Ekl: Zahedi nem csodálkozna, ha a Puskás Akadémia a csoportkörbe jutna

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 20:15
null
Sahab Zahedi szerint a kemény felkészülés meghozza majd a gyümölcsét (Fotó: Meder István)
A szerződését a Puskás Akadémiával pénteken meghosszabbító iráni csatár, Sahab Zahedi azon sem lepődne meg, ha a labdarúgó NB I előző idényében bronzérmes csapata az Európa-konferencialiga csoportköréig is eljutna – derült ki a klub YouTube-csatornáján a napokban megjelent interjújából.

 

„Úgy vélem, a csapat minden sorozatban jó eséllyel indul, hiszen nagyszerűen megtervezték számunkra a felkészülési időszakot. Majdnem minden nap két edzésünk van. Többek között ez is mutatja, hogy a klub komolyan veszi az Európa-konferecialigát és a bajnokságot is. Mindenki komolyan készül, odateszi magát az edzéseken, amelyek magas színvonalúak és intenzitásúak. Ennek alapján azon sem csodálkoznék, ha a csapat a csoportkörig eljutna. Persze mindenki számára nyilvánvaló, hogy a többi együttes is nagyon motivált, így nem lesz könnyű, de szerintem lehetséges” jelentette ki Sahab Zahedi.

A Puskás Akadémia a 2. selejtezőkörben kezdi meg idén a nemzetközi szereplését. Ellenfele a portugál Vitória Guimaraes lesz, amellyel először július 21-én idegenben, majd 28-án itthon találkozik.

A felcsútiaksorozatban a harmadik idényben játszanak majd valamelyik európai kupasorozat selejtezőjében. 2020-ban az Európa-liga 1. selejtezőkörének egymeccses párharcában a svéd Hammarby ejtette ki őket 3–0-val. 2021-ben visszatért az oda-visszavágós rendszer, s a Konferencialigában az első körben kezdtek. A finn Inter Turkut 3–1-es összesítéssel búcsúztatták is, a következő fordulóban viszont a lett FK Rigas FS ellen 5–0-val elhasaltak.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
2. SELEJTEZŐKÖR
Július 21., 21.30:
Vitória Guimaraes–Puskás Akadémia
Július 28., 21.00: Puskás Akadémia–Vitória Guimaraes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik