Megvan az FTC lehetséges El-ellenfele is (Fotó: Török Attila)

Az Európa-liga-playoffkör lehetséges résztvevői négy különböző kategóriába, kalapba kaptak besorolást. Az elsőben a selejtezősorozathoz ebben a körben csatlakozó hat klub, a másodikban a BL-selejtező 3. körének lehetséges vesztesei (újabb lehetséges 6 csapat), a harmadikban az El-selejtező 3. körének 5 győztese a bajnoki ágról, míg a negyedikben az El-selejtező 3. körének három győztese a nem bajnoki ágról található.

A Ferencváros párosítása az utolsó négy golyóbisra maradt, így eldőlt, hogy saját kalapjából kap lehetséges ellenfelet. A sors végül úgy hozta, hogy a BL-búcsú esetén a horvát Dinamo Zagreb vagy a lengyel Legia Warszawa lenne a zöld-fehérek ellenfele az El-főtábláért. 

Az már korábban eldőlt, hogy az FTC-re a csehek elleni sikeres BL-párharc esetén a CFR Cluj és a Young Boys párharcának győztese vár a Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának főtáblájáért folyó ütközetben.

Minden párharcban két mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Az UEFA közleménye szerint a BL-, az El- és az Ekl-selejtezőben sem lehetnek majd jelen a stadionokban vendégszurkolók. A döntést a csoportkörök megkezdése előtt felülvizsgálja majd az európai szövetség.

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR
FERENCVÁROS (magyar)/Slavia Praha (cseh)–Dinamo Zagreb (horvát)/Legia Warszawa (lengyel)

KULCSDÁTUMOK

Selejtező, playoffkör

Sorsolás időpontja: augusztus 2.
Játéknapok: augusztus 19. és 26.

A csoportkör sorsolását augusztus 27-én rendezik, a csoportkör első játéknapja szeptember 16.