El: a Crvena zvezda magabiztos előnnyel utazhat Kolozsvárra

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 23:06
null
Alekszandar Katai újabb fontos gólt szerzett a szerb sztárcsapatban (Fotó: AFP)
A Crvena zvezda 4–0-ra kiütötte a CFR Clujt a labdarúgó Európa-liga playoffkörének első mérkőzésén, ezzel óriási előnyt dolgozott ki a jövő heti visszavágóra és fél lábbal már a csoportkörben érezheti magát.

 

Milan Pavkov már az 5. percben megszerezte a vezetést a Crvena zvezdának, ezzel megadva az alaphangot a mérkőzéshez (1–0). A kolozsváriak hiába voltak mezőnyben méltó partnerei a belgrádiaknak, a házigazda a kapu előtt jóval élesebbnek, pontosabbnak bizonyult. Pavkov a gólján túl is maga volt az életveszély a Cluj védői számára.

A félidő derekán átvette az irányítást a kolozsvári együttes, Denis Ciobotariu fejese szállt el nem sokkal a hazai kapu mellett, majd Rúnar Már Sigurjónsson előtt adódott ígéretes szabadrúgás – más kérdés, hogy a lehetőségből közel sem sikerült kihoznia a maximumot. A CFR a 39. percben bűnhődött meg az elpuskázott esélyekért:Alekszandar Katai lövése kötött ki a bal alsóban (2–0).

A második félidőben már a mezőnyjátékban is inkább a Crvena zvezda játékosainak akarata érvényesült, hiába lett volna nagyobb szükségük a gólra a kolozsváriaknak, 45 perc alatt csupán egy (!) kaput eltaláló kísérletük akadt. A szerbeknek kettő... Gondolhatnánk, nem nagy különbség, ám ha hozzávesszük, hogy a belgrádi együttes mindkét lehetőségéből újabb gólt szerzett, már annál nagyobb!

A 68. percben a Comore-szigeteki BenNabouhane, a 77. percben pedig Mirko Ivanics talált a hálóba (4–0).

A hajrában Denis Alibec találta még el a kapufát – a mozdulatsor jól összegezte a CFR Cluj teljes meccsét.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Crvena zvezda (szerb)–CFR Cluj (Kolozsvár, romániai) –
(Pavkov 5., Katai 38., Ben Nabouhane 68., M. Ivanics 77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik