El: 21 év, 19 millió frank, egy takaros aréna – a Fehérvárnak itt kell továbbjutnia

PIETSCH TIBOR (Vaduz)PIETSCH TIBOR (Vaduz)
Vágólapra másolva!
2019.08.01. 15:30
null
A 19 millió svájci frankból felépített stadionban fogadja a Vaduz a Fehérvár FC-t (Fotók: a szerző felvételei)
Huszonegy éve és egy napja, hogy átadták a Svájcot és Liechtensteint elválasztó Rajna – egyik – partján a Rheinpark Stadiont. Az 1998. július 31-én megnyitott aréna nyitó meccsére az FC Vaduz a Kaiserslauternt hívta meg, ám nem kizárt, hogy utóbb megbánta ezt, a német csapat tudniillik nem bizonyult hálás vendégnek: 8–0-ra nyert.

 

Az 19 millió svájci frankból felépített stadion azóta a válogatott, illetve af FC Vaduz otthona, utóbbi ma este hét órakor a Fehérvár FC-vel csap össze. A 47-szeres (!) Liechtensteini Kupa-győztes klub háza táján nem titkoltan azt remélik, hogy ledolgozzák az első mérkőzésen összeszedett egygólos hátrányukat, és fennállásuk során (csupán a miheztartás végett: 1932-ben alapították a fővárosi egyesületet) negyedszer is bejutnak az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe. A szurkolók ugyanakkor mintha kevésbé lennének bizakodóak, a becslések szerint alig másfélezren váltanak jegyet a mérkőzésre. A vendégszektorban ugyanakkor bizonyára jó lesz a hangulat, hiszen száz drukker érkezik Magyarországról.

 

Marko Nikolics csapata csendben és nyugalomban készült a meccsre – a Vaduztól mintegy negyedórányi útra levő szálláshelyén. Bár a szakvezető nem tagadta, hogy a legjobb formáját még keresi a Fehérvár, egy optimista mondat is elhagyta a száját: „A párharc első felvonása előtt mindkét gárdának ötven százalék esélyt adtam a továbbjutásra, a Felcsúton elért egy-nullás győzelmünknek köszönhetően mi már ötvenegy százaléknál járunk…”

 

A körülményekre mindenesetre nem lehet panaszuk a piros-kékeknek. Azt ugyan a csatolt fényképek is bizonyítják, hogy nem a földkerekség legmodernebb létesítményében lesz jelenésük, ami kell, adott a minőségi futballhoz a csodás környezetben fekvő, takaros stadionban. További jó hír, hogy Juhász Rolandék a 2019–2020-as idényben még nem szenvedtek vereséget, két győzelem mellett egy döntetlent számlálnak – ha a veretlenségi sorozatuk nem szakad meg, a nemzetközi szereplésük is folytatódik.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
19.00:FC Vaduz (liechtensteini)–Fehérvár FC
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
FC VADUZ:
Büchel – Sülüngoz, Schmid, Gasser – Dorn, Gajics, Wieser, Antoniazzi – Cicek, Sutter, Schwizer
FEHÉRVÁR FC:
Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola Stopira – Nikolov, Pátkai M., Hadzic – Huszti, Milanov – M. Scsepovics

Az első mérkőzésen
FEHÉRVÁR FC–VADUZ 1–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik