzeti Sport kérdésére elárulta, hosszasan beszélgetett a korábban a DVTK-t vezetőedzőként irányító Fernando Fernández másodedzővel a Ferencvárosról.

Tudom, hogy Magyarországon volt edző, ezért is beszélgettem vele sokat a meccs előtt – nyilatkozta Marc Bartra. – Ő is megerősítette, hogy a Ferencváros erős, támadószellemű együttes, amely fürge és gyorsan reagáló csatárokkal rendelkezik. Budapesten ellenünk is megmutatták a tudásukat, ám ezúttal is mi szeretnénk a főszerepet játszani. A három pont megszerzéséhez koncentráltnak kell lennünk. Magamról csak annyit, nagy kedvem van játszani, miután a legutóbbi meccseken nem jutottam szóhoz. Erősnek érzem magam, tudom, mit vár tőlem a vezetőedző. Az Elche elleni idegenbeli győzelem után jó volt a csapatot övező hangulat, úgyhogy ha csütörtökön is a tudásunk legjavát nyújtjuk, minden rendben lesz.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ, G-CSOPORT
November 25., csütörtök

18.45: Real Betis (spanyol)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Bayer Leverkusen (német)–Celtic (skót) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 4 3 1
11–2 +9 10
2. Betis 4 2 1 1 8– 9 –1 7
3. Celtic 4 2
2 8–10 –2 6
4. FERENCVÁROS 4

4 4–10 –6 0
A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Borsos László, Szabó Miklós (fotó)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik