Őrült, három piros lapot és két gólt hozó ráadásban kapott ki a CFR!

Vágólapra másolva!
2020.12.10. 18:45
null
Micsoda ráadás! (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában a kolozsvári CFR a kezében érezhette a továbbjutást, hiszen vezetett a Young Boys otthonában a 90. percben, de ezt követően két gólt és három piros lapot is tartogatott a ráadás, amelynek a végén a hazaiak örülhettek!


EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR

6. FORDULÓ
A-CSOPORT

Young Boys (svájci)–CFR Cluj (Kolozsvár, romániai) 2–1 (0–0)
Bern,
Wankdorf Stadion, zárt kapuk mögött. V:Bastien (francia)
Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Bürgy (Siebatcheu, 85.), Lefort, U. García – Ngamaleu (Zesiger, 82.), Aebischer, F. Rieder (C. Martins Pereira, 58.), M. Szulejmani (Gaudino, 58.) – Mambimbi (M. Elia, 58.), Nsame. Vezetőedző: Gerardo Seoane
CFR: Balgradean – Manea, Burca, P. Vinícius, Camora – Djokovic, Hoban – Deac (Sandomierski, 90+2.), Paun (Debeljuh, 74.), Michaël Pereira (M. Susic, 88.) – M. Rondón. Vezetőedző: Edward Iordanescu
Gólszerző: Nsame (90+3. – 11-esből), Gaudino (90+6.), ill. Debeljuh (84.)
Kiállítva: Nsame (90+4.), ill. Balgradean (90.), Djokovic (90+8.)


A svájci bajnok elsősorban a CFR térfelére terelve a játékot próbálta meg végig tartani a számára kedvező döntetlent, de mivel a román csapatnak nyernie kellett a továbbjutáshoz, pörgős kontrafoci zajlott a pályán, mindkét oldalon komoly helyzetekkel. A kapusok azonban a 84. percig tartották a döntetlent, egészen amíg a sokat próbálkozó Mario Rondón lövése a kapusfáról a gólvonal elé pattant, Gabriel Debeljuh pedig a berni kapuba vágta a kolozsváriak vezető gólját.

A hosszabbítás perceiben viszont már alig zajlott valami játék a pályán, mégis fordított a hazai csapat. Előbb Cristian Balgradean a labda elöklözése közben Cédric Zesiger fejét is eltalálta, Benoit Bastien játékvezető pedig nemcsak büntetőt ítélt a hazaiak javára, de reklamálásért ki is állította az ellenfél kapusát. A tizenegyestJean-Pierre Nsame lőtte be, aki pár pillanat múlva szintén pirosat kapott Andrei Burca lerántásáért. A kitámadó CFR-t Meschack Elia és Gianluca Gaudino kontrázta le, a tízperces ráadásba pedig a második svájci gól után még egy vendégkiállítás is befért: Damjan Djokovic addig mutatta a „nullát” a bírónak, amíg ő is pirosat kapott.

A csoport másik mérkőzésén
CSZKA Szófia (bolgár)–AS Roma (olasz) 3–1 (Tiago Rodrigues 5., Sowe 34., 55., ill. Milanese 22.)

A koronavírus-járvány sújtotta AS Roma számára már mindegy volt az utolsó mérkőzés, a fiatalokkal teletűzdelt olasz csapat 3–1-es veresége a csoportutolsó CSZKA vendégeként viszont így is meglepetést jelent.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Roma641113–5813
2. Young Boys63129–7210
3. CFR Cluj61234–10–65
4. CSZKA Szófia61233–7–45

A többi mai El-meccsről ITT olvashat!

PERCRŐL PERCRE

Láttunk már sok unalmas hajrát... Na, ez nem volt az!


90+10. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+9. perc Csapatkapitánya és reklamáló társa, Camora megússza egy sárga lappal.

90+8. perc DAMJAN DJOKOVIC nagyon csúnyán és sportszerűtlenül reklamál, abszolúte megérdemelt a kiállítása.

90+6. PERC ELDŐLT, Elia kapura tör, önzetlenül GIANLUCA GAUDINÓHOZ passzol az ötös jobb sarka elől, a német jobbal öt méterről az üres kapu közepébe lő. 2–1!

90+4. perc A gólszerző, JEAN-PIERRE NSAME felborítja teljesen fölöslegesen és durván Burcát, piros lap neki is.

90+3. perc Miralem Szulejmani kap sárgát, a kispadról reklamált valamit.

Nsame egyszeres kameruni válogatott.

90+3. PERC JEAN-PIERRE NSAME jobbal a jobb alsóba lő, a kapus érezte, de nem érte el, csak majdnem. 1–1!

90+2. Grzegorz Sandomierski be, Deac le, kapus jön be.

90. PERC BÜNTETŐ ÉS PIROS LAP, fejen öklözi egy bal oldali beadás után a csereember Zesigert Cristian Balgradean kapus! A labda már nem volt ott, érdekes játékvezetői döntés... A játékvezető, a francia Bastien szerint tehát szándékosan ütötte fejen a kapus a középpályást.

89. perc KIMARAD, Gaudino kornerét a jobb felsőbe fejelné tízről Lefort, de kifejeli a labdát a léc alól Camora! Andrei Burca kap sárga lapot közben, reklamált.

88. perc Mateo Susic be, Pereira le a vendégeknél.

85. perc Siebatcheu be, Bürgy le, védő helyett támadó a hazaiaknál.

84. perc Nico Maier kap sárga lapot. Catalin Itu szintén a kispadra kap egy ilyen cédulát.

84. PERC VEZET A CFR, GABRIEL DEBELJUH a jobb alsó elől jobbal a rövid alsóba kotorja a jobb oldali kapufáról elé csorgó labdát. Rondón lőtt kapura az ötös bal sarka elől, ballal, Debeljuh estében lőtt a hálóba, Deacot megelőzve, két méterről. 0–1!

82. perc Ngamaleu elfáradt, Cédric Zeisiger váltja őt.

79. perc Manea felcsap balszellőnek, középre tör, balra tolja a labdát Rondónnak, aki 11-ről ismét csak a kapushoz lő.

77. perc Martins elfutása szép, a beadása egyáltalán nem az.

Beleért a védő keze is picit, de nincs 11-es.

75. perc MELLÉ, Elia a jobb alsó mellé fejeli csuka mozdulattal az ötösről, Burca elől Ngamaleu balról jövő, de jobblábas, ravasz beadását.

74. perc Paun le, Gabriel Debeljuh be, középpályás helyett csatár. A horvát idénybeli 19 meccsén 4 gólnál jár, gólpasszt nem adott.

71. perc Sárga lap Alexandru Paunnak Hefti ellökéséért.

68. perc Deac jobb oldali beadását kifejelik a védők, Hoban balról beadja, Vinícius kapura tenné a labdát az ötös jobb sarka elől, de blokkol Lefort!

A jól megtermett Christopher Martins Pereira luxemburgi, sokszoros válogatott, a Lyontól vették tavaly kétmillió euróért.

63. perc Camora lő ballal kapura a 16-os bal sarka elől, de Von Ballmoos ezt is megfogja. A jobb sarok előtt. A passzt Paun adta, egy rosszul kivitelezett kapáslövés képében.

60. perc Gaudino lő ballal kapura 21-ről, véd a léc alatt szépen Balgradean.

Gaudino 24 éves, volt német U20-as válogatott, a Bayern München neveltje, apja az egykori remek középpályás, Maurizio Gaudino.

58. perc Hármas csere a hazaiaknál. Meschach Elia be, Mambimbi le, Gianluca Gaudino Szulejmanit váltja, Christopher Martins Pereira pedig Riedert.

55. perc Aebischer bal oldali, jobblábas szögletét is pocsékul találja el fejjel az ötösön Nsame.

55. perc Zakatol, zakatol a mérkőzés, de szép és érdekes jelenetek nélkül most.

52. perc García bal oldali beadása a román kapusé.

50. perc Burca ismét áthúzza a jobb lábával maga mögött a labdát, Mambimbi mér készült: ellöki gyorsan a bekket.

46. PERC FOLYTATJUK!


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc ZICCER! Paun futtatja remek, lapos labdával Rondónt, aki az ötös bal sarka elől kapura lő ballal, Von Ballmoos bal lába alatt elmegy a labda, de a vetődő kapus bal kezével eléri a labdát.

44. perc Kihagy egy nagy ziccert az ötös bal sarkáról, jobbal Nsame, de mindegy, mert les.

40. perc Deac remek passzával Rondón kapura tör, ballal 14-ről a bal alsóba lőne, de vetődve fogja a labdát Von Ballmoos.

38. perc Camora passzát kapura teszi ballal Djokovic, a 16-os bal sarkára belépve, de közbelép Hefti. veszélyes a Paun-korner, kivágja az ötösről jobbal Aebischer.

35. perc Kimarad ez is, Rondón jobb oldali beadásának melléollóz egy védő, Pereira így lyukat rúg csak jobbal az ötösön!

32. perc Szulejmani ballábas, 25 méteres bombáját Vinícius blokkolja, bal kézzel is picit, véletlenül.

30. perc Hazai helyzet lehetne, de a 16-os elől rosszul passzol Nsame, balra Szulejmani, jobbra Mambimbi, de ő Burcát választja. Burca megoldás volt.

29. perc A horvát szűrő, Djokovic lő a bal sarok mellé a 16-osról.

26. perc Ez igen, Szulejmani bal oldali, ballábas beadását kapura sarkazza ballal 11-ről Ngamaleu, de túl gyengén. A kapusé. Aki 32 éves, egyszeres román válogatott, az Atletico Arad neveltje.

23. perc Egy bal oldali Szulejmani-szögletet az ötös bal sarka elől a jobb felső fölé vállal Bürgy.

22. perc Mambimbi remekül megy el a jobbon, az alapvonalról jobbal középre ad, kivetődik azonban az ötösre gólra éhesen érkező éktárs elé a román kapus, Balgradean.

15. perc García bal oldali beadása kapuscsemege.

12. perc Camora villog a balon, beadásait blokkolják.

Paulo Vinícus brazil, védő, 36 éves, sokat játszott Portugáliában, de ő nem a mi Viníciusunk.

Régi ismerős: a 32 éves szerb szélsőt, Miralem Szulejmanit anno az Ajax 16.25 millió euróért vette a Heerenveentől, 2008-ban, a svájciak öt éve 3 milliót adtak érte, már a Benficának.

10. perc Rondón ad be ismét szépen jobbról, Deac jobbal hét méterről jobbal Bürgybe lő.

7. perc Pereira jobb oldali beadását kivágja Rondón elől Lefort, majd a kapus lép ki szépen Paun elé az ötös jobb sarka elé, Hoban emelését követően.

4. perc Nsame elől szerencsés mozdulattal ment az ötösön Burca, lövés helyett és közben elhúzva a labdát a jobb lábával a bal lába mögött. Az ék lesérül, szerintünk a csodálkozástól.

1. perc
Rondón elfut a jobbon, beadását ellövi Deac elől az ötösön Bürgy.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga-feketében, a vendégek tiszta fehérben.

Gyászszünet a nagy Paolo Rossi emlékére.

EL-ADATBANK ITT!

E párharc legjobb gólszerzői: Christian Fassnacht és Mario Rondón.

Egy kis örökmérleg: egy meccs, azon egy 1–1.

Nincsenek ilyenek.

Eltiltott: a román Alexandru Chipciu.

A hazaiaktól Fabian Lustenberger, Vincent Sierro, Christian Fassnacht, Marvin Spielmann, Esteban Petignat, Sandro Lauper és Christopher Martins Pereira sérült, a vendégektől Paulo Vinícius és Mike Cestor maródi.

A román élvonalban a Pandurii Targu Jiu (2014–2016), az Astra Giurgiu (2017–2018), a CFR (2018) és a Gaz Metan (2019–2020) csapatánál dolgozott, legjobb eredménye a Panduriival elért harmadik hely. Rövid ideig Bulgáriában is edzősködött, méghozzá 2016-ban a CSZKA Szófiánál.

A korábbi szövetségi kapitány, Anghel Iordanescu fia szerény játékoskarrier után már 32 évesen az edzői pálya felé fordult, Ilie Dumitrescu stábjában vállalva munkát a Steauánál. Beugró edzőként ugyan már 2010-ben leülhetett két meccsre a bukaresti sztárcsapat kispadjára, első igazi kinevezését 2013-ban kapta meg Marosvásárhelyen, az akkor másodosztályú FCM-nél.

A 42 éves Edward Iordanescu 2018 nyarán mindössze három mérkőzésen át vezette a CFR-t, mert a Bajnokok Ligája selejtezőiben a Malmőtől elszenvedett hazai vereség (0–1) után menesztették. Ennek ellenére eddigi egyetlen trófeáját, a Román Szuperkupát éppen a kolozsvári időszakában nyerte meg.

Ismétli magát a történelem a román bajnok CFR-nél: akárcsak 2018-ban, most is Edward Iordanescu veszi át a távozó edző, Dan Petrescu helyét a kolozsvári csapatnál. A különbség azonban az, hogy míg két és fél éve Petrescu önként ment el a kínai Kujcsou Hengfenghez (hogy aztán nyolc hónappal később visszatérjen), addig ezen a héten a klubvezetőség menesztette őt az öt novemberi vereség miatt.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A YOUNG BOYS–CFR ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik